Her forleden slog det mig, at jeg har bildt mig selv noget helt forkert ind! Lige som jeg gik og troede, at jeg var en kong gulerod var det hele lyv.. Det er nemlig slet ikke gulerødder, som bor mest i min mave, men squash. Også kendt som zucchini og courgette.
Squash er genialt året rundt og kan bruges til alt, hvor guleroden har en lidt for sød smag.
Den er faktisk smagsneutral, hvilket også gør den perfekt i det meste. For man kan da ikke andet end elske en så taknemlig grøntsag, der tager smag alt efter hvad man krydrer med og hvordan man tilbereder den.
Well, det var så den kærlighedserklæring til den grønne svend og inden jeg går helt i selvsving med lovprisning, laver vi et let og elegant rejehop til dagens opskrift. Fyldte...taadaa...squash (;
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Fyldte squash er nemme og en skøn måde at få den daglige mængde grønt på.
Oksekødsfyldet kan laves lige, som man lyster. Så tøv ikke med at smide køleskabets trætte grøntsagsvenner i eller lege med krydderierne. Vegetardag? Så udskift oksekødet med ris, kerner eller linser. Og hakket kylling duer skam også helt godt.
Og så er det vist tid til at vende snuden mod studiet. Jeg har en skøn frokostsaftale med en sød pige, som desværre snuppede en anden linje end jeg. Så der skal samles gevaldigt op, nu vi ikke ses hver dag. Heldigvis er vi da i samme bygning (:
Ingredienser
- 2 squash
- 2 spsk olivenolie
- 1 løg, finthakket
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 450 g oksekød
- 1 tsk stødt koriander
- ½ tsk stødt chili
- 2 tsk tørret timian
- 2 tsk tørret oregano
- Salt/peber
- 4-6 spsk balsamico
- 2 revne gulerødder
- Finthakket indmad fra squashene
- 1 håndfuld frisk babyspinat
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 100 g revet ost
- Evt. Kærgården italienske urter, smør
Sådan gør du
- Del squashene på langs og skrab indmaden ud med en ske - lad ½ cm være tilbage i hver ende af squashen, så fyldet ikke falder ud. Gem indmaden.
- Varm olie i en gryde og svits løg og hvidløg. Tilsæt kødet og brun det godt.
- Kom alle krydderierne i sammen squash-indmad og gulerod. Tilsæt balsamico.
- Lad det hele simre ved jævn varme 10-15 minutter.
- Smag kødet til og tilsæt så babyspinat og frisk basilikum.
- Lad det hele varme igennem til spinaten falder sammen. Vend den revne ost i.
- Kom forsigtig kødet i de udhulede squash, pres det godt ned i dem og top dem op.
- Drys evt. med lidt mere revet ost og en tsk. smør på hver.
- Kom de fyldte squash i et smurt fad og bag dem ved 180 grader i ca. 15-20 minutter. De skal være møre, men havde bid.
- Server straks med masser af basilikum, salat og evt. groft brød.
Rasmus
Hej
Du skriver ikke hvad indmaden bliver brugt blot at den skal gemmes.
Louiogbearnaisen
Hej Rasmus,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
I punkt 3 (Kom alle krydderierne i sammen squash-indmad og gulerod) under afsnittet "Sådan gør du", står der hvad indmaden skal bruges til :-)
Hav en fortsat god dag!
Sofie
Er det mørk eller lyd balsamico du bruger?
Loui&bearnaisen
Hej Sofie
Det er en mørk :-)
Christian
Herlig ret!
Lidt estragon gør den nu ikke ringere ;-)
Tak
Kristine
Guuuf. Sjovt du lige smider denne op idag, for jeg har faktisk en halv squash liggende, som SKAL bruges idag... ;)
Loui
Den skal da fyldes op ;D
Frk. Smed/ Sine
Uh, det ser godt ud. Så er aftensmaden blevet besluttet, mange tak for opskriften.
Loui
Velbekom - håber det blev godt :)
A + K = ♥
Årh, det ser godt ud - jeg elsker også bare fyldte auberginer/squash - især med oksekød, toppet med ost, bulgur/perlespelt-fyld eller bagt med chiliconcarne-fyld og skyr på toppen. Det er et evigt hit.
- Anne
Loui
Det er det nemlig og det er alt for sjældent jeg får det lavet. Mmm, chiliconcarne skal da vist i næste gang :)