Det er lige pludselig blevet vildt populært med barer i alle afskygninger og det er også verdens nemmeste mellemmåltid på farten.
Jeg har ret traumatiske minder om diverse mysli-barer, da de i mine første diabetes år var et hit i light-versioner og i min madpakke!!
Så de sidste 15 år har jeg bandlyst alle former for barer og klaret mig helt udmærket uden. Men nogle gange må man jo stå ansigt til ansigt - tand til bar med fortidens spøgelser.
Opskriften er en pæn blanding af en håndfuld opskrifter jeg har haft liggende, så vi kan vist godt kalde det min opskrift. Den er hurtig, nem og klarer sig med de fleste former for fyld, som man kunne ønske.
Og hvordan endte det skæbnesvanger møde så?
Mysli-snitter og jeg bliver fantastiske venner hele næste uge! Vi skal nemlig hygge os gennem en hel del forelæsninger og huller i min mave.
Ingredienser
- 1 æg
- ½ dl grapejuice eller anden juice
- 5 spsk rapsolie
- ½ dl akaciehonning
- 150 g havregryn
- 60 g kokosmel
- 60 hvedemel
- 1 tsk kanel
- ½ tsk bagepulver
- 100 g abrikoser i små tern
- 50 g rosiner
- 50 g kokosflager
- 25 g hakkede valnødder
Sådan gør du
- 1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål.
- 2. Rør det hele godt sammen til en jævn masse.
- 3. Spred dejen ud på en bageplade med papir - den skal være cirka 1 cm i tykkelse.
- 4. Kom mysli-pladen i ovnen ved 180 grader i ca. 20-25 minutter.
- 5. Tag den ud og afkøl - skær pladen i passende barer.
Elise
Er kokosmelet nødvendigt?
Loui
Hej Elise
Nej, du kan sagtens udelade det :) Det kan evt. erstattes det med gryn.
Ida
Skal den afkøles på en rist, eller bare på pladen?(-:
Loui
De skal afkøles på en rist :)