• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Skærekager og bradepandekager

    Citronkage med ricotta og mandler

    Af Louise | 20 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    ricottakage med citron og mandler - citronkage - opskrift - louiogbearnaisen (1)

    Naah, men man glæder sig da egentlig til påskeferien. Og til alle jer som allerede har trukket stikket og sipper kaffe i solskinnet - det gider jeg ikke at høre om ;)

    Phew, weekenden tog pusten fra mig og sidste uge med, det har været fuldt tryk på. Både virtuelt og i den virkelige verden. Allermest den virkelige verden i weekenden, hvor huset fik en omgang af den helt store slags.


    Nogle kalder det forårsrengørring, herhjemme var det mere forårsomflytning og oprydning. Mit fotostudie aka. genbrugsbutikken havde nedlagt stuen og hjemmekontoret var ved at få det 4m2 store værelse til at kapitulere.Alt i alt en halsbrækkende-med-med-livet-som-indsats-oplevelse at træde indenfor i vores hus. Så frem med de store, sorte sække og omflytning.

    BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu

    Og jeg gør det ikke igen! Og jeg gider slet heller kigge på de bunker, som endnu ikke har fået opmærksomhed endnu. Papirfritsamfund, tak. Og et par ekstra værelser..

    ricottakage med citron og mandler - citronkage - opskrift - louiogbearnaisen (1)

    Well, der er jo så heller ikke blevet lavet ret meget mad, kun det pizzamanden pænt leverede. Men jeg nåede skam en fredagskage før weekenden udskejelser og den skal I ikke snydes for. Haps, den er perfekt til påske. Gul, lækker, frisk. Svampet. Himmelsk.

    Opskriften er fra den her blog og denne blog, hvor jeg lavede en kombi. Det er en helt klassisk italiensk kage, som ofte også laves med hindbær, hvis du ikke er så meget til citron.
    Allerbedst er den dagen efter, hvor den her fået lov at sætte sig og er blevet godt svampet. Så glem alt om citronmåne, den her er påskens ultimative bedste kage :)

    BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu

    Hmm, så var der de der bunker. Jeg tænker skraldesæk og væk er det... Helst inden kæresten kommer hjem, for han tænker kasse, hylde eller bord og "væk" er det.
    Jeps, det har været en fest i weekenden med masser af enighed ;)

    ricottakage med citron og mandler - citronkage - opskrift - louiogbearnaisen (1)

    Citronkage med ricotta og mandler

    Citronkage med ricotta og mandler
    Print Email Pin
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid45 minutter minutter
    Samlet tid55 minutter minutter
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    DET SKAL DU BRUGE

    • 1 springform, 20 cm

    Ingredienser

    • 120 g blødt smør
    • 250 g sukker
    • Korn fra 1 vaniljestang
    • Revet citronskal fra 2 citroner
    • 4 æg, delt i æggehvider og blommer
    • 240 g mandelmel
    • 300 g ricottaost
    • Hakkede mandler eller mandelflager
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom smør, 200 g sukker, vanilje og citronskal i en skål.
    • Pisk det blødt og luftigt, det tager cirka 5 minutter.
    • Pisk æggeblommer i en af gangen.
    • Pisk mandelmelet i.
    • Vend ricottaosten i.
    • Kom æggehviderne i en anden skål og pisk dem stive. Tilsæt 50 g sukker lidt af gangen og pisk indtil der dannes stive toppe.
    • Vend forsigtig ⅓ del af æggehviderne i dejen og dernæst resten af æggehviderne.
    • Fordel dejen i en smurt springform (20 cm). Drys mandler på toppen.
    • Bag kagen ved 180 grader i ca. 45 minutter til den er fast.
    • Lad kagen afkøle i springformen.
    • Sigt flormelis udover toppen inden servering.

    Noter

    Smager allerbedst dagen efter.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
     
    ricottakage med citron og mandler - citronkage - opskrift - louiogbearnaisen (1)

    Mere sulten?

    • Mandelkage
      Mandelkage med lemon curd
    • Citron brownies
    • Spiselige grankogler med Coco pops
    • Halloweenkage-med-spindelvaev-nem-kage-til-halloween
      Halloweenkage med spindelvæv

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Mette Lade

      april 08, 2025 at 8:08 pm

      Hejsa
      Kan man fryse denne, så jeg kan lave den på forhånd til en konfirmation?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        april 09, 2025 at 10:37 am

        Hej Mette

        Jeg har faktisk ikke testet det med den her kage, men det burde du sagtens kunne.

    2. Óluva

      juli 31, 2024 at 2:26 pm

      Kan kagen fryses?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 23, 2024 at 11:57 am

        Hej

        Ja, det kan den fint :)

        Mange hilsner
        Louise

    3. Lisbeth

      april 06, 2023 at 12:22 pm

      Hey - har bagt denne lækre kage flere gange :) Denne gang har jeg ikke ricotta, men mascarpone… Vil det du alligevel?

      hilsen Lisbeth

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        april 11, 2023 at 10:59 am

        Hej Lisbeth

        Jeg har ikke prøvet med mascarpone, så jeg ved ikke hvordan kagen vil være i konsistens og smag, da mascarpone er lavet på fløde i stedet for mælk, som ricotta. Men umiddelbart tænker jeg godt, du vil kunene det. Lad mig høre, hvis du prøver det af :)

        Mange hilsner
        Louise

    4. caroline klem

      februar 16, 2023 at 10:40 pm

      Hej, er springform 20 cm den korrekte str? Min kage vil ikke blive fast…men der dufter himmelsk i hele huset😊

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        februar 20, 2023 at 5:51 pm

        Hej Caroline,

        Ja, jeg har brugt en 20 cm form til opskriften 🙂

        Ovne bager forskelligt, så måske den bare skulle have lidt ekstra?

        Håber kagen blev god!

    5. Marianne

      marts 31, 2021 at 1:35 pm

      Hej Louise

      Du skriver at den smager bedst dagen efter. Hvordan skal den opbevares til næste dag?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 31, 2021 at 2:08 pm

        Hej Marianne,

        Bare ved stuetemperatur :-)

        God bagelyst!

    6. Kew

      november 20, 2019 at 2:56 pm

      Kan den laves med alm. fuldkornshvedemel?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        november 25, 2019 at 5:37 pm

        Hej Kew,

        Nej, det vil desværre ikke give samme konsistens og smag i kagen :-)

        Hav en fortsat skøn dag!

    7. Anders

      marts 30, 2015 at 10:39 pm

      Lækker kage, den skal prøves. Og rigtig flotte fotos. Også dem til sidste indlæg med drinks.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 31, 2015 at 11:01 am

        Hej Anders

        Tusinde tak :)

    8. Essie

      marts 30, 2015 at 10:38 pm

      Vildt flotte billeder!

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 31, 2015 at 11:01 am

        Hej Essie

        Tusinde tak :)

    9. Rikke

      marts 30, 2015 at 8:03 pm

      Det ser simpelthen så lækkert ud, den må jeg forsøge mig med. Tror du at det ville gå at udskifte ricottaen med almindelig flødeost?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 31, 2015 at 11:02 am

        Hej Rikke

        Den smager også skønt :) Umiddelbart tænker jeg flødeost smager igennem og er noget tungere end ricottaen, men det er da et forsøg værd :)

    10. Jette Rosendal

      marts 30, 2015 at 7:45 pm

      Hej Louise. Den kage ser super lækker ud - nærmest perfekt til påske. Og så er jeg begejstret for dit nye ord - forårsomflytning :-) Uden tvivl en glæde, når det hele først er flyttet på plads.
      God påske.
      Venlig hilsen
      Jette

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 31, 2015 at 11:04 am

        Hej Jette

        Ja, det er rart med lidt forandring og det ser ud som om jeg når alle bunkerne inden påske ;)
        Tusinde tak og i lige måde :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen