• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Populære opskrifter

    Luksus koldskål med æg, tykmælk og fløde

    Af Louise | 14 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Den lækreste hjemmelavede kolskål med æg, kærnemæl, tykmælk og fløde, som smager fantastisk med både kammerjunker og frisk frugt. Find mormors opskrift på verdens bedste koldskål her - ligesom en god gammeldags koldskål skal smage:

    Sus til opskrift Print opskrift

    Hjemmelavet koldskål er selvfølgelig fast inventar på menuen i sommermånederne og især den hjemmelavede koldskål med både æg og tykmælk er et must.

    Den her opskrift er mormors og den smager fuldstændig guddommeligt - jep, den er ikke sund, men sammen med kammerjunkere og jordbær fra haven, så er det altså bare ren sommer.

    I dag står den også på ren ferie-tid. Jordbærplukning, bagning med rabarber og tuc-kiks og en kop kaffe hos Ma'mor - det er vist lige til at klare.
    Dog skal jeg liiiige kæmpe mig gennem menneskemasserne i Frederikshavn, for nu jeg endelig er sluppet af med gardere, så er byen da blevet indtaget igen. Denne gang af joggingtøjskældte unge fra hele verden!!
    Well, det er uge 28 og som så mange år før afholdes der fodbold-cup. Hvilket betyder ualmindelig mange, der spørger om vej på alverdens sprog og ikke heeelt kan færdselsreglerne. Jaaa, et par stykkerne har da næsten snittet kølerhjelmen (;

    Jojo, vi er skam meget internationale er oppe. Man behøver slet ikke tage til udlandet, det kommer til os (; Og det er da meget hyggeligt med liv i gaderne.

    Luksus koldskål med æg, tykmælk og fløde

    Koldskål med æg, tykmælk og kærnemælk

    Koldskål med æg, tykmælk og kærnemælk
    Den lækreste hjemmelavede kolskål med æg, kærnemælk, tykmælk og fløde, som smager fantastisk med både kammerjunker og frisk frugt.
    Print Email Pin
    Forb. tid10 minutter minutter
    Trækketid2 timer timer
    Samlet tid2 timer timer 10 minutter minutter
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 3 æggeblommer
    • 6 spsk sukker
    • 1-2 vaniljestænger
    • ½ L kærnemælk
    • ½ L tykmælk
    • 2 dl piskefløde, kan udelades
    • 4-5 spsk citronsaft - evt. revet citronskal
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en æggesnaps - tykt og skummende.
    • Tilsæt kærnemælk, tykmælk og fløde og rør det hele godt sammen.
    • Smag til med citron.
    • Kom de brugte vaniljestænger i koldskålen og lad den trække et par timer på køl inden servering.
    • Server med flødeskum, jordbær og kammerjunker eller banan, ristede havregryn og nødder.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Asparges med butterdej og parmesan - nemme snacks og appetizers
      Asparges med butterdej og parmesan
    • Pizzatwistere
      Pizza Twister
    • Grøn karry - opskrift på laks i grøn karry
      5 nemme retter til aftensmad på under 30 minutter
    • Krydrede, marinerede spyd med oksekød - grillspyd med oksekød
      Græske spyd med oksekød

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Lone Frederiksen

      juni 16, 2022 at 4:17 pm

      Hvor mange personer er koldskålen til ?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juni 22, 2022 at 8:54 am

        Jeg vil sige 4-6 personer afhængig af fyld 🙂

    2. Annette

      juni 22, 2021 at 3:23 pm

      Hvor længe kan koldskålen holde sig i køleskabet

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juni 28, 2021 at 5:24 pm

        Hej Annette,

        Den er bedst de første 2 dage, men kan holde sig indtil mælkeprodukterne ikke er holdbare længere.

        Prøv den ad og lad os høre om resultatet!

    3. Josefine

      april 22, 2020 at 9:12 pm

      WOW en fantastisk lækker koldskål - Jeg pisker dog også 3 æggehvider med halvdelen af sukkeret og pisker fløden for sig selv helt lind inden jeg blander sammen - Det blev ULTRA-cremet!

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        april 23, 2020 at 10:18 am

        Hej Josefine,

        Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften og tak for tippet, det må prøves næste gang :-)

        Hav en skøn dag!

    4. Bettina Sloth

      juni 26, 2019 at 6:09 pm

      Bare den bedste koldskål ever 😘😘

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juni 27, 2019 at 12:57 pm

        Åh, hvor er det godt at høre - dejligt at du kunne bruge opskriften 😊🙏

        Hav en fortsat skøn (sommer)dag ☀️

    5. Bonnie

      juni 16, 2016 at 9:58 pm

      Waoooooo -- Den bedste koldskål... Børnene kan nomalt ikke lide koldskål, og alle 3 spise op med velbehag.... Kan varmt anbefales- Tak for en super god opskrift:-) mvh Bonnie

      Svar
    6. Merete

      maj 01, 2014 at 6:58 pm

      Tusind tak for lækker koldskål. Den er spist her til aften og kan klart anbefales til andre.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 02, 2014 at 9:33 am

        Velbekom :) Godt at høre du kunne lide den :)

    7. Katrine M

      juli 30, 2013 at 3:15 pm

      Hvor kommer de fine, fine skåle fra?

      Svar
      • Loui

        juli 30, 2013 at 8:35 pm

        Hej Katrine

        Det er noget gamle skåle fra min Ma'mor :)

    8. Piskeriset

      juli 10, 2013 at 8:07 pm

      Uanset kalorieindhold så er det en meget smuk servering :-)

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen