Lige for tiden er jeg bedste venner med juicemaskinen og får de fleste af mine vitaminer gennem den. Vintergrøntsagerne er ved, at være godt kedelige og frugten smager af absolut ingenting. Så ned i maskinen sammen med ingefær og citron. Det kan spice selv den tørreste gulerod op!
Bladet "Isabellas countryliv" havde bagetema i denne måned, så for nogle uger siden røg det med hjem. Det er spækket med lækre opskrifter, men især en faldt jeg over - nemlig den her ned gulrodsjuice. Det er jo genialt og noget jeg faktisk slet ikke har tænkt over, at bruge i bagværk før.
Forestil dig lige spinatjuice eller rødbedejuice i brød - ja, tak, jeg er allerede i fuld gang med de brød (:
Brødene blev mægtig rare og saftige. Det er bestemt ikke sidste gang de er blevet lavet. Jeg lavede halvdelen af dejen til muffinsbrød og resten til skruebrød/flutes. Muffinsbrødene er perfekte, som en snack eller brunch og flutene til en suppe eller salat.
Bruger du en juicemaskine til gulerodsjuicen (den kan også købes), så brug gulerodsresterne, som den revne gulerod i brødet. Jep, det er den dejlige nemme løsning (;
Ingredienser
- 1 dl Knækkede hvedekerner + 2 dl vand
- 30 g Gær
- 4 dl Gulerodsjuice
- 10 Tråde safran
- 1 spsk Akaciehonning
- 1 spsk Salt
- 2 Æg
- 150 g Revet gulerod
- 500 g Hvedemel
Sådan gør du
- Kom hvedekerner og vand i en gryde og kog det i ca. 15 minutter. Lad kernerne køle af.
- Varm gulerodsjuicen med safrantrådene op til den er lillefingervarm (37 grader)
- Smuldr gæren i en skål, kom gulerodsjuicen i og opløs gæren.
- Tilsæt honning, salt, æg, revet gulerod og hvedekerner og rør det hele godt sammen.
- Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens der røres godt med en ske eller røremaskine. Dejen skal være meget tyk og lidt klistret. Den må ikke blive for tør!
- Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve 1 time.
- Skrab forsigtig dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen med en brødskraber til passende stykker – kom stykkerne op i smurte muffinsforme. Dæk brødene til og lad dem hæve 30 minutter.
- Bag brødene ved 220 grader (alm. ovn) i ca. 15 minutter. Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.
Skriv en kommentar