Pizza er og bliver et hit - også herhjemme. Jeg er ret vild med det her fyld med kartoffel, pesto og laks. Det kan lyde skørt, men smager helt fantastisk.
Vi lavede også den her hjemmelavede pizza i praktikperioden i ungdomsklubben fo at udfordre dem. Der blev da også rynket på næsen. Men det endte jo med, at en håndfuld unge faktisk kunne lide det. Så indimellem er det godt, at blive udfordret.
Btw.
I julegave fik jeg en længe ønsket pizzaspartel af min far, som nu skulle afprøves. Jeg har i vældig lang tid haft en bagesten, men har haft evige problemer med at få pizzaer og brød ind og ud af ovnen.. Hvilket har resulteret i ret grimme hænder af brændmærker i den forbindelse.Pizzaspartlen var fantastisk og jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan jeg kunne leve uden.
Nuvel.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Tilbage til vores hjemmelavet pizza:
Jeg tilsætte lidt groft mel til pizzabunden i form af rugmel, da det er ret lækkert sammen med toppingen. Er du mere til den klassiske pizzabund, så følger du bare opskriften som den er.
Og til fyldet: Prøv det af! Du får en frisk og let pizza, som dur både til frokost, aftemsmad og på madpakken. Skal det være ekstra grønt, så kast en håndfuld rucola på toppen. og dryps med ekstra pesto.
Haps!
Ingredienser
Dej
- 1 pizzadej
Fyld
- 1 dl grøn pesto
- 5-6 kartofler
- 1,5 tsk salt
- ½ tsk timian
- 6 spsk olivenolie
- Frisk kværnet peber
- 100 g revet mozzarella ost
- 2 kugler frisk mozzarellla
- 100 g graved laks
- Frisk basilikum
Sådan gør du
- Varm ovnen op til max. med bagesten eller bageplade i.
- Vask og skræl kartoflerne. Skær dem i tynde skiver, gerne med et mandolinjern eller skarp kniv. Kom kartoffelskiverne i en sigte og drys med salt. Lad dem afdryppe i 20 minutter.
- Pres kartoflerne fri for væde og kom dem i en skål. Hæld olivenolie, peber og timian i og vendt godt rundt.
- Kom majsmel eller durummel på et bord og skrab dejen ud derpå. Del den i 2-3 stykker. Kom mel på en pizzaspartel eller bagepapir og hiv dejen ud i rund form derpå. Brug fingrene til, at forme en rustik pizzabund.
- Prik bunden med en gaffel. Smør pesto ud på bunden, drys med mozzarellaost og halvdelen af den friske bøfmozzarella.
- Kom pizzaen i den brandvarme ovn og bag den til bunden er sprød. Bagestenen i ca. 3 minutter, bageplade i ca. 5 minutter.
- Tag den varme pizza ud.
- Fordel resten af den friske mozzarella ud over.
- Fordel den graved laks og frisk basilikum på pizzaen. Dryp med lidt pesto og friskkværnet peber.
Caroline
Der mangler stadig væk en tekst om hvornår kartoflerne kommer på dejen..
Lone
Uhm, hvor lækkert, men mangler der ikke lidt tekst om, hvornår kartoffel skiverne skal på dejen?
Venligst Lone
Loui
Hej Lone
Tusinde tak :) Du siger da vist noget, det får jeg fluks rettet - TAK :)