Sidste år florerede protein-pandekager overalt, både i magasiner, kogebøger og blogs.. Altså de pandekager lavet med banan, soyamælk, proteinpulver eller noget andet..
Jeg prøvede en hel håndfuld opskrifter, men helt ærligt, så smager de jo ikke godt! Og den der konsistens...? Og et blodsukker, som går helt amok over et kæmpe skud frugtsukker fra banan? Og sukker i soyamælk også? Og mærkelige sødestoffer, som forvirrer blodsukkeret?
Ja, jeg er lidt svær, at få overbevist om nye, sunde trends. Især da, der altid er hurtig respons fra min diabetes og det er nok altid den, jeg måler "god mad for mig" på (:
Så jeg hopper i melposen og mælkekartonen og laver en omgang pandekager, som mit blodsukker kan styres efter. Et par stykker af disse her, med helt mørk 70% chokolade og valnødder - så er min eftermiddag, mave og diabetes helt tilpas (: ...og er det fredag, så kan man jo dryppe en smuuule ahornsirup over - bare fordi man kan!
Husk kaffen, benene oppe og slumretæppet (:
God weekend (:
Ingredienser
- 3 æg
- 250 g ricottaost
- 2,5 dl kærnemælk eller minimælk
- ½ tsk kardemomme
- 1 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- 1,5 dl hvid hvede, eller andet groft mel
- 1 dl hvedemel
- ½ dl chokoladeknapper 56% eller 70%
Topping
- Chokoladeknapper 56% eller 70%
- Ristede valnødder
- Ahornsirup
Sådan gør du
- Del æggene i blomme og hvider i hver sin skål
- Rør æggeblommerne sammen med ricotta og mælk
- Bland groft mel, kardemomme, bagepulver, salt og hvedemel sammen.
- Sigt melblandingen i væsken og pisk det sammen
- Pisk æggehviderne helt stive
- Vend forsigtigt æggehviderne og chokoladeknapperne i dejen
- Varm en pande op og kom lidt olie eller smør på panden
- Kom 1 dl af dejen på panden og bag pandekagerne gyldne på begge sider
- Spis pandekagerne lune med chokolade, valnødder og ahornsirup
Kristine
OMG! Hvornår skal jeg komme siger du ????
Loui
Haha, der er altid kaffen på kanden og du er altid velkommen - det ved du :D