Inden vi i lørdags drog til 25 års kanel-festivas havde Mutter sørget for lidt at stille sulten. Eller lidt? Vi fik da lagt bunden indtil flere gange med the all-time favorit; Pulled pork - bedre kendt som "trukket gris" herhjemme (;
Den lækre basse blev selvfølgelig serveret med hvad der, der til hører, nemlig hjemmebagte burgerboller, coleslaw og syltede agurker - godt skyllet ned med en kold bajser.
Var det ikke fordi min kjole skulle kunne lynes og kærestens skjorte knappes - ja, så havde vi helt afgjort fulgt Bette bror plan. Spis til du revner og lidt mere... Sofaen stod klar til, at tage imod de faldne aka. Bette bror (;
Ingredienser
- 2 kg nakkekam
- 50 g brun farin
- 50 g paprika
- 2 spsk peber
- 2 spsk salt
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk røget paprika
Sådan gør du
- Alle krydderierne blandes i en stor pose.
- Grisen kommes i og det hele gnides/vendes godt sammen.
- Posen med det hele sættes i køleskabet til næste dag eller ca. 12 timer.
- Næste morgen kommes grisen i en stegegryde og der hældes 3-4 dl vand ved.
- Kom låg på og ind i ovnen ved 110 grader i 10-12 timer - vendes når halvdelen af tiden er gået.
- Kødet skal have en kernetemperatur på 94 grader.
Noter
Vi fik desværre meget strenge forbud mod, at snuppe resterne med hjem. Hmf!
Men jeg har heldigvis allerede en bestilling på en omgang, lige om hjørnet. Og med 8 sultne gutter, ja, så skal der laves nok. Både til dagen og dagen derpå.
Opskriften her er ren afskrift efter den min Mutter brugte (Hvor hun har opstøvet den henne ved jeg ikke). Hvilken opskrift jeg selv kaster mig over, er endnu ikke bestemt.
Coleslawen lavede jeg sammen med min Bette bror. Og når vi er i køkkenet sammen kan det godt blive, ehm, en smuuule fjalet. Så hvad den indeholdt ved jeg faktisk ikke helt... Men find en god opskrift på coleslaw her.
Burgerbollerne er alt for lækre og dem vi altid bager. Du finder opskriften på burgerbollerne her. Og de syltede agurker er her.
Lene Petersen
Hej Louise
Jeg savner din gamle opskrift på pulled pork, det ser ikke ud som om du har den stående mere.
Kan huske kødet skulle i saltlage, samt der var en kanon opskrift på både rub og chilimayo. HJÆLP
Hilsen Lene
PS Godt nytår
Louiogbearnaisen
Hej Lene,
Også et rigtig godt nytår til dig :-)
Jeg tror ikke, det har været min opskrift, du har set, for jeg husker ikke lige, at jeg har haft en opskrift på pulled pork i saltlage 🤔
Hav en skøn dag!
Dan
kan næsten ikke undgå at sige at pulled pork må bestemt ikke have en kerne temperatur over de 71 grader, så bliver det alt alt for tørt
Trine Andersen
Jeg kan varmt anbefale brødrene price's opskrift på pulledpork, det er næsten altid den jeg bruger og det smager himmelskt
Loui
Den må jeg lige researche på - den skal da prøves :)
Charlotte
Uuuhm det ser SÅ lækkert ud! Jeg har endnu ikke turde kaste mig ud i at selv prøve at lave pulled pork, men på en eller anden måde ser din opskrift meget lettere og mere overskuelig ud end alle andre pulled pork opskrifter, jeg har set, så nu må jeg snart prøve ;)
Forresten super flot blog du har dig, følger flittigt med :) Kig endelig forbi hos os :)
Hilsen Charlotte (& Bettina)
Loui
Det skal du prøve :D Det er så nemt og den passer bare sig selv - og så smager det jo helt fantastisk :)
Tusinde tak :)
Michael Andersson
Uhm ja, trukket gris går man aldrig fejl af :-)
Loui
Nope :D