Jeg hamstrede friske figner i den her uge og har en hel liste af goodies, som skal laves med dem. Den første på listen var upsidedown kage og den kastede jeg mig over her i weekenden.
Den skarpe læser, ser måske at det på ingen måde er sådan en kage, som jeg flasher på billederne. Jaaa, det gik nemlig helt galt og ikke engang på den traditionelle måde. Altså hvor alting bare bliver blandet.
Nææ, jeg valgte i stedet at smøre min ovn ind i frugtsaft!! Jeg bruger min springform ret sjældent, men glemmer altid hvorfor.. Simpelthen af den grund, at den ikke slutter tæt. Det er dumt hver evig eneste gang, jeg prøver at bage i den. Og sørme også denne gang, hvor det er sukker og frugt som udgør bunden.
[yellowbox]BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage - hver gang Klik her og hent den gratis kageguide [/yellowbox]
Sådan en god frugtkaramel lugter og ter sig ikke særlig godt i en varm ovn. Og er fuldstændig umulig, at få bugt med, når den har hygget sig på den gode side af 40 minutter derinde. Jep, nogle gange er jeg mere vild med mig selv end andre og det var bestemt ikke igår....
Kagen blev bagt færdig med toppen oppe. Jojo, lidt up-sidedown var der da. Resultatet? Det blev faktisk ret godt på trods af de små uoverensstemmelser. Sådan et stykke toppet med friske figner og cremefraiche er da også perfekt til at ignorere den rare, snaskede ovn. I min arrighed røg springformen da også ind i frugtkaramel-helvede og der ligger den endnu.. Måske jeg skal investere i en ny form?
Det bliver dog ikke i næste uge, for den er fyldt til randen. 6 ugers praktik i Karolines Køkken, med start fra imorgen tidlig. Men mere om det imorgen, for nu vil jeg udnytte resten af søndagen på absolut ingenting. Rester af gårdagens chinaboxes, Netflix, snorkede kat og ihærdigt ignorere alle praktiske gøremål.
God søndag :)
Down-sidedown kage med friske figner og hindbær
Down-sidedown kage med friske figner og hindbær Print Email PinIngredienser
- 100 g smør
- 100 g flødeost
- 225 g sukker
- 2 æg, L
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- 1 tsk vaniljesukker
- ¼ tsk salt
- 225 g mel
- 1 dl mælk
- 300 g hindbær
- 4 friske figner, skåret i halve
Sådan gør du
- Pisk smør, flødeost og sukker sammen til det er hvidt og luftigt.
- Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert æg.
- Bland de tørre ingredienser sammen og sigt dem i dejen.
- Tilsæt mælken og rør det hele godt sammen til en jævn dej.
- Smør en springform(tæt) og drys den med sukker.
- Fordel de halverede figner på bunden, med skæresiden nedad.
- Fordel hindbærrerne udover.
- Kom dejen udover frugten og bred den ud i et jævnt lag.
- Bag kagen ved 200 grader i ca. 45 minutter.
- Tag kagen ud og lad den afkøle helt af.
- Vend den forsigtigt ud af formen, så bunden er opad. (Eller server den, som min).
- Pynt med friske figner.
- Server kagen med cremefraiche eller flødeskum.
Katrine
Hej Louise,
Du er mig til evig inspiration og jeg er i næsegrus beundring over hvad der kreeres fra din hånd. Jeg åndede lettet op over, at du også kan frustreres midt i kageballaderierne (som os andre :-)) /Men lækker ser den nu altså stadig ud. Ved ikke om du har forsøgt dig med kagen siden? Jeg har netop bagt den -med held- i en aflang brødform (silikone). Ingen uheld. Men det er jo en af de der slags kager som er svær og ikke helt lader sig tjekke med en strikkepind.. Gefühl gefühl;-)
Det var blot et bætte tip, det med brødform, som du måske kunne eksperimentere lidt med. Hpber, i øvrigt, at du har fået dig en ny god tætsluttende springform -man må IKKE gå ned på udstyr ved du nok. Og så jsn man også få dem nu hvor bunden er større end selve formen sådan at hvis det flyder ud så render det ikke underud #hinttilmandseomjulegaveforslag ;-)
STORE kram fra Katrine
Louiogbearnaisen
Hej Katrine,
Tusinde tak for din besked og de rosende ord - så dejligt at høre, at du kan finde inspiration i bloggen og opskrifterne :-)
Også tak for tippet til down-sidedown kagen og den tætsluttende springform - det vil jeg bestemt skrive mig bag øret!
Hav en forrygende dag!
Yvonne Hansen
Prøve med ciliconeform
Louiogbearnaisen
Hej Yvonne,
Tak for din kommentar og input - det vil jeg have i tankerne næste gang :-)
Hav en dejlig dag.