• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Marmelade og syltning

    Syltede ribs - til ost, pølse, is og kager.

    Af Louise | 4 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    De fleste har vist fået ribs i geleform henover julen. Men ribs kan så meget mere end, at give smag til en sauce eller pryde et kogt æble. Jeg har endnu ikke set ribs i butikkerne, men de kan plukkes en hel del steder og findes faktisk også i mange gamle haver. Det er lidt synd, at de er gået i glemmebogen, for jeg syntes personligt de smager fantastisk. Så med de her syltede ribs slår jeg lige et slag for det bette røde bær.

    Og hvad kan man så bruge ribs til? Ja, altså syltede ribs og ribsgele (;
    Men derudover syltetøj, saft, grød og selvfølgelig rysteribs. Og friske duer de rigtig godt i salater og kager.
    Ofte er de røde banditter faktisk lidt en skjult medløber, for de bruges særligt sammen med andre bær, hvor de giver et tvist. Se bare i det nærmeste syltebog, så står der ribs i en hel del opskrifter.

    Naah, men tilbage til de syltede ribs. De er mere end nemme og kan gemmes på glas i uendeligheder. Jeg brugte en del mindre sukker end de fleste opskrifter dikterer, men i min verden skal de altså være syrlige.

    Så til det næste oste/pølsebord, sommerens grill eller den hjemmelavede vaniljeis, er det bare at smide et glas ribs på bordet. Prøv også at blande et par teskefulde op med olivenolie og sennep - det giver den lækreste dressing til salaten.

    Og linselusen? Ja, det er Svesken aka. den sure kat, som ikke altid er specielt imponeret over mine foto-scener. Faktisk aldrig. De roder og forstyrrer luren....

    Syltede ribs

    Syltede ribs

    Print Email Pin
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid5 minutter minutter
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 200 g friske ribs, ribbet og skyllede
    • 75 g sukker
    • Saft af ½ citron, ca. 1-2 spsk
    • ¼ tsk atamon
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom ribs og citronsaft i en lille gryde.
    • Bring det langsomt i kog under låg.
    • Damp bærrerne i 5 minutter og rør forsigtigt undervejs. De skal helst forblive hele.
    • Tag gryden af varmen og rør sukker og atamon i.
    • Når sukkeret er rørt ud hældes de syltede ribs på et skoldet glas, som straks lukkes.

    Noter

    Smager fantastisk til et oste/pølsebord eller til efterårets varme retter. Prøv det på sommerens is eller som tilbehør til en kage.
    Eller som dressing i en salat.
    Min kogebog er på hylderne!Klik her og se min kogebog med nemme alt-i-en aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og weekender.

    Mere sulten?

    • Syltede rødløg
    • Abrikosmarmelade med citron
    • hjemmelavet løgkompot
      Løgkompot med timian
    • marmelade med bær
      Multi-marmelade // Solbær, ribs og jordbær

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Joan

      august 06, 2022 at 1:51 pm

      Der er meget stor forskel på hvor meget saft der er i en citron. Den citron jeg brugte var der meget saft i og de syltet bær blev meget flydende. Måske for meget citronsaft? Kan du ikke angive ca. hvor meget citronsaft? Kan man evt. bruge syltesukker i stedet for sukker?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 11, 2022 at 12:41 pm

        Hej Joan,

        Du skal bruge ca. 1-2 spsk citronsaft

        Du kan godt bruge syltesukker, faktisk er det næsten bedre, da det vil også hjælpe med at samle dine syltede bær, da det indeholder peptin. J

        eg har dog ikke testet opskriften med det, så hvilken mængde du skal bruge, for at det ikke bliver for meget gele, der må jeg blive dig svar skyldig. Vær opmærksom på at syltesukker indeholder citronsyre, som også gør det mere syrligt.

        Prøv det ad og lad os meget gerne høre, hvordan det går 😀

    2. Inger

      august 05, 2020 at 12:04 pm

      Mon frosne ribs kan bruges?

      Har lige hentet din app - ser spændende ud. Glæder mig til at blive inspireret.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 05, 2020 at 1:48 pm

        Hej Inger

        Ja, dem kan du sagtens bruge til at sylte.
        Tusinde tak, håber du kan bruge opskrifterne :)

        Mange hilsner
        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen