Jeg flashede denne ret i et indlæg i weekenden. Jeg kom hjem med den holdning, at jeg ikke skulle lave mad. Så første dag havde min Ma'mor taget tjansen med en omgang boller i karry. Og sorry, men ingen kan lave det som min Ma'mor!! Derfor er den også blevet min standardret når jeg er hos Ma'mor og jeg har fået den ligeså lang tid, jeg kan huske tilbage (:
Dagen efter stod den på en lækker gryderet hos Mutter, nemlig denne. Mutter havde været på besøg hos den skønne Hr. Bitz og snuppet denne opskrift. Jeg var solgt, allerede efter hun sagde Bitz, så selvfølgelig skulle vi lave den omgang. Og selvfølgelig i Mutters store, sorte gryde. Hmf. jeg er simpelthen SÅ misundelig på den gryde!
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Gryderetten er åndsvag nem og passer sig selv - og giver en lækker simreret! Alle slags grøntsager kan smides i og jeg vil nok også tilsætte lidt flere. Meget gerne nogle rodfrugter. Men ellers så er den bare lige ud af landevejen og så er der serveret.
Ingredienser
- 1 kylling - delt i 8-10 stykker
- 150 g bacon
- 1 rød peberfrugt
- 6 gulerødder
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 chili
- 1 spsk rosmarin
- 1 dåse kikærter, drænet
- 1 mørk øl
- 2 dl fond, 2 dl vand + 1 terning eller bæger boullion
- 2 spsk akaciehonning
- ½ dl æbleeddike
Sådan gør du
- Varm en støbejernsgryde op og kom kylling og bacon i. Brun det godt på alle sider, til det får en god stegeskorpe.
- Tilsæt gulerødder, løg, hvidløg, peberfrugt og chili og varm det godt med nogle minutter.
- Kom kikærter, øl, fond, honning, æbleeddike og rosmarin i gryden. Kom låg på og lad det hele koge op.
- Kom gryden ind i ovnen og lad det hele simre under låg ved 140 grader i ca. 2 timer.
- Tag kylling op på toppen, så den ligger øverst. Skru ovnen op på 250 grader og giv det hele ca. 5-10 minutter uden låg - så kyllingen bliver sprød.
BLEV SPIST: med en groft brød og en mango/avocado salat vendt med syrlig dressing.
Astrid
Lyder lækkert. Jeg overvejer at lave den som gæstemad for 7 tøser, men er bange for om retten er for speciel i smagen..? Og ris er vel også fint at spise til? Hilsen den uerfarne kok 😉
Louiogbearnaisen
Hej Astrid,
Tak for dit spørgsmål.
Jeg vil ikke mene, at retten har en særlig speciel smag men igen, vi er jo alle så forskellige :-)
Og ja, du kan sagtens servere ris til - det bliver den bestemt ikke dårligere af!
Kast dig ud i det - opskriften er nem at følge og jeg er sikker på, at den blive populær ved dine veninder :-)
Skriv endelig hvis du har flere spørgsmål.
Hav en rigtig dejlig dag.
Ann-Kristin
Der er nu altså ingenting, som mors/bitz' kødgryder ;)
Har besluttet mig for, at min fine nye støbejernsgryde skal stå sin prøve med denne spændende gryderet.. Men er lidt i tvivl om, hvilken øl jeg skal vælge?!? Har du en du kan anbefale?
Loui
Hej Ann-Kristin
Nej, det burde man have noget mere af ;)
Det lyder som en mægtig god plan :) Med hensyn til øllen brugte jeg bare en helt alm. billig mørk øl. Er sikker på en special øl vil gøre sig godt, men ja, er desværre ikke så stærke i dem.
Mette
Sikken en dejlig ret.
Den kunne jeg også godt finde på at komme i min "store, sorte gryde" :-)
Kunne godt finde på at bruge en god dansk æblecider i stedet for øl.....
Tusind tak for super inspiration!!
Loui
Hej Mette
Den er bare super skøn og jeg kan kun anbefale den - i den store sorte gryde ;)
Uh, det lyder også godt - det tror jeg helt sikkert vil virke godt i retten :)