• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Nordisk flødestuvede porrer og pastinakker

    Af Louise | 6 Comments

    flødestuvede pastinakker og porrerAlt der sådan er smidt i et fad og overhældt med en form for væske er en favorit hos mig. Det er nemt, lækkert og kan virkelig ikke gå galt. Det gjorde mine alternative flødebagte-kartofler hellere ikke! Efterårets rodfrugter er som skabt til, at svømme i en krydret flødesauce, så ud kom kartoflerne og ind kom resterne fra min grøntsagsskuffe.

    Det behøver skam ikke lige være pastinakker og porrer som er de heldige - persillerødder, selleri, gulerødder og ja, jordskokker er også ret gode svømmere i fløde.
    Jeg tilsatte en håndfuld kogt kylling, for at gøre fadet til en ret i sig selv. Men udlad det og server som tilbehør til weekendens steg eller ovnbagte kylling. Sammen med nybagt brød og god rødvin, så er menuen serveret (: Velbekom.

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Min weekend står i det uvisse. Alt jeg ved er en tur til det nordjyske, nærmere bestemt min Bette brors efterskole. En sports-efterskole!! Så sammen med de mange øverige søskende, skal alle mine fysiske talenter udfoldeles de næste par dage. Mon man liiige skulle snuppe en løbetur og 10 af de stærke, bare lige for ikke at være alt for pinlig og pustende (;
    Høhø, som om! Jeg satser på min charme og hvis den glipper, så har jeg da proppet bilen med forbudt kage, som jeg kan bestikke de sukker-hungrende unge med (;

    pastinak

    🍴 Opskrift

    Nordisk flødestuvede porrer og pastinakker

    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid30 minutter minutter
    Samlet tid40 minutter minutter

    Ingredienser

    • 2 porrer i tynde ringe
    • 3-4 pastinakker i tynde skiver
    • 5 dl madlavningsfløde 9%, evt. halv madlavningsfløde, halv piskefløde
    • 2-3 tsk tørret timian
    • 1 spsk grov sennep
    • Revet muskatnød
    • Salt/peber
    • 100 g revet ost, valgfri
    • Evt. 100 g kogt kylling, skinke, laks m.fl.
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Fordel porre og pastinak i et fad. (og kød/fisk)
    • Pisk fløde, timian, sennep, muskat, salt og peber sammen og hæld det ud over grøntsagerne.
    • Kom fadet i ovnen og bag 30 minutter ved 180 grader.
    • Drys med ost og bag yderligere 20-25 minutter, indtil det er boblende og gyldent.

    Noter

    Som hovedret = 2 pers.
    Som tilbehør = 4 pers.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    flødestuvede pastinakker og porrer

    Mere sulten?

    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej
    • fyldte kartofler
      Fyldte kartofler med cheddar og bacon

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Mor Tina

      november 15, 2013 at 11:50 pm

      Godaften,

      det ser da meget lækkert ud og sunde ingredienser. Må jeg prøve en dag. Har tænkt meget over, hvordan mon du kom på det geniale navn til din blog?

      Hilsner fra mor til http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

      Svar
      • Loui

        november 16, 2013 at 2:04 pm

        Hej Tina

        Tak - ja, den er også god :) Jeg har skrevet lidt under FAQ om hvordan mit navn opstod :)

    2. A + K = ♥

      november 14, 2013 at 1:44 pm

      Perfekt vintertilbehør!

      - Anne

      Svar
      • Loui

        november 14, 2013 at 5:17 pm

        Jep :)

    3. Jette Rosendal

      november 14, 2013 at 12:47 pm

      Det ser ret lækkert ud - og skal absolut prøves. God tur til det nordjyske :-)

      Svar
      • Loui

        november 14, 2013 at 12:53 pm

        Tusinde tak :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen