De sidste mange dage har jo budt på lækre toppings, som har givet en del rester. Både i sig selv og i diverse yoghurter og grøntsager. Og hvad bedre end, at lave en lille snack og få det hele udryddet inden en ny uge?
Det var i hvert fald det min søndag eftermiddag bød på - i godt selskab med et stort krus... vand! Ja, en øl havde helt sikkert været mere passende (;
Men chipsene er faktisk lidt snyd, da de ikke er lavet fra bunden. Til gengæld bliver de super lækre og kan krydres med lige det krydderi, som passer bedst. For ikke at glemme, at de er store og "robuste" til masser af dip!
Der er efterhånden kommet et tilforladeligt udvalg af tortillas-pandekager i supermarkederne og jeg kan bestemt anbefale, at prøve chipsene af en grov variant. Fibre på den sjove måde (:
Jeg lavede lavede 2 dips til mine chips; en med græsk yoghurt, mangochutney og chili, samt en grov guacomole. Sidst nævnte får helt sit eget indlæg imorgen.
Ingredienser
- Tortilla pandekager, hvide eller grove
- Olivenolie eller solsikkeolie
- Groft salt
- Valgfri krydderi - Eks. oregano, paprika, chili, revet parmesan m.fl
Sådan gør du
- Pensl pandekagerne med olie på begge sider.
- Skær pandekagerne i 8 "lagkage" stykker og fordel dem på en bageplade med papir. De må ikke overlappe hinanden.
- Drys med groft salt og det valgte krydderi. Kom bagepladen i ovnen.
- Bag chipsene ved 180 grader varmluft i ca. 5-10 minutter. Hold øje, det går lige pludselig hurtigt!!
- Når chipsene er gyldne og sprøde tages de ud og afkøles på en rist.
- Spis dem lune eller kolde med dip eller som tilbehør til en salat.
Elsebeth
Og skal du bruge dem til dessert, steger du dem hele i olie og strør sukker og kanel på!
Loui
Hej Elsebeth
Uhm, det lyder som en god variant :)