Naah, men man glæder sig da egentlig til påskeferien. Og til alle jer som allerede har trukket stikket og sipper kaffe i solskinnet - det gider jeg ikke at høre om ;)
Phew, weekenden tog pusten fra mig og sidste uge med, det har været fuldt tryk på. Både virtuelt og i den virkelige verden. Allermest den virkelige verden i weekenden, hvor huset fik en omgang af den helt store slags.
Nogle kalder det forårsrengørring, herhjemme var det mere forårsomflytning og oprydning. Mit fotostudie aka. genbrugsbutikken havde nedlagt stuen og hjemmekontoret var ved at få det 4m2 store værelse til at kapitulere.Alt i alt en halsbrækkende-med-med-livet-som-indsats-oplevelse at træde indenfor i vores hus. Så frem med de store, sorte sække og omflytning.
BONUS: Gratis madpakke-bog med mine 10 bedste madpakkeopskrifter og 4 ekstra til lækkersulten! Klik her og få e-kogebogen nu
Og jeg gør det ikke igen! Og jeg gider slet heller kigge på de bunker, som endnu ikke har fået opmærksomhed endnu. Papirfritsamfund, tak. Og et par ekstra værelser..
Well, der er jo så heller ikke blevet lavet ret meget mad, kun det pizzamanden pænt leverede. Men jeg nåede skam en fredagskage før weekenden udskejelser og den skal I ikke snydes for. Haps, den er perfekt til påske. Gul, lækker, frisk. Svampet. Himmelsk.
Opskriften er fra den her blog og denne blog, hvor jeg lavede en kombi. Det er en helt klassisk italiensk kage, som ofte også laves med hindbær, hvis du ikke er så meget til citron.
Allerbedst er den dagen efter, hvor den her fået lov at sætte sig og er blevet godt svampet. Så glem alt om citronmåne, den her er påskens ultimative bedste kage :)
BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu
Hmm, så var der de der bunker. Jeg tænker skraldesæk og væk er det... Helst inden kæresten kommer hjem, for han tænker kasse, hylde eller bord og "væk" er det.
Jeps, det har været en fest i weekenden med masser af enighed ;)
DET SKAL DU BRUGE
Ingredienser
- 120 g blødt smør
- 250 g sukker
- Korn fra 1 vaniljestang
- Revet citronskal fra 2 citroner
- 4 æg, delt i æggehvider og blommer
- 240 g mandelmel
- 300 g ricottaost
- Hakkede mandler eller mandelflager
Sådan gør du
- Kom smør, 200 g sukker, vanilje og citronskal i en skål.
- Pisk det blødt og luftigt, det tager cirka 5 minutter.
- Pisk æggeblommer i en af gangen.
- Pisk mandelmelet i.
- Vend ricottaosten i.
- Kom æggehviderne i en anden skål og pisk dem stive. Tilsæt 50 g sukker lidt af gangen og pisk indtil der dannes stive toppe.
- Vend forsigtig ⅓ del af æggehviderne i dejen og dernæst resten af æggehviderne.
- Fordel dejen i en smurt springform (20 cm). Drys mandler på toppen.
- Bag kagen ved 180 grader i ca. 45 minutter til den er fast.
- Lad kagen afkøle i springformen.
- Sigt flormelis udover toppen inden servering.
Óluva
Kan kagen fryses?
Loui&bearnaisen
Hej
Ja, det kan den fint :)
Mange hilsner
Louise
Lisbeth
Hey - har bagt denne lækre kage flere gange :) Denne gang har jeg ikke ricotta, men mascarpone… Vil det du alligevel?
hilsen Lisbeth
Loui&bearnaisen
Hej Lisbeth
Jeg har ikke prøvet med mascarpone, så jeg ved ikke hvordan kagen vil være i konsistens og smag, da mascarpone er lavet på fløde i stedet for mælk, som ricotta. Men umiddelbart tænker jeg godt, du vil kunene det. Lad mig høre, hvis du prøver det af :)
Mange hilsner
Louise
caroline klem
Hej, er springform 20 cm den korrekte str? Min kage vil ikke blive fast…men der dufter himmelsk i hele huset😊
Louiogbearnaisen
Hej Caroline,
Ja, jeg har brugt en 20 cm form til opskriften 🙂
Ovne bager forskelligt, så måske den bare skulle have lidt ekstra?
Håber kagen blev god!
Marianne
Hej Louise
Du skriver at den smager bedst dagen efter. Hvordan skal den opbevares til næste dag?
Louiogbearnaisen
Hej Marianne,
Bare ved stuetemperatur :-)
God bagelyst!
Kew
Kan den laves med alm. fuldkornshvedemel?
Louiogbearnaisen
Hej Kew,
Nej, det vil desværre ikke give samme konsistens og smag i kagen :-)
Hav en fortsat skøn dag!
Anders
Lækker kage, den skal prøves. Og rigtig flotte fotos. Også dem til sidste indlæg med drinks.
Loui&bearnaisen
Hej Anders
Tusinde tak :)
Essie
Vildt flotte billeder!
Loui&bearnaisen
Hej Essie
Tusinde tak :)
Rikke
Det ser simpelthen så lækkert ud, den må jeg forsøge mig med. Tror du at det ville gå at udskifte ricottaen med almindelig flødeost?
Loui&bearnaisen
Hej Rikke
Den smager også skønt :) Umiddelbart tænker jeg flødeost smager igennem og er noget tungere end ricottaen, men det er da et forsøg værd :)
Jette Rosendal
Hej Louise. Den kage ser super lækker ud - nærmest perfekt til påske. Og så er jeg begejstret for dit nye ord - forårsomflytning :-) Uden tvivl en glæde, når det hele først er flyttet på plads.
God påske.
Venlig hilsen
Jette
Loui&bearnaisen
Hej Jette
Ja, det er rart med lidt forandring og det ser ud som om jeg når alle bunkerne inden påske ;)
Tusinde tak og i lige måde :)