• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies

    Napoleonshatte

    Af Louise | 9 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    mini napoleonshatteJeg håber ikke I er blæst helt væk. Jeg havde en relativ rolig dag i det århusianske, da Bodil valgte at skåne os for sit  besøg. Eller ihvertfald i min bydel. Måske er den bare nordjyden i mig, som er så vant til det altid blæser en halv pelikan, så der skal lidt mere til (; Til gengæld vågnede jeg op til et hvidt tæppe af decembersne, så lige pludselig var jeg ikke så kålhøgen mere....

    Heldigvis har jeg haft studiedag hjemme, så istedet for min manglende brændeovn, tænkte jeg op i ovnen.  Jeg lavede en dobbeltportion af dejen til mine "tea-bag-cookies", da det bare er godt med sådan en rest til kolde dage. Småkager er bare bedst nybagte. Den røg hurtigt op af fryseren og det tog mig ikke mange minutter, at bestemme mig for napoleonshatte. I mini-form. Napoleonshatte er bare min all-time favorit tørkage.

    Hvad er Jeres?

    mini napoleonshatte

    I den ambitiøse-verden burde marcipanen laves til kransekagemasse og dejen være uden bagepulver. Men den verden rakte jeg pænt tunge af idag og hoppede på den nemme udgave. Som faktisk endte nok så genial og næsten endnu bedre. Sådan en klump rå marcipan og saftig dej - jeg siger Jer, det er godt (:

    Aftensmaden er også ganske skøn. For 2. fredag i træk skal jeg nemlig have flæskesteg med hele moletjavsen. Og det er der faktisk en ganske god grund til ...altså udover det er december. Men hvad det er, det må I lige vente lidt med endnu. Nu vil jeg holde weekend med duftende steg i ovnen, rødvin i glasset og godt selskab.

    Hav en dejlig fredag (:

    mini napoleonshatte

    Mini Napoleonshatte

    Mini Napoleonshatte
    Print Email Pin
    Tilb. tid8 minutter minutter
    Samlet tid8 minutter minutter
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 150 g sukker
    • 100 g blødt smør
    • 1 æg
    • 2 tsk vaniljesukker
    • ½ tsk bagepulver
    • 225 g hvedemel
    • 200 g rå marcipan
    • 150 g mørk chokolade
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
    • Tilsæt Æg og vanilje og pisk igen.
    • Bland mel og bagepulver sammen og tilsæt det lidt af gangen, mens der røres.
    • Saml dejen og pak den ind i madfilm. Læg den i køleskabet min. 1 time.
    • Tag dejen ud og lad den ligge 15 minutter på køkkenbordet.
    • Rul dejen ud (ca. 0,5 cm tykkelse) på et meldrysset bord.
    • Prik dejen ud til cirkler med en udstikker eller glas (ca. 5 cm i diameter).
    • Rul marcipanen til små kugler (1x1cm). Læg dem på midten af dejcirklerne og tryk dejen op omkring kuglerne, så der dannes en "hat".
    • Læg figurerne på en bageplade med bagepapir.
    • Bag dem ved 175 grader i ca. 8 minutter til de er gyldne i kanten. Hold Øje - bagetiden varierer meget.
    • Tag kagerne ud og afkøl dem på en bagerist.
    • Temperer chokoladen og dyp bunden af kagerne i chokoladen. Dryp chokoladen godt af og lad kagerne tørre på et stykke bagepapir.
    • Opbevar småkagerne i en lufttæt boks eller frys dem (husk at de skal tages op af fryseren et par timer inden servering)

    Noter

    Kom en lille klump nougat under hver kugle marcipan, eller prøv at tilsætte lakrids, kakao, citron ovs. til marcipanen.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    mini napoleonshatte

    Mere sulten?

    • Mandelkage
      Mandelkage med lemon curd
    • Citron brownies
    • Spiselige grankogler med Coco pops
    • Halloweenkage-med-spindelvaev-nem-kage-til-halloween
      Halloweenkage med spindelvæv

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Rilke

      januar 26, 2020 at 8:07 pm

      Hvor mange "hatte" bliver der ud af denne portion?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 28, 2020 at 10:37 am

        Hej Rilke,

        Der må jeg blive svar skyldig- det husker jeg simpelthen ikke 😅 Men du vil kunne have dem på en enkelt bageplade.

        God bagelyst og skriv meget gerne tilbage, hvor mange "hatte" du fik ud af opskriften.

        Hav en skøn dag!

    2. Tine Nørregaard Arroyo

      juni 07, 2018 at 3:16 pm

      Tak for det Loui. jeg gl;der mig til at lave napoleons hattene og så til at se hvordan mine Australske venner vil syntes om endnu en dansk lækker kage - de er nemlig efterhånden vandt til at få min Otthellolagkage og den elsker de ! de har ivhertilfald nu lært at dansk marcipan er noget helt andet end det fondant masse der bruges is kager her.

      Kh
      Tine

      Svar
    3. Tine Nørregaard Arroyo

      juni 04, 2018 at 3:06 pm

      Dine små Naopleons hatte ser bare så lækre ud og lige det jeg tror vil passe ind som afslutning tili min 60 års fødselsdags menu når jeg holder åbent hus og har en del marcipan i overskud! Jeg ville bsre lige høre sig om man mon kan fryse dem da jeg skal lave en del ting op til selve dagen og det ville være rart at have noget af det for hånden tidligere? Tak, Tine i Melbourne

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juni 05, 2018 at 11:30 am

        Hej Tine

        Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.

        Hattene kan sagtens fryses, så lav du bare dem i forvejen :-)

        Håber du får en dejlig 60 års fødselsdag omme på den anden siden af kloden :-)

    4. Sine Smed

      december 10, 2013 at 12:08 pm

      Mmm, mums! ligger inde med en halv pakke marcipan. Tror jeg skal forsøge mig med napoleoons hattene.
      Tror du har glemt at skrive marcipan på listen over de ingredienser man skal bruge.

      Svar
      • Loui

        december 10, 2013 at 12:24 pm

        De er også en sikker vinder på en grå regnvåd tirsdag. Haha, det har du da ret i - det er fluks rettet :) Tak

    5. A + K = ♥

      december 08, 2013 at 6:54 pm

      Uhm, kager med marcipan går man aldrig galt i byen med!

      - Anne

      Svar
      • Loui

        december 08, 2013 at 8:44 pm

        Nej - de duer altid :D

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen