• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Gryderet med kylling, kikærter og øl

    Af Louise | 6 Comments

    Jeg flashede denne ret i et indlæg i weekenden. Jeg kom hjem med den holdning, at jeg ikke skulle lave mad. Så første dag havde min Ma'mor taget tjansen med en omgang boller i karry. Og sorry, men ingen kan lave det som min Ma'mor!! Derfor er den også blevet min standardret når jeg er hos Ma'mor og jeg har fået den ligeså lang tid, jeg kan huske tilbage (:

    Dagen efter stod den på en lækker gryderet hos Mutter, nemlig denne. Mutter havde været på besøg hos den skønne Hr. Bitz og snuppet denne opskrift. Jeg var solgt, allerede efter hun sagde Bitz, så selvfølgelig skulle vi lave den omgang. Og selvfølgelig i Mutters store, sorte gryde. Hmf. jeg er simpelthen SÅ misundelig på den gryde!

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Gryderetten er åndsvag nem og passer sig selv - og giver en lækker simreret! Alle slags grøntsager kan smides i og jeg vil nok også tilsætte lidt flere. Meget gerne nogle rodfrugter. Men ellers så er den bare lige ud af landevejen og så er der serveret.


    🍴 Opskrift

    Gryderet med kylling, kikærter og øl

    Gryderet med kylling, kikærter og øl

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid2 timer timer 20 minutter minutter
    Antal: 4 pers.

    Ingredienser

    • 1 kylling - delt i 8-10 stykker
    • 150 g bacon
    • 1 rød peberfrugt
    • 6 gulerødder
    • 2 løg
    • 3 fed hvidløg
    • 1 chili
    • 1 spsk rosmarin
    • 1 dåse kikærter, drænet
    • 1 mørk øl
    • 2 dl fond, 2 dl vand + 1 terning eller bæger boullion
    • 2 spsk akaciehonning
    • ½ dl æbleeddike
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Varm en støbejernsgryde op og kom kylling og bacon i. Brun det godt på alle sider, til det får en god stegeskorpe.
    • Tilsæt gulerødder, løg, hvidløg, peberfrugt og chili og varm det godt med nogle minutter.
    • Kom kikærter, øl, fond, honning, æbleeddike og rosmarin i gryden. Kom låg på og lad det hele koge op.
    • Kom gryden ind i ovnen og lad det hele simre under låg ved 140 grader i ca. 2 timer.
    • Tag kylling op på toppen, så den ligger øverst. Skru ovnen op på 250 grader og giv det hele ca. 5-10 minutter uden låg - så kyllingen bliver sprød.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    BLEV SPIST: med en groft brød og en mango/avocado salat vendt med syrlig dressing.


    Mere sulten?

    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej
    • fyldte kartofler
      Fyldte kartofler med cheddar og bacon

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Astrid

      januar 29, 2018 at 2:12 am

      Lyder lækkert. Jeg overvejer at lave den som gæstemad for 7 tøser, men er bange for om retten er for speciel i smagen..? Og ris er vel også fint at spise til? Hilsen den uerfarne kok 😉

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 29, 2018 at 11:25 am

        Hej Astrid,

        Tak for dit spørgsmål.

        Jeg vil ikke mene, at retten har en særlig speciel smag men igen, vi er jo alle så forskellige :-)

        Og ja, du kan sagtens servere ris til - det bliver den bestemt ikke dårligere af!

        Kast dig ud i det - opskriften er nem at følge og jeg er sikker på, at den blive populær ved dine veninder :-)

        Skriv endelig hvis du har flere spørgsmål.

        Hav en rigtig dejlig dag.

    2. Ann-Kristin

      februar 23, 2013 at 12:17 am

      Der er nu altså ingenting, som mors/bitz' kødgryder ;)
      Har besluttet mig for, at min fine nye støbejernsgryde skal stå sin prøve med denne spændende gryderet.. Men er lidt i tvivl om, hvilken øl jeg skal vælge?!? Har du en du kan anbefale?

      Svar
      • Loui

        februar 27, 2013 at 6:33 pm

        Hej Ann-Kristin

        Nej, det burde man have noget mere af ;)
        Det lyder som en mægtig god plan :) Med hensyn til øllen brugte jeg bare en helt alm. billig mørk øl. Er sikker på en special øl vil gøre sig godt, men ja, er desværre ikke så stærke i dem.

    3. Mette

      februar 20, 2013 at 7:41 am

      Sikken en dejlig ret.
      Den kunne jeg også godt finde på at komme i min "store, sorte gryde" :-)
      Kunne godt finde på at bruge en god dansk æblecider i stedet for øl.....

      Tusind tak for super inspiration!!

      Svar
      • Loui

        februar 21, 2013 at 7:49 pm

        Hej Mette

        Den er bare super skøn og jeg kan kun anbefale den - i den store sorte gryde ;)
        Uh, det lyder også godt - det tror jeg helt sikkert vil virke godt i retten :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen