De lækreste, svampede citronmuffins med marcipan, som hurtigt bliver en favorit. Få opskriften på de friske muffins med citron her og bag løs.
For snart lang tid siden bagte jeg disse små citronmuffins. Det har taget lidt tid før de fandt frem til bloggen, men nu er de her og endda på en fredag. Fredagskage, er vist den eneste rigtige at råbe!
Det var egentlig meningen, at jeg ville bage citronmuffins med birkes, men lageret var tomt. Nuvel, det gjorde nu ikke de her lækre muffins med citron mindre gode.
BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu
De her citronmuffins er lækre svampede, sur/søde og passer perfekt til en sommerdag. Føl dig fri til, at smide dejen i en stor kageform, men muffins er nu engang praktisk på tur ud i det blå. Og så er det jo bare, at få brygget is-kaffe og finde et lækkert sol-spot.
Noget der muligvis kan blive en udfordring, når det sjasker ned i lårfede stråler udenfor (!!) , men jeg tester lige, i eftermiddag, om de ikke kan spises i lænestolen. Med varm kaffe og kat (:
Frosting på dine citronmuffins
Endnu mere kræs? En klassisk glasur med flormelis er god, men du kan også vælge at toppe dine citronmuffins med en frosing.
Frosting
- 300 g flødeost, ikke light
- 100 g flormelis
- Revet citronskal
- 1 tsk vaniljesukker
- Ca. saft af ½ citron
Pisk flødeost med flormelis, vanilje og citronskal. Smag til med citronsaft. Fordel flødeosttoppingen på de afkølede muffins.
Citronmuffins med smag
Her er 4 gode kombi'er til citronmuffins.
- Birkes: Kæmpe vinder. Tilsæt 3 tsk blå birkes til dejen.
- Kokos: Citron og kokos er bare smag af sol og sommer.
- Lakridspulver: 1 tsk lakridspulver og du har en skøn kombination
- Lemoncurd: Læg 1 spsk lemon curd i midten af hver muffins inden bagning.
Inden du napper opskriften og suser ud i køkkenet, så lad os lige springe igennem spørgsmål til opskriften:
Ofte stillede spørgsmål til citronmuffins
Marcipanen gør de her muffins svampede og giver dem en lækker smag. Du kan erstatte den med 60 g mandelmel og 40 g ekstra sukker.
Ja, i en snæver vending kan du bruge neutral yoghurt eller A38.
Så kommer du bare 2 tsk vaniljesukker i dejen eller vaniljeestrakt.
Jeps.
5 gode kageopskrifter med citron
Du er vild med citron? Her får du de 5 bedste opskrifter på kager med citron.
- Citronkage
- Citron marengs roulade
- Citronkage med birkes
- Lemon Bars // Citronsnitter
- Citronkage med ricotta og mandler
DET SKAL DU BRUGE
Ingredienser
- 150 g blødt smør
- 200 g sukker
- ½ vaniljestang, korn
- 4 æg
- 100 g revet marcipan
- ½ tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 200 g hvedemel
- ½ dl cremefraiche 18%
- 2 citroner, skræl + saft
Sådan gør du
- Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen til det er hvidt og luftigt.
- Tilsæt æggene et efter et - pisk godt mellem hvert.
- Vend revet marcipan i dejen.
- I en anden skål blandes salt, bagepulver og mel sammen.
- Sigt det i dejen og vend det i.
- Tilsæt revet citronskal, saft og cremefraiche og vend det i.
- Pas på med ikke at røre for meget, dejen skal bare lige være jævn.
- Fordel dejen i muffinsforme.
- Bag dem ved 180 grader i ca. 15-20 minutter. De skal endelig ikke have for meget, så tjek med en tændstik.
- Tag muffins ud og afkøl dem på en bagerist.
- Server eller top med hvid glasur.
S
Hej! Der står ikke om det er varmluft eller andet? :)
Louiogbearnaisen
Hej S
Det er altid alm ovn, hvis ikke andet er angivet i opskriften :-)
God bagelyst!
Doris
Kan helt klart anbefales. Smager fantastisk 😊
Loui&bearnaisen
Hej Doris
Tusinde tak - det er jeg glad for at høre :)
Mange hilsner
Louise
Christa
Hej
Tænker om kan lave dem til dessert nytårs aften, og hvad jeg evt kan servere dertil?
Vanilje is, creme fraiche, vanilje skyr, eller lignende.
Mvh Christa
På forhånd tak
- Godt nytår😊🎉
Louiogbearnaisen
Hej Christa,
Også et godt nytår til dig! Håber du er kommet godt ind i det nye år :-)
Nu kommer mit svar jo lidt sent, men du får det alligevel; lyder som en rigtig god nytårsdessert og umiddelbart vil jeg mene, at du kan servere (næsten) hvad som helst til :-)
Nogle er måske mere til is mens andre er mere til skyr...så server disse muffins med hvad du/ I bedst kan lide, så er jeg ret sikker på, at du ikke går helt galt i byen :-)
Hav en dejlig dag!
Karin
vild lækker opskrift..... har bagt og prøvesmagt dem... lækkert lækkert siger jeg bare :-)
Louiogbearnaisen
Hej Karin,
Tusinde tak for din kommentar - så dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften og at de blev lækre :-)
Hav en fantastisk dag!
Mette
Hej! Tror du man kan erstatte æg med noget andet? :-)
Vh Mette
Loui&bearnaisen
Hej Mette
Det tror jeg ikke du kan, da æggene giver luften til kagerne.
Kan du ikke bruge æg, så er det nok bedre at finde en anden opskrift, som er udviklet specielt :)
Linda
Hejsa er de fryse egnet ?
Loui&bearnaisen
Hej Lina
Jep, det er de :)
Pernille
Hej Louise.
Først og fremmest, tak for en fantastisk blog! Elsker dine opskrifter :)
Nu et spørgsmål. Kan jeg bruge Cultura, eller skyr eller Cheasy Fraiche i stedet for alm creme fraiche? Jeg har alle tre i køleskabet og skal afsted på ferie i weekenden så kan ligeså godt få det brugt i vaskeægte Stop spild af mad ånd :)
Loui&bearnaisen
Hej Pernille
Årh, tusinde tak - det er jeg glad for at høre :)
Det kan du godt. De har alle en anden smag en cremefraiche - altså mere syrlige og konsistensen i kagerne vil nok også blive en del anderledes. Men hey, det er da et forsøg værd og du kan jo altid tilsætte lidt mere marcipan, for at opveje for syrligheden :)
God ferie :)
Amalie
Mmh smager fantastisk
Pernille
Ser ud til at de minder lidt om citronmånen, som i øvrigt er rigtig god. :)
Dem må jeg vist hellere prøve på et tidspunkt ;)