• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Kartoffelgratin med graved laks

    Af Louise | 4 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Nogle dage burde bare gå lidt stærkere. Sådan en dag havde jeg i går, hvor man bare får det forkerte ben ud af sengen, syntes vinteren er lidt for kold, kaffen lidt for tynd og spejlbilledet surmulende stirrer tilbage..Ja, så er det altså op af bakke resten af dagen!

    Jeg fik da også haglet en hel del eder ned over alt for mange statistikopgaver, alt for meget opvask og alt for tomt køleskab - for ikke at nævne katten, der selv syntes den var mægtig sjov ved gentagne gange, at spankulere hen over tasteturet og gnaske i påskeliljerne. Jojo, skøn dag..

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Meeen altså til sidst bliver man så træt af sig selv, rækker tunge til spejlbilledet, smider opgaverne hen i hjørnet og holder tidligt fri.. Med et kop kaffe, så tyk som tjære (;
    Opvasken blev stående og i stedet blev de her godter lavet til aftensmad. Nemme, hurtige og tiltrængte.

    Og i dag? Der fik jeg heldigvis benene helt rigtig ud af sengen (:


    Kartoffelgratin

    Kartoffelgratin med laks

    Kartoffelgratin med laks
    Print Email Pin
    Antal: 2 styk
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 6-8 mellemstore kartofler
    • 100 g graved laks
    • 1 æg
    • 1,5 dl cremefraiche 18%
    • 1,5 dl mælk eller madlavningsfløde
    • 1 tsk timian
    • ¼ tsk revet muskat
    • Salt/peber
    • Revet parmesan
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Skær eller riv kartoflerne i tynde skiver.
    • Smør 2 forme med olie og fordel lagvis, kartoffelskiver og laks. Slut af med kartoffel.
    • Pisk æg, cremefraiche, mælk, timian, muskat, salt og peber sammen. Hæld blandingen udover lagene.
    • Drys med revet parmesan på toppen.
    • Bag gratinerne ved 180 grader i ca. 25-35 minutter. Kartoflerne skal være møre og gratinen gylden. Lad dem hvile 10 minutter inden servering.
    • Server dem som de er eller vip dem forsigtigt ud af formen. Server med en grøn salat og lidt pesto.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Galette med squash og parmesan
    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Stinne ØJ

      februar 06, 2013 at 1:38 pm

      Årh, det ser lækkert ud. Jeg bliver helt sulten til trods for, at jeg netop har spist frokost.

      Svar
      • Loui

        februar 06, 2013 at 6:21 pm

        Hej Stinne

        De er også rigtig gode - jeg snuppede den sidste til frokosten ;)

    2. Anette Bilde Jacobsen

      februar 06, 2013 at 10:56 am

      Hej

      Jeg elsker altså bare dine opskrifter og ikke mindst dine kommentarer! Skal helt sikkert lave kartoffelgratin i aften. Jeg bor i Hørby (Nordjylland) så det er så hyggeligt, når du fortæller om dine hjemmebesøg i Frederikshavn.

      Vh. Anette

      Svar
      • Loui

        februar 06, 2013 at 6:21 pm

        Hej Anette

        Tusinde tak :) Jeg er rigtig glad for du har lyst til, at følge med :D
        Og dejligt at høre fra lidt nordjyder ;)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen