Studiestarten blev skudt igang igår og vi startede hårdt ud med en 9 timers dag på bænken - hjernen er bare ikke helt hurtig efter 2 måneders sommerferie! Vi klarede den dog alle igennem, selvom det kneb lidt med de 3 timers lovgivning i streg. Der er dog masser af spændende ting i vente og det bliver et efterår med fuld fart på.
Heldigvis går det først rigtig løs i næste uge, hvor der er 3x virksomhedsbesøg i det nordjyske, Food festival og et par møder for mit eget vedkommende. Så stay turn, bloggen følger med i det hele på sidelinjen (:
Jeg ville faktisk have skrevet et lille eftermæle til mit debatindlæg om økologi, men jeg er endnu ikke nået igennem alle mails jeg har fået, så det gemmer vi lige til senere på ugen. Og så ikke mere om det, for opskrifter og debat holder jeg helst adskilt herinde.
Well, pæretærten. Den luskede pæretærte, som fik mig kostet en hjernerystelse og en forstuvet finger! Så I får da også kun ét rystet billede "oppe-fra" af den (;
BONUS: Få min gratis, ultimative guide til bagning af kage, så du får det bedste resultat hver gang! Klik her og få guiden nu
Det er snart pæresæson og jeg har snydt lidt med at købe en tidlig kurv af dem. Jeg er ret vild med pærer, når de altså er hårde. Så snart de bare bliver lidt bløde og modne, så kan jeg simpelthen ikke spise dem! Men så er det godt kage camouflerer den grimme smag.
Den her pærekage/tærte er ret nem. Jeg valgte dog at porchere mine pærer, da de stadig var lidt hårde, men ja, for bløde til min smag. Bruger du ganske almindelige modne pærer, så snup den nemme løsning og brug dem, som de er.
Den skarpe kagekender ser nok, at bunden aka. mørdejen mangler i tærten. Jep, for tærten skulle være nem, så jeg hoppede direkte til mazarinmassen. Men kan du ikke leve uden den sprøde bund, så kan du selvfølgelig sagtens stoppe sådan en i formen.
Så pisk mazarinmasse, prop pærer i og bag. Så er der kage. Nemt, ikke (;
Ingredienser
Fyld
- 4-5 mediummodne pærer eller meget modne pærer
- ½ liter vand
- 2 dl sukker
- 3 spsk æbleeddike
- ½ vaniljestang
Kage
- 100 g marcipan
- 100 g mandelmel
- 100 g rørsukker
- ½ vaniljestang, korn
- 100 g blødt smør
- 2 æg
- 1 tsk bagepulver
- ¼ tsk salt
- 50 g hvedemel
Sådan gør du
Fyld
- Bruges der meget modne pærer, så spring over porchering.
- Skræl pærerne, fjern kernehus og del dem i halve.
- Kom vand, sukker, eddike og vaniljekorn + stang i en gryde, Kog det op.
- Kom pærrerne i gryden og porcher dem i ca. 6 minutter. De skal være møre, men have bid.
- Tag gryden af varmen og lad pærerne køle af i lagen.
Kagen
- Kom marcipan, mandelmel, sukker og vaniljekorn i en skål. Pisk det sammen.
- Tilsæt blødt smør og pisk det sammen til en jævn masse.
- Kom æggene i et af gangen og pisk godt mellem hvert.
- Bland mel, bagepulver og salt sammen i en anden skål - sigt det i massen.
- Vend det i dejen til den er jævn og glat.
- Kom dejen i en smurt tærteform.
- Tryk forsigtig de halve pærer i dejen.
- Bag tærten ved 180 grader i ca. 30 minutter.
- Tag tærten ud og lad den afkøle.
- Serveres lun med flødeskum, cremefraiche eller is.
Lisbetv
Hej Louise
Lækker tærte!
Kan den mon fryses?
Mvh Lisbeth
Loui&bearnaisen
Hej Lisbeth
Dejligt at høre, du kunne buge opskriften :)
Ja, du kan sagtens fryses pæretærten.
Mange hilsner
Louise
Michael Hansen-Patronas
Hej Louise
Størrelsen på tærteformen?
På forhånd tak
Kh Michael
Louiogbearnaisen
Hej Michael,
Den tærteform jeg brugte var 22 cm.
God bagelyst :-)
Fortæl os meget gerne om resultatet!
Maiken
Pæretærten ser lækker ud.
Det ser ud til, at du har brugt en metslfor. Kan jeg bruge en keramisk form?
Kan man eget bruge andre frugter end pærer?
Hvad med henkogte ferskener el.kan man evt brugen.henkogte pærer?
Vh
Maiken
Louiogbearnaisen
Ja, det kan du godt, men du kan få problemer med at kagen sætter sig fast (smør den godt) og måske skal den også bages lidt længere i en keramisk form.
Du kan sagtens bruge andre typer fruge; æbler, ferskner og bær er super lækkert. Er de henkogte, så lad dem afdryppe godt, inden du kommer dem i kagen.
God bagelyst!