2. udgave af weekendens kage - mazarinkage bagt i små tærteforme og pyntet til den helt store guldmedajle. Jordbærtærter er begyndt, at snige sig ind i bagerens vinduer og jeg har da også sat de første 10 næse-aftryk i længsel. Sådan en tærte er nemlig ret højt oppe på min kage-yndlings-liste.
Men jordbærtærter kan også hurtigt blive meget, meget søde. Så hvad bedre end syrlige stikkelsbær og en mascarpone med vanilje og citron? Og et tyk lag 70 % chokolade?
Jo, det smagte helt udemærket (; .... eller faktisk fuldstændig himmelsk !!
Tsk tsk, som billederne så fint afslører; Chokolade der IKKE er tempereret ordenligt. Ja, det var kun for, at vise jer hvordan det IKKE skal se ud (; Slet ikke fordi jeg er en doven rad, som smelter chokolade direkte i gryden og ikke altid lige får smidt noget koldt chokolade i til sidst...
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Men det smagte nu godt og det berømte knæk var der skam (: Det gælder måske bare om, at smøre et tyk lag nok på..?
🍴 Opskrift
Ingredienser
- 1 mazarinmasse
- 200 g mørk chokolade 70%
- 200 g mascarpone
- 3 spsk citronsaft
- ½ vaniljestang
- 1 håndfuld røde stikkelsbær
Sådan gør du
- Bag mazarinerne efter anvisningen i opskriften. Køl dem af og tag dem forsigtig ud af formen.
- Smelt chokoladen og temperer den
- Smør toppen af mazarintærten med chokolade eller dyp hele bunden i chokoladen - du bestemmer.
- Lad chokoladen på kagerne tørre på et stykke bagepapir. Sæt dem evt. i fryseren.
- Rør mascarpone sammen med vanilje og citronsaft - smag til.
- Kom en skefuld mascarpone på mazarintærte og top med stikkelsbær.
- Server !
Simone
Uhm, hvor ser det bare godt ud :D
Loui
De var også Suuuuuper gode (:
isbjörg
Øj... Hvis bare der dog tilfældigvis lå marcipan, vaniljestænger, citron, mørk chokolade og marscapone gemt i mit køkken lige nu!! ;-)
Loui
Det skal man altid have i sit køkken ;)
Camilla
Trods den utempererede chokolade ser de nu ganske (læs: helt vildt) lækre ud :D
Loui
Yeah, de var også mægtige geniale :D ....Og chokoladen, den snakker vi ikke om ;)