De fleste har vist fået ribs i geleform henover julen. Men ribs kan så meget mere end, at give smag til en sauce eller pryde et kogt æble. Jeg har endnu ikke set ribs i butikkerne, men de kan plukkes en hel del steder og findes faktisk også i mange gamle haver. Det er lidt synd, at de er gået i glemmebogen, for jeg syntes personligt de smager fantastisk. Så med de her syltede ribs slår jeg lige et slag for det bette røde bær.
Og hvad kan man så bruge ribs til? Ja, altså syltede ribs og ribsgele (;
Men derudover syltetøj, saft, grød og selvfølgelig rysteribs. Og friske duer de rigtig godt i salater og kager.
Ofte er de røde banditter faktisk lidt en skjult medløber, for de bruges særligt sammen med andre bær, hvor de giver et tvist. Se bare i det nærmeste syltebog, så står der ribs i en hel del opskrifter.
Naah, men tilbage til de syltede ribs. De er mere end nemme og kan gemmes på glas i uendeligheder. Jeg brugte en del mindre sukker end de fleste opskrifter dikterer, men i min verden skal de altså være syrlige.
Så til det næste oste/pølsebord, sommerens grill eller den hjemmelavede vaniljeis, er det bare at smide et glas ribs på bordet. Prøv også at blande et par teskefulde op med olivenolie og sennep - det giver den lækreste dressing til salaten.
Og linselusen? Ja, det er Svesken aka. den sure kat, som ikke altid er specielt imponeret over mine foto-scener. Faktisk aldrig. De roder og forstyrrer luren....
Ingredienser
- 200 g friske ribs, ribbet og skyllede
- 75 g sukker
- Saft af ½ citron, ca. 1-2 spsk
- ¼ tsk atamon
Sådan gør du
- Kom ribs og citronsaft i en lille gryde.
- Bring det langsomt i kog under låg.
- Damp bærrerne i 5 minutter og rør forsigtigt undervejs. De skal helst forblive hele.
- Tag gryden af varmen og rør sukker og atamon i.
- Når sukkeret er rørt ud hældes de syltede ribs på et skoldet glas, som straks lukkes.
Noter
Eller som dressing i en salat.
Joan
Der er meget stor forskel på hvor meget saft der er i en citron. Den citron jeg brugte var der meget saft i og de syltet bær blev meget flydende. Måske for meget citronsaft? Kan du ikke angive ca. hvor meget citronsaft? Kan man evt. bruge syltesukker i stedet for sukker?
Loui&bearnaisen
Hej Joan,
Du skal bruge ca. 1-2 spsk citronsaft
Du kan godt bruge syltesukker, faktisk er det næsten bedre, da det vil også hjælpe med at samle dine syltede bær, da det indeholder peptin. J
eg har dog ikke testet opskriften med det, så hvilken mængde du skal bruge, for at det ikke bliver for meget gele, der må jeg blive dig svar skyldig. Vær opmærksom på at syltesukker indeholder citronsyre, som også gør det mere syrligt.
Prøv det ad og lad os meget gerne høre, hvordan det går 😀
Inger
Mon frosne ribs kan bruges?
Har lige hentet din app - ser spændende ud. Glæder mig til at blive inspireret.
Loui&bearnaisen
Hej Inger
Ja, dem kan du sagtens bruge til at sylte.
Tusinde tak, håber du kan bruge opskrifterne :)
Mange hilsner
Louise