• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Safranbrød med gulerodsjuice

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Lige for tiden er jeg bedste venner med juicemaskinen og får de fleste af mine vitaminer gennem den. Vintergrøntsagerne er ved, at være godt kedelige og frugten smager af absolut ingenting. Så ned i maskinen sammen med ingefær og citron. Det kan spice selv den tørreste gulerod op!

    Bladet "Isabellas countryliv" havde bagetema i denne måned, så for nogle uger siden røg det med hjem. Det er spækket med lækre opskrifter, men især en faldt jeg over - nemlig den her ned gulrodsjuice. Det er jo genialt og noget jeg faktisk slet ikke har tænkt over, at bruge i bagværk før.
    Forestil dig lige spinatjuice eller rødbedejuice i brød - ja, tak, jeg er allerede i fuld gang med de brød (:

    Brødene blev mægtig rare og saftige. Det er bestemt ikke sidste gang de er blevet lavet. Jeg lavede halvdelen af dejen til muffinsbrød og resten til skruebrød/flutes. Muffinsbrødene er perfekte, som en snack eller brunch og flutene til en suppe eller salat.

    Bruger du en juicemaskine til gulerodsjuicen (den kan også købes), så brug gulerodsresterne, som den revne gulerod i brødet. Jep, det er den dejlige nemme løsning (;

    Safranbrød med gulerodsjuice

    Safranbrød med gulerodsjuice

    Safranbrød med gulerodsjuice
    Print Email Pin
    Forb. tid2 timer timer
    Tilb. tid15 minutter minutter
    Samlet tid2 timer timer 15 minutter minutter
    Antal: 12 styk
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 1 dl Knækkede hvedekerner + 2 dl vand
    • 30 g Gær
    • 4 dl Gulerodsjuice
    • 10 Tråde safran
    • 1 spsk Akaciehonning
    • 1 spsk Salt
    • 2 Æg
    • 150 g Revet gulerod
    • 500 g Hvedemel
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom hvedekerner og vand i en gryde og kog det i ca. 15 minutter. Lad kernerne køle af.
    • Varm gulerodsjuicen med safrantrådene op til den er lillefingervarm (37 grader)
    • Smuldr gæren i en skål, kom gulerodsjuicen i og opløs gæren.
    • Tilsæt honning, salt, æg, revet gulerod og hvedekerner og rør det hele godt sammen.
    • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens der røres godt med en ske eller røremaskine. Dejen skal være meget tyk og lidt klistret. Den må ikke blive for tør!
    • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve 1 time.
    • Skrab forsigtig dejen ud på et meldrysset bord. Del dejen med en brødskraber til passende stykker – kom stykkerne op i smurte muffinsforme. Dæk brødene til og lad dem hæve 30 minutter.
    • Bag brødene ved 220 grader (alm. ovn) i ca. 15 minutter. Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    TIP: Safran kan udskiftes med gurkemeje

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen