Nem og lækker lakselasagne, som er en favorit til aftensmad Den bedste fiskelasagne med laks, spinat og cremet sauce. Nap opskriften her
Den her opskrift på lakselasagne er en gammel kending på bloggen og jeg har lavet den utallige gange. Den kræver lidt gryder på komfuret og tid, men ellers er den lige til og smager fremragende
Jeg havde kun finthakket spinat i fryseren og da, vi er ret vilde med spinat, kom der en hel del mere i - så det ser ret voldsomt ud på billederne! Men bruger du grofthakket spinat og mængden i opskriften, er der knapt så mange centimeter spinat ;-)
Og mens du har god samvittighed over de sunde ting i fiskelasagnen så husk lige, at drikke resten af hvidvinen til og nyde livet - det er vigtigt.
I dag letter der 5 kilo fra mine skuldre, da det er tid til, at sende vores eksamensopgave afsted. Mildt sagt har jeg voldsomt svært ved gruppearbejde og denne her gang, hvor vi var 6 vildt forskellige mennesker om opgaven, var en udfordring!
Opgaven har trukket tænder ud og taget en hel del energi.Men nu er den færdig og sendt af sted. Befriende!
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Nu mangler der bare de sidste 15 kilo fra mine skuldre, som byder på eksamen om en lille uges tid. Så nu drager jeg i statistik-lejr, godt afbrudt af de sidste forelæsninger, overspringshandlinger og dejlige aftaler i weekenden.
Lakselasagne 101:
- Er du ikke vild med laks, så udskift den med en hvid fisk; Torsk, rødspætte, sej - de dur allesammen og smager skønt her.
- Heller ikke vild med fennikel? Hiv den ud og kom eventuelt spidskål eller squash i lakselasagnen
- Sauce? Vi er ude i en form for mornaysauce her, da der er ost i. Men du kan sagtens køre en ren bechamelsauce og udelade parmenosten.
- Den nemme løsning? Drop saucen og brug i stedet 200 g hytteost, som smørelse - det er top lækkert heri.
Ingredienser
- 10-12 lasagneplader
- 4 laksefileter uden skind, ca. 500 g – skåret i ½ cm tykke skiver
- 1 dl revet parmesanost
Tomatsauce
- 1 hakket løg
- 2 presset fed hvidløg
- 1 spsk timian
- 1 spsk oregano
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 lille dåse tomatpure
- Salt/peber
Grønsagsfyld
- 200 g grofthakket spinat, frossen/frisk
- 1-2 fennikel
- 1 tsk salt
- Peber
- Revet muskatnød
Hvid sauce
- 2 dl tør hvidvin
- 6 dl mælk
- 1 grønsagsboullionterning
- 3 spsk majsstivelse+3 spsk mælk
- Peber
- ½ dl revet parmesanost
Sådan gør du
Tomatsauce
- Svits hakket løg og hvidløg i lidt olie.
- Tilsæt timian, oregano og og svits det i 2 min.
- Kom de hakkede tomater tomatpure, salt og peber i.
- Lad saucen simrer ved svag varme i ca. 10-15 min.
Grønsagsfyld
- Halver fenniklen og skær den i tynde skiver.
- Kom lidt olie i en gryde og svits fennikelskiverne til de har fået farve og er blevet møre.
- Spinaten tilsættes og steges med i 3-4 min, Krydr med salt, peber og revet muskat.
Hvid sauce
- Kom hvidvinen i en gryde og reducer den til det halve – dvs. kog den ind, så væsken fordamper og smagen koncentreres.
- Når den er kogt ind til ca. 1 dl, tilsættes mælken og bouillonterningen.
- Kog væsken op under piskning.
- Når mælken koger tilsættes majsstivelse. Pisk kraftigt så det ikke brænder på.
- Tilsæt parmesanosten og lad det koge igennem i 2-3 min. Krydr med peber.
Lasagnen
- Kom lidt af den hvide sauce i bunden af et lasagnefad. Læg lasagneplader ovenpå.
- Kom tomatsauce, grøntsagsfyld, laks og hvid sauce i lag. Det øverste lag afsluttes med lasagneplader, hvidsauce og parmesanost drysset hen over.
- Lasagnen bages midt i oven ved 200 grader i ca. 30 min, til den er gylden og bobler.
- Lad den hvile 5-10 min inden servering.
Michael Andersson
Tak for den... Den laver jeg i aften :-)
Loui
Velbekom :)