Et sparsomt billed kan jeg præstere af de her chokolade-bandit-snegle! Man skal åbenbart lade sådan et kamera op og det kommer altid bag på mig. Gang på gang. Pinligt mange gange....
Naah, men jeg kan ikke rigtig få strømmen til, at løbe hurtigere. Så mens kameraet kommer til live nyder jeg det sidste af min fridag. Jeg får fint besøg imorgen, hvilket kræver forberedelse. For lur mig om min Mutter ikke forventer både vådt og tørt weekenden over og det skal hun få. Så fridagen har budt på velsmagende planlægning og turborengøring med runde hjørner. Efterfulgt af mit onsdagscrush; gammeldags rejemad (Mmm..) og nu bare zapning derud af i sofaen. Med kaffe og en snegl. Eller to.
Jeg har jo som bekendt en tysk pusher, som endda bringer ud. Helt til Frederikshavn. Jojo (: Efter min kitchenguide om forskellen på kakaopulver, har jeg sukket over det danske marked. Den sukken hørtes helt i det tyske.
Og hvad der stod der så, da jeg kom hjem til det nordjyske sidste weekend? Jep! Hollandsk kakao. I 3 varianter! Mit mellemnavn er heldige asen (;
Og siden hjemkosten har jeg jo været helt i vildrede. Altså luksusudgaven, for jeg kan slet ikke bestemme mig for hvad jeg skal give mig i kast med indeholdende kakao. Puuh, livet kan dælme være hårdt. Sneglene vandt opløbet denne gang, da jeg også havde store mængder Nutella på lager...selvfølgelig også pushervarer. Trylleri, og de almindelige kanelsnegle blev forvandlet til en dobbelt chokoladesnegl, som kan kurere selv den værste chokoladetrang.
Men jeg må komme med en tilståelse, for jeg er ikke udpræget vild med almindelig Nutella andet end på frisk franskbrød. Så en anden gang vil jeg helt sikkert bruge et "voksen" chokoladesmørepålæg; lidt mere bittert, lidt mindre sødt. Men til den glade, søde tand er de her snegle spot on. Fuldstændig!
Ingredienser
Dej
- 50 g gær
- 3 dl mælk
- 1 æg
- 50 g smeltet smør
- 3 spsk sukker
- ½ tsk salt
- 2 spsk kakao
- 1 dl mandelmel, valgfrit
- 6-8 dl hvedemel
Fyld
- 1 dl Nutella eller andet chokolade-smørepålæg
- 100 g groft hakkede hasselnødder + 4 spsk. til toppen
Sådan gør du
- Kun mælken til den er lillefingervarm.
- Smuldr gæren i en skål, hæld mælken i og opløs gæren
- Tilsæt de øverige ingredienserne, men hold lidt af hvedemelet igen.
- Ælt dejen sammen, mens hvedemelet tilsættes lidt efter lidt.
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
- Rul dejen ud til en rektangel på ca. 50x30 cm. Smør Nutella på pladen og drys med hasselnødder.
- Rul dejen sammen til en pølse og skær snegle a 2 cm tykkelse.
- Fordel snegle på en bageplade eller i store muffinsforme. Drys med hasselnødder.
- Lad snegle efterhæve 20 minutter.
- Bag chokoladesneglene 12-17 minutter ved 200 grader.
- Afkøl på en bagerist og server lune.
Noter
Mia / Den Pæne Overflade
WOW WOW WOW!
Nutella og jeg er fuldstændig solgt! Jeg craver for vildt for snegle for tiden... Ved ikke hvorfor. Din version SKAL prøves!
Loui
Kender godt de der crush på nogle ting - snegle er helt sikkert en af de rare cravings ;)
A + K = ♥
Årh! Sådan en måtte godt lige supplere min morgenkaffe.
- Anne
Loui
Så ville torsdagen også starte helt perfekt ;)
Hvadskalvibage/Mette
Nøj hvor ser de lækre ud. Har noget hjemmelavet nutella som skal bruges meget snart. Dette her er da ikke en dårlig ide :-)
Loui
Hej Mette
Nej, vel ? ;) Er helt sikker på din Nutella vil være glad for en tur i disse snegle :)