Alt i butterdej er godt. Uden diskussion! Så enkelt er det. Kom spinat i butterdej og selv de mest kræsne børn spise det. Kom laks i og du kan overbevise de fleste om mere fisk hver uge. Og den mest geniale; kom rester i og ryd op i køleskab og fryser på den sjoveste måde (:
Ja, surprice, surprice, selvfølge valgt jeg den sidste. I sidste uge lavede jeg jo fyldte squash med oksekød og med rester af kødfyld, trætte grøntsager og friskost med rucola blev et kongeværdigt måltid til.
Naaah, måske ikke lige i udseende.. For der er altså grænser for, hvor meget fyld der kan stoppes i butterdej!! Det var meningen at det skulle have være sådan en pæn, flettet fætter. Som billederne så smukt afslører endte det lige modsat. Jeg måtte lave et mindre kirurgisk indgreb midt i bageprocessen, da mit fyld simpelthen valgt at forlade skuden. Mere butterdej, mere bagepapir!
Stangen klarede den og det samme gjorde (næsten) alt fyldet. Men når bare der er nok fra starten, så kan lidt spild sagtens gå (;
Jeg spiste den, som den kom ud. Men server den gerne med lidt salat og yoghurt-dressing.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Og til alle der nu bekymrer sig om genopvarmning af spinat! For ja, der var frisk spinat i kødet fra tidligere og i bedste kriminel stil varmede jeg det op. For derefter, at varme det igen! Don't try this at home!
Så har jeg ligesom advaret jer og fulgt de gængse hygiejneregler (;
.....til de bekymrede? Jeg lever i bedste velgående. Er maden bare ordenligt nedkølet og genopvarmet dør eventuelle rester af jordbakterier og du kan spise maden med god samvittighed.
Ingredienser
- 5-6 små plader butterdej
- 1 finthakket løg
- 1 finthakket fed hvidløg
- 1 bakke champignoner, renset og skåret i skiver
- 250 g hakket oksekød
- 1 revet gulerod
- ¼ revet squash
- ½ majskolbe
- 1 tsk stødt koriander
- ½ tsk stødt chili
- 2 tsk tørret timian
- 2 tsk tørret oregano
- Salt/peber
- 4-6 spsk balsamico
- 1 håndfuld frisk babyspinat
- 100 g revet ost
- 1 bakke BUKO friskost med rucola
Sådan gør du
- Varm olie op på en pande og svits champignoner til de er møre. Hæld både champignoner og vand fra panden over i en skål.
- Kom lidt olie på panden og svits løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt oksekødet og brun det.
- Kom champinoner+vand, gulerødder, squash, koriander, chili, timian, oregano, salt, peber og balsamico på panden. Rør det hele godt sammen og lad det simre ved jævn varme 5 minutter.
- Tilsæt friske majs fra kolben og frisk babyspinat - varm det hele igennem til spinaten falder sammen.
- Tag panden af varmen og lad det afkøle et par minutter.
- Imens forberedes butterdejen. Læg pladerne i en række, på den brede led, på en bageplade. De skal overlappe hinanden lidt.
- Rul dem lidt ud, så de hænger sammen og bliver lidt større.
- Rør revet ost og friskost i kødet. Fordel fyldet midt på butterdejen i en lang stribe (Undgå at tag væden i bunden af panden med).
- Luk butterdejen op omkring fyldet. Pensl evt. kanterne med æg, så det limer dejen lidt sammen.
- Prik med en gaffel i butterdejen og pensl med sammenpisket æg.
- Bag butterdejsstangen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Den skal være gylden og puffet op.
- Server straks.
Noter
Grøntsagerne kan erstattes af andre.
Tilsæt evt. lidt stegt bacon til fyldet.
BUCO friskost med rucola kan skiftes ud med en neutraludgave
Agnethe V. Thorsen
Så er det lige jeg mangler en "like"-knap på dette indlæg, for det ser da mere end herligt ud og sikke et festmåltid af RESTER! Guf siger jeg bare! :D
Loui
Haha, like på fb i bunden af indlægget ;) Ja, det er et rent festmåltid og det bliver faktisk ikke meget bedre :)