• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Sødt bagværk

    Scones med julekrydderier

    Af Louise | 12 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    SconesDet er ikke helt december endnu, men jeg har tyvstartet julebagningen lidt med disse scones. Egentlig ville jeg have bagt juleboller til ugens eftermiddagsmåltider på farten. Men der er ikke meget brødbagning uden gær! Og det havde jeg selvfølgelig ikke fået indkøbt. Eller rettere sagt, det havde jeg - det lå bare stadig på båndet i supermarkedet!
    Så hurtig ændring i programmet og frem med bagepulver. 1-2-3 og der var scones til søndagskaffen. Og fryseren.

    Snacks er der også gevaldig brug for denne uge, for mit skema byder på en del flere timer end ellers, så der er udsigt til lange dage. Derfor har jeg også smidt en ordenlig omgang chiliconcarne i støbejernsgryden, som "as we speak" simrer derud af. Mmm, den perfekte mad til flere dage, der bare bliver bedre som dagene går. Ja, jeg giver allerede mig selv et klap på skulderen for fremsynethed (; 

    Hvad er Jeres "travl-uge-ret" ?

    scones

    Scones med julekrydderier

    Print Email Pin
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid12 minutter minutter
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 300 g hvedemel
    • 50 g hasselnødder
    • 50 g grovvalsede havregryn
    • 25 g kokosmel
    • 2 tsk kanel
    • ½ tsk kardemomme
    • ½ tsk stødt ingefær
    • ½ tsk stødt nellike
    • ½ tsk salt
    • 4 tsk bagepulver
    • 2 spsk sukker
    • 2 æg
    • 100 g smør
    • 1 dl mælk
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
    • Smuldr smørret i og tilsæt æggene.
    • Saml dejen med mælken og ælt den hurtigt sammen.
    • Rul dejen ud til en plade på 2 cm tykkelse.
    • Stik dejen ud til scones med en udstikker eller glas (ca. 6 cm) og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg.
    • Bag sconesene ved 225 grader i ca. 10-14 minutter.
    • Afkøl dem på en bagerist.
    • Server scones lune med koldt smør og marmelade.

    Min kogebog er på hylderne!Klik her og se min kogebog med nemme alt-i-en aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og weekender.

    Mere sulten?

    • Spiselige grankogler med Coco pops
    • Norske klejner opskrift
      Norske klejner
    • kranse med appelsin og remonce - julekranse - julesnurrer (2)
      Kranse med remonce og appelsin
    • Havregrynscookies - opskrift på cookies med havregryn og chokolade
      Havregrynscookies

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Kristine

      november 26, 2013 at 4:52 pm

      Guuuuf manner !!! #sendligeetparstykkertilaalborg #herjulesdernemligmedjuleradioforfuldegardiner :)

      Svar
    2. Linda (mitlivskogebog)

      november 26, 2013 at 4:08 pm

      De ser uimodståeligt gode ud de scones! Sikke smukke billeder :)
      *travl-uge-ret" ha ha... den kan jeg godt lide... Dem har vi mange af, for der er mange travle uger, så derfor kører vi meget i mad til to dage-rester-mad til to dage-rester-mad til to dage-rester-mad :) I denne uge står den bl.a. på indisk dahl, hjemmelavede forårsruller og grønkåls cannelloni... og så er der vist plads til lidt ekstra godt i weekenden :)

      Svar
      • Loui

        november 26, 2013 at 6:59 pm

        Mange tak :) Ja, de travle uger har overtaget! Ork, den lyder da, som en ret god ugemenu - den kunne jeg godt lige komme forbi til ;)

    3. Fru Kofoeds Køkken

      november 26, 2013 at 1:38 pm

      Det dér er bare lige bagværk efter mit hjerte! Dem skal jeg helt klart prøve at bage :) Jeg er vild med både julekrydderier og scones. Ved ikke, hvorfor jeg aldrig selv har overvejet at kombinere de 2 ting.
      Chili con carne er også en af mine "travl-uge"-klassikere. Dét, og så sådan nogle curry-retter med kyllingekød el.lign. Skønt med sådan noget mad, der bare bliver bedre af at stå i køleskabet...

      Svar
      • Loui

        november 26, 2013 at 6:57 pm

        Scones går man bare aldrig fejl af :) Jep, de retter er så dejlig taknemlige og oftest også mere end nemme at kokkere ;)

    4. Hvadskalvibage/Mette

      november 26, 2013 at 9:48 am

      De retter vi vælger at lave hvis vi ved at der kommer nogle travle dage er ofte koteletter i fad. Der kan nemlig komme mange koteletter i et stort fad som fyldes med de grøntsager som ligger og er blevet kedelige.En omgang flåede tomater og godt med kryderier :-)

      Så er der nogle nemme rester (evt til komme i frysen) til en del dage

      Svar
      • Loui

        november 26, 2013 at 6:55 pm

        Koteletter har jeg ikke fået siden jeg boede hjemme!! Men det var da slet ikke noget dårlig ide - den skriver jeg lige bag øret :D

    5. Ulrika - den glade kagekone

      november 25, 2013 at 11:04 pm

      Åh, ja det der med at glemme gæret på båndet i supermarkedet, det har jeg også gjort rigtig mange gange! Jeg kan godt lide at bruge kærnemælkskoldskåle i mine scones, og jeg har lige noget tilovers fra æbleskivebagningen i weekenden. Det kunne jo bruges til julescones a'la din opskrift! De ser lækre ud.
      Min travl uge mad er rugbrødsmadder med spejlæg :-) Det har reddet aftensmaden i dag også!
      Mvh Ulrika

      Svar
      • Ulrika - den glade kagekone

        november 25, 2013 at 11:06 pm

        ..jeg mener selvfølgelig kærnemælk, ikke kærnemælkskoldskåle :-)

      • Loui

        november 26, 2013 at 6:54 pm

        Haha. godt det ikke bare er mig, som altid overser den bette pakke ;) Rugbrødsmadder! Den er jeg skam også gerne på :D Især med lun leverpostej og hjemmesyltede rødbeder.

    6. Anna

      november 25, 2013 at 6:15 pm

      Er lidt misundelig på de scones, de ser så lækre ud!
      Min travl-uge-ret er helt klart pasta med kødsovs. Der er ikke noget bedre end en kødsovs, der har simret i 4 timer, guf!

      Du er velkommen til at smutte forbi min madblog, hvis du har lyst ;-)
      anna-mad.blogspot.dk
      Knus Anna

      Svar
      • Loui

        november 26, 2013 at 6:52 pm

        Årh ja, sådan en grydefuld sovs med masser af smag er bare altid et hit :) Og lige tilpas nemt når det bare skal stå og hygge sig ;)
        Det vil jeg da gøre :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    MIN KOGEBOG ER HER!

    Nem aftensmad (med minimal opvask) til travle hverdage og hektiske weekender.

    Se kogebogen her >>

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kurser
    • Kogebog

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik
    • Købs-og handelsbetingelser

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen