• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Skærekager og bradepandekager

    Lagkage med luftige lyse bunde, vaniljecreme og mørk chokoladecreme

    Af Louise | 6 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Lagkage til fødselsdag
    Tiden går, klokken slår . jeg har glemt alt om den famøse Sweet Sixteen! Bette bror rundede jo den berømte..berygtede (?) alder og der skulle da kage til. En rigtig klassiker i familien; nemlig en overdrevet lagkag.
    Da vi kun laver lagkager to gange om året, nemlig til fødselsdage, så skal de dælme også være rigtige. Altså hjemmebagte bunde, cremer og skønt fyld. Jojo, der skal bare ikke spares på noget, når favoritkagen laves! Gennem årerne har vi prøvet lidt af hvert med fyldet og der eksperimenteres stadig.
    Jeg er klart til en choko-bombe; kakaobunde (x4), chokolademousse, makroner, hindbær/solbær og et par kilo flødeskum til pynt....med hakket chokolade. Men, men der er mange andre gode kombier og den her gang var det Mutter som stod for bagningen. Bette bror befinder sig jo pt. i slafaffenland aka. sports-efterskole, så meget medbestemmelse var der ikke tid til (:

    Jeg har ikke lavet en opskrift på selve lagkagen, da det er meget op til det enkle smagsløg, men I får da lige opskriften på lyse bunde og chokoladecreme. Vaniljecremen er Mutters speciale og den er mere end god... Derfor er det også lidt pinligt, at jeg ikke kan huske opskriften....! Jeg skal nok lige få den listet ud af Mutter endnu engang (;

    Tænker du at pyntet ligner noget en 5 årig har lavet? Ja, så har du helt ret. Det var nemlig undetegnet, som sammen med bette bror fik lov at pynte lagkagen. Det gik galt. Planen i mit hoved var fantastisk god, realiteten var lidt anderledes. Høhø, hakket chokolade og fløde er bare en genial kombi, når de søskende er i køkkenet (;

    Naa, men kagen kunne bestemt spises og den var mere end fab! Jeg er allerede ved at planlægge aprils lagkage - nemlig MIN (;

    Lagkage til fødselsdag

    Lagkage til fødselsdag

    Lagkagebunde

    Lagkagebunde
    Nemme og luftige lagkagebunde
    Print Email Pin
    Tilb. tid6 minutter minutter
    Antal: 2
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 3 æg
    • 150 g sukker
    • 75 g kartoffelmel
    • 75 g mel
    • 2 ¼ tsk bagepulver
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
    • Sigt kartoffelmel, mel og bagepulver i.
    • Rør det hele forsigtig sammen til det er blandet.
    • Fordel dejen i 2 lagkageforme (24 cm).
    • Bag bundene ved 190 grader i ca. 6 minutter.
    • Afkøl bundene inden de bruges til lagkagen

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)
    Lagkage til fødselsdag

    Mørk chokoladecreme

    Mørk chokoladecreme
    Print Email Pin
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • ½ L piskefløde
    • 160 g hakket, mørk chokolade
    • 2 blade husblas
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Udblød husblassen i koldt vand.
    • Kom fløde i en kasserolle og varm den op til den næsten koger.
    • Tilsæt den udblødte husblas og rør den ud.
    • Hæld ⅓ af den varme fløde op i en skål med den hakkede chokolade og rør det rundt.
    • Rør endnu ⅓ del i og rør rundt til det er en jævn masse.
    • Tilsæt den sidste ⅓ del og rør det hele sammen.
    • Hæld cremen i en skål og sæt den på køl.
    • Når cremen er blevet kold, piskes den til luftig og bruges i lagkagen.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Lagkage til fødselsdag

    Nogle har efterårsferie, andre ikke. Jeg er en af dem, som har brugt ferien på en re-eksamen, hvor jeg har begravet mig i opgaveskrivning og forberedelse. Orrrk, det har trukket tænder ud og jeg har brugt al min tid på det, så der har ikke været meget tid til mit øvrige liv.
    Ja, det har der faktisk ikke det sidste lange stykke tid, da der har været travlt i studielivet og jeg har spist rugbrød.. Så ja, selvom mange har nok så mange lækre ideer, så forsvinder de lige nu. Men hva´, jeg nyder jo også den anden side med spændende ting.

    Weekenden skulle jeg have brugt i Aalborg med de dejligste damer, desværre kommer man ikke så langt med en bil til service. ØV. De lækre damer er derfor udsat til nærmeste fremtid og tiden er blevet brugt på manglende løse ender. Føj, der er en del. Hov, jeg var dog lige i Ridehuset og besøge messen MAD. Har I været forbi?
    Imorgen regner jeg dog med jeg skal stifte bekendskab med mit køkken igen - det er længe siden vi har set hinanden og vi skal vist lige catche lidt op (:

    Lagkage til fødselsdag

    Mere sulten?

    • Mandelkage
      Mandelkage med lemon curd
    • Citron brownies
    • Spiselige grankogler med Coco pops
    • Halloweenkage-med-spindelvaev-nem-kage-til-halloween
      Halloweenkage med spindelvæv

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Maria

      december 26, 2014 at 9:10 pm

      Hej.
      Kan ikke hel forstå det med varm fløden og bland det med chokolade og derefter piske det op, har prøvet det engang men fløden kunne ikke piskes når det har været kogt.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 06, 2015 at 11:08 pm

        Hej Maria

        Beklager mit sene svar, men jeg har haft en bacheloraflevering som har råbt højt.

        Fløden må ikke koges, men blot varmes op. Og så er det vigtig at blandingen er helt kold inden den piskes op - tænker din ikke har været kold nok, hvis ud har haft et problem.

    2. Amalie Johanne

      oktober 20, 2013 at 12:24 pm

      sikke en hyggelig lagkage!! :-) mums

      Svar
      • Loui

        oktober 21, 2013 at 5:08 pm

        Hej Amalie

        Haps - den var også god ;)

    3. Line

      oktober 20, 2013 at 8:40 am

      Der ser dæleme også lækker ud :-)

      Svar
      • Loui

        oktober 21, 2013 at 5:08 pm

        Hej Line

        Tak. Det kan du også tro den var :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen