• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Køkken guide

    Kitchen Guide: Ribs - røde, pink, hvide

    Af Louise | 5 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Jeg har ledt og ledt efter hvide ribs, siden jeg hørte om dem sidste sommer. I år fandt jeg dem endelig og endda sammen med smuk en pink udgave også.

    Måske tænker du nu - ribs? Helt ærlig, et indlæg om ribs, det er da lige nørdet nok. Ja, det har du nok ret i, men nu hylder jeg dem lige 5 minutters tid.

    Ribs er bare et af sommerens mange lækre bær, desværrre er de ret oversete. De findes i mange, mange haver og det bliver jo så også ved det. Øv. Det tætteste vi kommer på dem er julens ribsgele til and og æbler. En skam.

    I mange hundrede år har ribs være dyrket i Danmark og anvendt til ribsvin og syltede ribs. Men de sidst mange år har de pæne ribs mest af alt været brugt i rødgrød med fløde.

    Det er altså synd, når de kan så meget mere. Og nej de findes ikke kun i røde. De små bær kan nemlig fåes i både hvid, røde, pink og gule. Yndige!

    Men hvad bruger man så de bær til? Lige udover rødgrød og gele?

    Ribs indeholder masser af pektin, som enkelt fortalt får ting til at tykne/størkne efter opvarmning. Derfor er ribs helt eminente til gele og syltning. Jeg vil dog lige tilføje, at de fine bær også går sig godt friske i salater.

    Jeg har samlet et udpluk af opskrifter med ribs fra bloggen. Så har du en busk gemt i baghaven, så er der ingen undskyldning for ikke at få dem plukket og brugt (;

    Syltede ribs

    Lilla spidskålsalat med saft og ribs

    Hjemmelavet blandet rød saft

    Klassisk rødgrød med fløde

    Smoothie med sommerbær

    Tærte med mascarponecreme og bærtop


    Men det slutter ikke her, for der er endnu flere ting ribs kan bruges til. Jeg har endnu ikke opskrifter på de gode sager, men med ribs på lageret, så varer det vist ikke længe. Ribssaften og ribssiruppen står da allerede i køleskabet, nu skal de bare videre på bloggen (:

    Ribsgele

    Ribesirup 

    Ribssaft (perfekt til julens rødkål)

    Ribssorbet

    Ribskage


    Mere sulten?

    • sukkerøjne - spiselige øjne
      Sukkerøjne
    • Smuttede mandler - sådan smutter du mandler
      Guide: Sådan smutter du mandler
    • grydebrød med valnødder og tranebær - opskrift på brød - Louise Lyshøj
      Derfor er din dej faldet sammen og klistret
    • Guide til marengs

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Marianne Christensen

      marts 11, 2022 at 7:44 pm

      Jeg vil gerne bidrage, har alle 3 farver i haven, og jeg synes at smagen er noget forskellig. Børnebørnene spiser alle tre slags direkte fra busken, men især de rosa farvede er favoritter

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 14, 2022 at 1:32 pm

        Hej Marianne,

        Tak for input 🙏😊

    2. Ann

      juli 19, 2016 at 10:30 pm

      Kan godt se dette er et ændre opslag, men flere opskrifter med ribs tages imod med kyshånd :-D

      Svar
    3. Elsebeth

      august 10, 2013 at 5:13 pm

      Der er en helt speciel fordel ved de hvide ribs - solsortene ved, hvornår de skal indfinde sig - nemlig når bærrene er blevet røde. Derfor kan man få sine hvide ribs for sig selv. Jeg vil gerne dele mine røde ribs med solsortene - de vil bare ikke dele med mig. Der er kun det nederste bær tilbage på ribberne - det, de har brugt til at holde fast med, mens de åd alle de andre bær.

      Svar
    4. Sine

      august 08, 2013 at 11:34 am

      Sikke nogle flotte billeder. Er helt vild med de første billede med de 3 farvenuancer. Hører desværre også til gruppen der ikke rigtigt får spist ribs. Har desværre ikke mulighed for at dyrke dem selv, da jeg bor på 5 sal uden altan.
      Fedt at du lavede et lille opsamlingsindlæg omkring ribs. Synes ikke det er spor nørdet.

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen