• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Spinatlasagne med laks, fennikel og tomat

    Af Louise | 2 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Nem og lækker lakselasagne, som er en favorit til aftensmad Den bedste fiskelasagne med laks, spinat og cremet sauce. Nap opskriften her

    Sus til opskrift Print opskrift


    Den her opskrift på lakselasagne er en gammel kending på bloggen og jeg har lavet den utallige gange.  Den kræver lidt gryder på komfuret og tid, men ellers er den lige til og smager fremragende

    Jeg havde kun finthakket spinat i fryseren og da, vi er ret vilde med spinat, kom der en hel del mere i - så det ser ret voldsomt ud på billederne! Men bruger du grofthakket spinat og mængden i opskriften, er der knapt så mange centimeter spinat ;-)

    Og mens du har god samvittighed over de sunde ting i fiskelasagnen så husk lige, at  drikke resten af hvidvinen til og nyde livet - det er vigtigt.


    I dag letter der 5 kilo fra mine skuldre, da det er tid til, at sende vores eksamensopgave afsted. Mildt sagt har jeg voldsomt svært ved gruppearbejde og denne her gang, hvor vi var 6 vildt forskellige mennesker om opgaven, var en udfordring!
    Opgaven har trukket tænder ud og taget en hel del energi.Men nu er den færdig og sendt af sted. Befriende!

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Nu mangler der bare de sidste 15 kilo fra mine skuldre, som byder på eksamen om en lille uges tid.  Så nu drager jeg i statistik-lejr, godt afbrudt af de sidste forelæsninger, overspringshandlinger og dejlige aftaler i weekenden.

    Lakselasagne 101:

    • Er du ikke vild med laks, så udskift den med en hvid fisk; Torsk, rødspætte, sej - de dur allesammen og smager skønt her.
    • Heller ikke vild med fennikel? Hiv den ud og kom eventuelt spidskål eller squash i lakselasagnen
    • Sauce? Vi er ude i en form for mornaysauce her, da der er ost i. Men du kan sagtens køre en ren bechamelsauce og udelade parmenosten.
    • Den nemme løsning? Drop saucen og brug i stedet 200 g hytteost, som smørelse - det er top lækkert heri.

     

    Spinatlasagne med laks, fennikel og tomat

    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid45 minutter minutter
    Tilb. tid30 minutter minutter
    Samlet tid1 time time 15 minutter minutter

    Ingredienser

    • 10-12 lasagneplader
    • 4 laksefileter uden skind, ca. 500 g – skåret i ½ cm tykke skiver
    • 1 dl revet parmesanost

    Tomatsauce

    • 1 hakket løg
    • 2 presset fed hvidløg
    • 1 spsk timian
    • 1 spsk oregano
    • 1 dåse hakkede tomater
    • 1 lille dåse tomatpure
    • Salt/peber

    Grønsagsfyld

    • 200 g grofthakket spinat, frossen/frisk
    • 1-2 fennikel
    • 1 tsk salt
    • Peber
    • Revet muskatnød

    Hvid sauce

    • 2 dl tør hvidvin
    • 6 dl mælk
    • 1 grønsagsboullionterning
    • 3 spsk majsstivelse+3 spsk mælk
    • Peber
    • ½ dl revet parmesanost
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Tomatsauce

    • Svits hakket løg og hvidløg i lidt olie.
    • Tilsæt timian, oregano og og svits det i 2 min.
    • Kom de hakkede tomater tomatpure, salt og peber i.
    • Lad saucen simrer ved svag varme i ca. 10-15 min.

    Grønsagsfyld

    • Halver fenniklen og skær den i tynde skiver.
    • Kom lidt olie i en gryde og svits fennikelskiverne til de har fået farve og er blevet møre.
    • Spinaten tilsættes og steges med i 3-4 min, Krydr med salt, peber og revet muskat.

    Hvid sauce

    • Kom hvidvinen i en gryde og reducer den til det halve – dvs. kog den ind, så væsken fordamper og smagen koncentreres.
    • Når den er kogt ind til ca. 1 dl, tilsættes mælken og bouillonterningen.
    • Kog væsken op under piskning.
    • Når mælken koger tilsættes majsstivelse. Pisk kraftigt så det ikke brænder på.
    • Tilsæt parmesanosten og lad det koge igennem i 2-3 min. Krydr med peber.

    Lasagnen

    • Kom lidt af den hvide sauce i bunden af et lasagnefad. Læg lasagneplader ovenpå.
    • Kom tomatsauce, grøntsagsfyld, laks og hvid sauce i lag. Det øverste lag afsluttes med lasagneplader, hvidsauce og parmesanost drysset hen over.
    • Lasagnen bages midt i oven ved 200 grader i ca. 30 min, til den er gylden og bobler.
    • Lad den hvile 5-10 min inden servering.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • thai kødboller - kødboller i rød karry og kokosmælk
      Kødboller i rød karry og kokosmælk
    • Italienske kødboller med soltørrede tomater og parmesansauce
      Toscanske kødboller
    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost
    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Michael Andersson

      april 06, 2013 at 12:24 pm

      Tak for den... Den laver jeg i aften :-)

      Svar
      • Loui

        april 06, 2013 at 5:18 pm

        Velbekom :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen