• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Grove valnøddeboller

    Af Louise | 15 Comments

    Valnøddeboller

    Dagen hvor jeg fik tyvstjålet mit liv. Altså næsten. Den dag skulle det her indlæg have været på bloggen. Nu prøver jeg så igen og krydser fingre for det går som smurt denne gang.

    Grove valnøddeboller! Enten elsker eller hader du bagværk med valnødder. Jeg har i størstedelen af liv mit rynket på næsen af sådan bagværk og gået langt udenom. Men lige pludselig en dag forsvandt mine rynker som dug for solen! Måske er det der voksenhed, som nogle kalder det (; Men jeg bryder mig nu ikke om, sådan at blive overendt af det, så lad os kalde det "udvidelse af horisonter".

    Det er faktisk ved, at være alt for lang tid siden jeg har haft sådan rigtig brød på bloggen. Det er en fejl! Nu hvor jeg er begyndt i skole igen, så er der kommet gang i ælte-overarmene igen. Eller som min Bette bror betegner dem; "Du gemmer de der muskler ret godt - har du glemt dem der hjemme". Haha...! Og jep, de bliver gemt til særlige lejligheder; bagning (; ....altså den smule muskel, som er usynlig.

    Nu skal jeg godt nok i praktik det næste lang stykke tid og dermed er madpakken sat på standby. Mere om det sidst på ugen (hvis du da ikke følger med på Facebook). Men jeg har en hel del bagning i tankerne, så mon ikke I er heldige at få lidt mere bagning på programmet. Plakaten. Bloggen.

    Nu tilbage til de grove valnødderboller. De virkelig gode nyebagte med koldt smør. Eller efter en tur på risteren, toppet med ost eller marmelade. Især er jeg ret vild med stikkelsbær-marmelade med kanel på.
    Okay, du kan jo også bare snuppe hele molevitten; nybagte valnøddeboller, smør, ost og marmelade. Det er meget nemmere (;

    🍴 Opskrift

    Grove valnøddeboller

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid15 minutter minutter
    Samlet tid15 minutter minutter
    Antal: 16

    Ingredienser

    • 35 g gær
    • 1 dl lunken vand
    • 4 dl kærnemælk
    • 2 spsk lys sirup
    • 2 tsk salt
    • 3 spsk olie
    • 100 g valnødder
    • 3 dl fuldkornshvedemel, eller anden groft mel
    • Ca. 8 dl hvedemel
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Varm en tør pande op og rist valnøddekernerne. Tag dem af og afkøl.
    • Opløs gæren i vandet.
    • Tilsæt kærnemælk, sirup, salt, olie, valnødder og fuldkornsmel.
    • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens der æltes rigtig godt.
    • Lad dejen hæve tildækket i ca. 1,5-2 timer til dobbelt størrelse.
    • Del dejen i 16 rustikke stykker med en bageskraber og kom dem på en bageplade med papir.
    • Lad dem efterhæve 30 minutter.
    • Pensl med lidt vand og drys med mel-
    • Bag ved 225 grader i ca. 15 minutter.
    • Lad bollerne afkøle på en rist.

    Noter

    Valnødder kan udskiftes med mandler, hasselnødder eller anden nød.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    valnøddeboller

    Mere sulten?

    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost
    • Pizzatwistere
      Pizza Twister

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Ida

      december 08, 2020 at 10:59 am

      Virkelig dejlig opskrift som jeg har brugt flere gange - valnøddebollerne er altid en stor success! :-) Nemme at bage og smager vidunderligt. Tak for den!

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        december 08, 2020 at 5:20 pm

        Hej Ida,

        Så dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften ☺️

        Tak for feedback og hav en fortsat dejlig dag 🙏

    2. Suli

      oktober 10, 2020 at 9:19 pm

      Er det alm. ovn du bruger?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        oktober 13, 2020 at 2:21 pm

        Ja, det er det med mindre andet er nævnt i opskriften :-)

        God bagelyst!

    3. emilie Nielsen

      oktober 06, 2018 at 6:33 pm

      kan de fryses? :)

      Svar
    4. Emilie

      oktober 06, 2018 at 8:40 am

      Kan de fryses? :)

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        oktober 08, 2018 at 12:19 pm

        Hej Emilie,

        Tak for dit spørgsmål.

        Yes, valnøddebollerne kan sagtens fryses :-)

        Prøv dem ad og lad os høre, hvad du synes om dem i en kommentar på bloggen :-)

        Hav en dejlig dag.

    5. Yvonne

      august 26, 2018 at 4:01 pm

      Jeg saver en næringsindhold, idet jeg har brug for at vid mit kalorie indtag. Dette ville være Nice hvis dette var på dine opskrifter! Så alle kan bruge dem:-)

      Svar
      • Louiogbernaisen

        august 27, 2018 at 12:09 pm

        Hej Yvonne,

        Tak for din kommentar og for input.

        Der kommer desværre ikke vejledning til næringsindhold på opskrifterne, da det ikke matcher brandet Louiogbearnaisen.dk.

        Hav en fortsat god dag.

    6. Gitte

      september 01, 2016 at 3:56 pm

      Kan de laves som langtidshævede?
      Skal have dem med på job i morgen tidlig... :-)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        september 02, 2016 at 12:59 pm

        Hej Gitte

        Jeg har ikke testet det, men det burde der ikke være noget problem i.
        Mindre gær (størrelse med ært) og en lidt mere våd dej, så burde de fint kunne laves som langtidshævede.

    7. Stevani

      august 22, 2015 at 3:01 pm

      Hej :)
      Kan jeg bruge honning eller rørsukker i stedet for lyssirup? Og i så fald hvor meget?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 23, 2015 at 6:47 pm

        Hej Stevani

        Ja, det kan du sagtens og det er bare samme mængde :)

    8. Gitte Sonne Andersen

      august 07, 2015 at 10:39 am

      P.S.
      UPS... Ikke grøve, men grove :-)

      Svar
    9. Gitte Sonne Andersen

      august 07, 2015 at 10:37 am

      Hej :-D
      Jeg føler mig så heldig, fordi jeg har fundet verdens bedste opskrift på grøve valnøddeboller!!
      Nu har jeg bagt dem to dage i træk og folk omkring mig ELSKER dem! Så nu kommer opskriften videre rundt, især her på Bornholm, hvor jeg bor.
      Tak fra mig, som lige nu nyder en varm bolle med hindbærmarmelade.... MUMS!
      'Sommerhilsen fra Gitte

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen