• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Fyldte squash med oksekød og masser af krydderier

    Af Louise | 11 Comments

    Fyldte squash med oksekød og krydderier - nem aftensmad med squash
    Her forleden slog det mig, at jeg har bildt mig selv noget helt forkert ind! Lige som  jeg gik og troede, at jeg var en kong gulerod var det hele lyv.. Det er nemlig slet ikke gulerødder, som bor mest i min mave, men squash. Også kendt som zucchini og courgette.

    Squash er genialt året rundt og kan bruges til alt, hvor guleroden har en lidt for sød smag.
    Den er faktisk smagsneutral, hvilket også gør den perfekt i det meste. For man kan da ikke andet end elske en så taknemlig grøntsag, der tager smag alt efter hvad man krydrer med og hvordan man tilbereder den.

    Well, det var så den kærlighedserklæring til den grønne svend og inden jeg går helt i selvsving med lovprisning, laver vi et let og elegant rejehop til dagens opskrift. Fyldte...taadaa...squash (;

     

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

     

    Fyldte squash er nemme og en skøn måde at få den daglige mængde grønt på.

    Oksekødsfyldet kan laves lige, som man lyster. Så tøv ikke med at smide køleskabets trætte grøntsagsvenner i eller lege med krydderierne. Vegetardag? Så udskift oksekødet med ris, kerner eller linser. Og hakket kylling duer skam også helt godt.

    Og så er det vist tid til at vende snuden mod studiet. Jeg har en skøn frokostsaftale med en sød pige, som desværre snuppede en anden linje end jeg. Så der skal samles gevaldigt op, nu vi ikke ses hver dag. Heldigvis er vi da i samme bygning (:

    🍴 Opskrift

    Fyldte squash med oksekød og masser af

    Print opskrift Pin opskrift

    Ingredienser

    • 2 squash
    • 2 spsk olivenolie
    • 1 løg, finthakket
    • 1 fed hvidløg, finthakket
    • 450 g oksekød
    • 1 tsk stødt koriander
    • ½ tsk stødt chili
    • 2 tsk tørret timian
    • 2 tsk tørret oregano
    • Salt/peber
    • 4-6 spsk balsamico
    • 2 revne gulerødder
    • Finthakket indmad fra squashene
    • 1 håndfuld frisk babyspinat
    • 1 håndfuld frisk basilikum
    • 100 g revet ost
    • Evt. Kærgården italienske urter, smør
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Del squashene på langs og skrab indmaden ud med en ske - lad ½ cm være tilbage i hver ende af squashen, så fyldet ikke falder ud. Gem indmaden.
    • Varm olie i en gryde og svits løg og hvidløg. Tilsæt kødet og brun det godt.
    • Kom alle krydderierne i sammen squash-indmad og gulerod. Tilsæt balsamico.
    • Lad det hele simre ved jævn varme 10-15 minutter.
    • Smag kødet til og tilsæt så babyspinat og frisk basilikum.
    • Lad det hele varme igennem til spinaten falder sammen. Vend den revne ost i.
    • Kom forsigtig kødet i de udhulede squash, pres det godt ned i dem og top dem op.
    • Drys evt. med lidt mere revet ost og en tsk. smør på hver.
    • Kom de fyldte squash i et smurt fad og bag dem ved 180 grader i ca. 15-20 minutter. De skal være møre, men havde bid.
    • Server straks med masser af basilikum, salat og evt. groft brød.

    Noter

    Rester af de fyldte squash kan gemmes til næste dags frokost og spises kolde.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Fyldte squash

    Mere sulten?

    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej
    • fyldte kartofler
      Fyldte kartofler med cheddar og bacon

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Rasmus

      september 04, 2019 at 4:38 pm

      Hej

      Du skriver ikke hvad indmaden bliver brugt blot at den skal gemmes.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 05, 2019 at 9:17 am

        Hej Rasmus,

        Tak for dit spørgsmål til opskriften.

        I punkt 3 (Kom alle krydderierne i sammen squash-indmad og gulerod) under afsnittet "Sådan gør du", står der hvad indmaden skal bruges til :-)

        Hav en fortsat god dag!

    2. Sofie

      august 14, 2019 at 12:38 pm

      Er det mørk eller lyd balsamico du bruger?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 15, 2019 at 12:15 pm

        Hej Sofie

        Det er en mørk :-)

    3. Christian

      november 27, 2016 at 6:23 pm

      Herlig ret!
      Lidt estragon gør den nu ikke ringere ;-)
      Tak

      Svar
    4. Kristine

      maj 23, 2013 at 1:20 pm

      Guuuf. Sjovt du lige smider denne op idag, for jeg har faktisk en halv squash liggende, som SKAL bruges idag... ;)

      Svar
      • Loui

        maj 26, 2013 at 5:30 pm

        Den skal da fyldes op ;D

    5. Frk. Smed/ Sine

      maj 23, 2013 at 10:41 am

      Uh, det ser godt ud. Så er aftensmaden blevet besluttet, mange tak for opskriften.

      Svar
      • Loui

        maj 26, 2013 at 5:30 pm

        Velbekom - håber det blev godt :)

    6. A + K = ♥

      maj 23, 2013 at 8:53 am

      Årh, det ser godt ud - jeg elsker også bare fyldte auberginer/squash - især med oksekød, toppet med ost, bulgur/perlespelt-fyld eller bagt med chiliconcarne-fyld og skyr på toppen. Det er et evigt hit.

      - Anne

      Svar
      • Loui

        maj 26, 2013 at 5:31 pm

        Det er det nemlig og det er alt for sjældent jeg får det lavet. Mmm, chiliconcarne skal da vist i næste gang :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen