Hvem kunne ikke spise en ordenligt basse af en snasket kanelsnurrer lige nu? Sådan en lun laban, hvor fyldet stadig løber og fingrene klistrer godt. Med varm kaffe til. Brandvarm, nybrygget kaffe. Æv, det er jo kun torsdag. Altså er der laaaang tid til fredagskagen!
Fortvivl dog ej, for torsdagen kan sagtens gøres lidt sjovere, endda på en sundere måde. Jeg har leget lidt med peanutbutter den seneste tid og faktisk er de her snurrer tredje udgave af et eksperiment! Selvom både første og anden udgave sad lige i skabet. ....de nåede bare aldrig til kameralinsen, for de forsvandt i flytningen!
Da jeg meget sjældent laver det samme 2 gange, så er vi jo så efterhånden nået til 3 udgave. Samme koncept; banan, peanutbutter, dej - bare på 3 måder. Og nu, hvor jeg har brugt taletid på at oplyse om dem, så kan I lige få dem på skrift. Frit spil for fortolkning ;)
[yellowbox] BONUS: Bag med succes hver gang! Få min gratis tjekliste til det essentielle basis bageudstyr >> Klik her og hent din gratis tjekliste [/yellowbox]
1. Banan og crunchy peanutbutter tilsættes dejen. Boller i luciabrød-facon formes. Bages.
2. Banan og crunchy peatnutterbutter til sættes dej. Dej rulles ud og smøres med marmelade. Rulles sammen og formes til snegle. Bages.
Og så til den her udgave. Som, nåhr ja, også blev i 2 versioner (!!). En med peanutbutterlag og en anden med både peanutbutter og marmeladelag. Well, de er allerede spist, for kæresten har været der. Både 1,2 og 3 gange.. Hver dag. Det er vist lidt farligt med bagværk i køkkenet hele tiden og igen!
Og så er det snart fredag. Okay, jeg har 2 fremlæggelser, et kursus og opgaveforberedelse først. Men så er det også fredag til en lang, rar weekend. Helt alene hjemme. Aaahh. Jeg kan godt sige, at jeg glæder mig. Helt gevaldigt :)
OBS! Kan du ikke lige huske hvordan det nu er man snurrer de labre snurrere? Så er min udførlig guide lige her: Sådan snurrer du kanelsnurrer
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 dl lunken vand
- 2 dl mælk
- 1 moden banan, moset
- 1 tsk salt
- 1 spsk olie
- 5 dl hvid hvedemel
- Ca. 7 dl hvedemel
- Ca. 150 g crunchy peanutbutter, ½ glas
- Mandelflager
Sådan gør du
- Opløs gæren i lunken vand.
- Tilsæt mælk, banan. salt, olie. hvid hvede og rør det godt sammen.
- Tilsæt hvedemelet lidt af gangen mens dejen æltes.
- Ælt dejen godt til den er smidig og glat.
- Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve 1,5 -2 timer.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord.
- Rul den ud til en rektangel på ca. 40x30 og 1 cm i tykkelse.
- Smør dejen med peanutbutter.
- Fold dejen sammen på midten. Skær dejen i strimler på 2 cm i bredden
- Tag en strimmel og tag den ene ende mellem din pege-og tommelfinger. Snur strimlen rundt om fingrene 2-3 gange. Afslut med at tage strimlens anden ende mellem pege og tommelfinger og over snoningerne. Tag fingrene til dig, så enden af dejen hæftes ind i dejen.
- Kom snurrerene på en bageplade med papir og dæk med et viskestykke.
- Lad dem hæve 20 minutter.
- Pensl snurrerne med æg og drys mandelflager.
- Bag snurrerne ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
- Kom dem på en bagerist og afkøl.
Malin
Hold da op, hvorfor har ikke jeg tenkt på den kombo i snegle - det er jo så godt! Er stadig kun onsdag, men til weekenden måske! :)
Nadja
Det er da intet mindre end genialt! Fantastisk - de skal snart afprøves ^^
Loui&bearnaisen
Prøv dem, prøv dem - de ligger ret godt i maven ;)
A + K = ♥
Ej, det lyder alt for godt, elsker peanutbutter - jeg havde så også givet dem et ordentlig skud kanel, elsker den smagskombination. Og måske et drys kokos... B-)
- Anne
Loui&bearnaisen
De var dælme også gode ;) ORH JA, der skal da kanel i næste gang. Efter en december med kanel i ALT, er det helt røget ud af tankerne. En stor fejl! Nu bliver jeg jo nødt til at lave dem igen... ;)