Jeg mangler ofte en nem snacks, at have med i tasken, når jeg kun har et par timer på studiet. Jeg varierer fra uge til uge, fordi jeg alt for hurtigt kører træt i det samme. Frugt og grønt er altid et hit, men på denne her årstid er de altså en smule trætte og kræver en del kærlighed for, at blive lækre. Den har jeg ikke lige på en kold februarmorgen!
I stedet er det knækbrød og "chips", som bliver bagt i stor stil. I går hev jeg disse grødchips ud af ovnen - sammen med en voldsom juledunst i form af kanel (;
Grødchipsene er vældige hurtige og kræver ikke andet end en rest morgengrød. Det behøver ikke lige være havregrød, diverse grødblandinger og gryn kan bruges.
Jeg vil proppe et par stykker i tasken, fylde kaffekruset og smutte på studiet.
God onsdag (:
Hvilken snack spiser du til den lille sult ?
Ingredienser
- 1 portion havregrød
- 1 spsk kanel
- 1 spsk hasselnøddemel
Sådan gør du
- Afkøl grøden eller brug resterne af morgenmaden
- Smør grøden ud på en bageplade med bagepapir - den fylder hele pladen.
- Bag grøden ved 175 grader varmluft i ca. 40-60 minutter. Hold øje, lige pludselig går det stærkt!
- Træk forsigtigt bagepapiret af og lad "grødpladen" afkøle på en bagerist.
- Bræk den i grove stykker
- Opbevar i lufttæt boks.
TIP: Er du ikke til kanel, kan du undlade kanel i grøden og istedet drysse med eksempelvis paprika, salt, chili, timian, oregano eller dit yndlings krydderi
Janne
Har du prøvet med andet end hasselmel. Vi har nemlig nøddeallergi
Loui
Hej Janne,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Jeg har ikke prøvet med andet end hasselmel, men prøv gerne med andet deri. Hasselnøddemelet har ingen bageegenskaber andet en smag.
Lad mig endelig høre hvordan resultatet bliver :-)
Hav en super dag.
MissMuffin
Sikke en god ide!Næste gang jeg laver grød til morgenmad må jeg hellere lave en ekstra stor portion!
Loui
Ja, nu skulle de grødchips prøves, og det er jo SÅ nemt :) Dem må du prøve :)