Rødkål, igen? Jep, efter en december hvor vi har måtte spise os igennem store mængder kogt rødkål, er det igen på tapetet her i januar. i rå form. Selvom januarmåned og jeg ikke går så godt i spænd. Det er altså lidt en grå og trist måned.
Så er det en god ting! Alle går fuldstændig sundhedsfanatiske og butikkerne bugner derfor af lækre ting til billige penge. Lige nu får du store granatæbler alle steder. Og de små krystaller kan hæve selv, det mest stive kål til nye højder.
Opskriften her er med inspiration fra bogen "Det gode køkken" (politikens forlag), som er spækket med gode sager. Bogen tager udgangspunkt i sund mad mod kræft, og kommer derfor også ind på nogle områder om dette.
Men først og fremmest er det en bog med lækre råvarer, opskrifter og en bog, som jeg vender tilbage til hver eneste vinter. Når man lige trænger til vitaminer i spændende form (:
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
I opskriften herunder har jeg lavet en anden udgave af dressingen, da jeg er vild med æbleeddike. Har du ikke lige det, kan du sagtens bruge en anden eddike. Og så er der kommet en håndfuld valnødder på toppen, som jeg har en hel del af efter julen.
Rødkålssalat med granatæble, tørrede figner og æbledressing
Print opskrift Pin opskriftIngredienser
- ¼ rødkålshoved, mellemstørrelse
- ½ granatæble
- 10 figner
- 3-4 spsk hakkede valnødder
- 5 spsk olivenolie
- 4 spsk æbleeddike
- 1 tsk akaciehonning
- salt
- peber
- Evt. lidt granatæblesaft.
Sådan gør du
- Snit rødkålen i fine strimler og pres kernerne ud af granatæblet.
- Klip de tørrede figner i mindre stykker. Rist valnødderne på et tør pande.
- Rør olivenolie, æbleeddike, honning, salt og peber sammen til en dressing. Smag til.
- Bland rødkål med granatæblekerner, figner og dressingen. Drys med de ristede valnødder.
- Server som tilbehør til aftensmaden og tag resterne med i madpakken.
Skriv en kommentar