• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Salat og tilbehør

    Salat med med kerner og krydret dressing

    Af Louise | 4 Comments

    Endnu en søndagsklassiker! Oprydning i køleskabet!
    Ja, nu nævner jeg det igen til irritation for rigtig mange, men kernerne er nogle fra min tyske pusher  (;
    WEIZEN REIS, som de hedder, er vidst bedst kendt under navnet hele hvedekerner herhjemme.  Hvede lyder usundt, men da det er hele kernen som er med, ja, så bliver det pludselig et fuldkornsprodukt. Forrygende alternativ til ris - især brune ris, som kan smage...hmm, sunde?

    Jeg får altid et stort lager hjem, da de, som stort set ALT, er åndsvage billige i tyskland!
    Og så bliver der kogt store portioner, for de smager fantastisk kolde oven på yoghurt!! Det lyder sært, men det er skam rigtig nok og SKAL prøves!

    I salaten her blev de blandet med tyske speltkerner, en hel del grøntsager og dressing. Man kunne sagtens vælge lige, at svitse grøntsagerne lidt på en panden, inden de blandes i.

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Jeg serverede salaten til et stykke laks sammen med græsk yoghurt/mangochutnet-dip og resterne er røget ned frokost. Både med sprødstegt parmaskinke og med lidt stegt kylling.

    Og så lige en update! Senere på ugen sker det noget spændende herinde, bloggen har nemlig fået postkort fra Australien (:


    🍴 Opskrift

    Salat med med kerner og krydret dressing

    Salat med kerner og krydret dressing

    Print opskrift Pin opskrift
    Antal: 2 pers.

    Ingredienser

    • 2 dl blandede kerner, spelt, byg, hvede m.fl.
    • ½ squash
    • 1 gulerod
    • 2 forårsløg
    • ½ rød peberfrugt
    • ½ grøn peberfrugt
    • 7 cocktailtomater
    • 4 spsk hakkede pistacienødder
    • 1 håndfuld hakket persille
    • 6 spsk olivenolie
    • Saft af 1 citron
    • 1 tsk akaciehonning
    • ½ tsk chiliflager
    • Salt/peber
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kog kernerne efter anvisning på pakken. Afkøl dem lidt.
    • Skær squash, gulerod, forårsløg og peberfrugt i små tern. Skrab kernerne ud af tomaterne og skær kødet i små tern.
    • Pisk olivenolie, citron, honning, chili, salt og peber sammen til en dressing. Smag til.
    • Bland grøntsagerne med de lune korn. Bland persille og pistacienødder i.
    • Hæld dressingen ud over salaten og vend det hele sammen.
    • Lad salaten trække min. 15 minutter inden servering.
    • Drys med lidt persille og server.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    Mere sulten?

    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • Tabbouleh og krydrede oksekødsspyd
    • Rødbedesalat med gulerødder, spinat og quinoa - salat opskrift - salat bowl
      Rødbedesalat med gulerødder, spinat og quinoa
    • Græsk salat - opskrift på middelhavnssalat med agurk, tomater og feta
      Græsk salat

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Christina

      juni 20, 2022 at 8:06 am

      Kan retten laves på forhånd og sættes i køleskabet til om aftenen, eller vil det blive for smattet? Mvh

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juni 22, 2022 at 8:57 am

        Hej Christina,

        Ja, det tænker jeg, at den gør.

        Du kan evt. koge kernerne på forhånd og så resten et par timer inden servering. Kom ikke dressingen i før til sidst.

        Hav en skøn dag!

    2. Malou Klidmoster

      februar 05, 2013 at 1:48 pm

      Uhm, det er bare lige en salat for mig. Er vild med den slags fuldkorns-alternativer. For lidt ekstre *umphf* til kernerne kan jeg anbefale at koge dem i lidt urtebouillon. Hæ, jeg plejer at sige at livet er for kort til brune ris - de er kedelige og der skal tygges alt for meget :-)

      Svar
      • Loui

        februar 06, 2013 at 6:17 pm

        Hej Malou

        Uhm, ja, det ville være ret godt til de neutrale kerner :) Haha, lige præcis mine ord :D Og så skal de koges i uendeligheder...!

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen