• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies

    Macarons med chokoladeganache

    Af Louise | 28 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    macarons med chokolade, kakaoTilbage på den anden side. Ahh, det er altså noget forfriskende over et helt nytår. En blank, spritny kalender, som bare skal fyldes med gode ting. Et opryddet Outlook, som bare venter på nye mails, aftaler og opgaver. Et hjem..som okay, stadig venter på støvkosten. Hmm, hvis man kniber øjnene sammen, ser det skinnende rent ud! Videre..
    En blog, som skal fyldes med lækker mad, ord og nye tiltag.  Et helt nytår, som bare er blankt. Eller okay, hellere ikke - men illusionen er ret god (:

    Håber I alle er kommet godt ind i det nye år. Hvis I er på nytårsforsæt om sundhed, så beklager jeg opskriften idag. Se kagerne som en motivation på, at gå all-in på motion og grøntsager, så der er plads til kagerne i weekenden. Er du på helt ekstrem kur, så er kagerne vist bare en styrkeprøve på standhaftighed - det er jo også vigtig, ikke.

    Jeg har ingen nytårsforsætter omhandlende noget jeg skal. Kun ét omvendt et, altså noget jeg ikke skal: Jeg skal ikke gå på kompromis med mig selv.
    Så enkelt og alligevel så svært. For hvor mange gange hver evig eneste dag oplever vi alle ikke det? Siger ja, selvom man skulle sige nej. Siger til, selvom man skulle sige fra. Sætter andet/andre før dig selv. Gør hvad du burde, i stedet for hvad du har lyst til. Overhører din mavefornemmelse, fordi hovedet råber højere. Tror på omverdenens meninger/forventninger til dig, i stedet for at tage dig selv seriøst. Det er banalt, men for dælen det er bare vigtig, at huske sig selv på hver dag.

    Ikke mere lommefilosofi. Macarons! Jeg fik for længe siden et par pakker macaron-bagemix fra AMO. Men altså, jeg er jo et gourmetmenneske og bagemix er jeg for fin til (; Ej, spøg til side.
    Men pakkerne står stadig i mit køkkenskab, i stedet kastede jeg mig ud i "Første-gang-i-mit-liv-bagning-af-macarons". Jeg har hørt rygter om det skulle være svært. sSå det var med en smule frygt jeg kastede mig ud i projektet.
    Ehm, det synes jeg nu var meget nemt, sagt med ingen ydmyghed (; Jojo, de hævede ikke helt nok og var måske ikke snorlige, men en frysepose, som sprøjtepose er bare no-go! Så er I den erfaring rigere. Alt i alt var jeg ganske godt tilfreds med første forsøg. Og et er bestemt ikke det sidste!

    Opskrift: Nikolaos Strangas 

    Macarons med chokoladeganache

    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid20 minutter minutter
    Tilb. tid12 minutter minutter
    Samlet tid32 minutter minutter

    Ingredienser

    Macarons

    • 100 g mandelmel
    • 200 g flormelis
    • 15 g kakao, 2 spsk
    • 80 g æggehvider
    • 20 g sukker

    Chokoladeganache

    • 120 g god, mørk chokolade
    • 1,5 dl piskefløde
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Macarons

    • Sigt mandelmel, flormelis og kakao sammen.
    • Pisk æggehviderne hvide og næsten stive. Tilsæt sukker og pisk dem helt stive.
    • Fold forsigtig de tørre ingredienser i æggehviderne lidt af gangen til en jævn masse,
    • Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tyl.
    • Sprøjt 28 runde cirkler ud på bageplader med bagepapir.
    • Lad dem tørre ved stuetemperatur i ca. 20 minutter.
    • Bag dem ved 160 grader i 12-15 minutter.
    • Tag dem ud og lad dem afkøle lidt på bagepapiret.
    • Tag dem af og afkøl.

    Chokoladeganache

    • Bring fløden i kog og smelt chokoladen heri. Pas på det ikke skiller.
    • Køl ganachen helt af.
    • Pisk den lidt op og smør/sprøjt 14 macarons med cremen. Læg forsigtigt de 14 andre "låg" på og pres kager lidt sammen.
    • Lad kagerne sætte sig (min. 1 time) inden servering.

    Noter

    Prøv at tilsætte lidt lakrids til chokoladeganachen.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Kagerne blev brugt til nytår, men er først blevet fotograferet idag og deraf har været opbevaret i køleskabet. Derfor fremstår de på billedet en smule mere "kompakte" end de var nytårsaften. 

    Mere sulten?

    • Mandelkage
      Mandelkage med lemon curd
    • Citron brownies
    • Spiselige grankogler med Coco pops
    • Halloweenkage-med-spindelvaev-nem-kage-til-halloween
      Halloweenkage med spindelvæv

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Ida

      december 30, 2022 at 2:27 pm

      Hej,
      Kan man lave dem uden mandelmel?
      Kan man bruge hvedemel i stedet?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 04, 2023 at 1:31 pm

        Hej Ida

        Nej, desværre - det skal laves med mandelmel.

        Mange hilsner
        Louise

    2. Yasmin

      august 09, 2020 at 3:35 pm

      Hej
      Jeg har problemer med at min dej bliver for tyk tror jeg. Fordi når jeg sprøjter dem ud så flyder dejen ikke let ud, så de små toppe forsvinder så der kommer en glat overflade. De hæver ellers fint op og får fødder i ovnen, men toppene forsvinder ikke. Hvad gør jeg galt???

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 10, 2020 at 12:58 pm

        Hej Yasmin

        Jeg tænker umiddelbart på om du får mikset dejen nok sammen eller du måske får tilsat sukkeret for tidligt til æggehviderne - det kan godt få dejen til at blive tykkere.
        Ellers så oplever jeg også varmen har stor indflydelse på macarons og hvor hurtigt de tørrer.

        Mange hilsner
        Louise

    3. anita

      juli 20, 2019 at 5:54 pm

      Hej.
      Jeg har bagt masser af macarons både med succes og det stik modsatte, nu prøver jeg din opskrift men mangler at vide de 150 grader oven skal står på, er det alm. ovnvarme eller varmluft ?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juli 25, 2019 at 2:01 pm

        Hej Anita,

        Det er alm. ovn, hvis der ikke står andet i opskriften :-)

        Fortæl os endelig om resultatet :-)

        Hav en fortsat dejlig dag!

    4. M. Rasmussen

      marts 25, 2018 at 3:02 pm

      Hej
      Lige et lille spørgsmål...
      Skal man have en form til macarons eller har du et godt trick til at få dem i samme str?
      Ejer nemlig ikke nogen form....
      Mvh Maine

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        marts 26, 2018 at 4:33 pm

        Hej Maine,

        Tak for dit spørgsmål.

        En form til macarons vil alt andet lige gøre det nemmere. Jeg kom dog dejen i en sprøjtepose med en rund tyl og sprøjtede 28 runde cirkler ud på bageplader med bagepapir.

        Prøv det ad og lad mig høre hvordan resultatet blev :-)

        Hav en fortsat god dag.

      • Liv

        april 07, 2018 at 6:21 pm

        hej,
        min dej til de macrons der, var HELT vildt grynede, er der nogle/nogen der kan give mig et svar på hvorfor den var grynede. jeg syntes også at det virkede mærkeligt at de kun tog 32 min. at lave i alt, når de normalt plejer at tage min. et døgn. min ganache gider heller ikke at sætte sig uanset hvad jeg gør, er den nogle/nogen som også kan hjælpe mig med det her problem??????

      • Louiogbearnaisen

        april 12, 2018 at 12:06 pm

        Hej Liv,

        Tak for din kommentar og beklager problemerne, du har oplevet med opskriften.

        Jeg må desværre blive dig svar skyldig, for jeg har ikke selv oplevet, at dejen bliver grynet eller at ganachen ikke sætter sig.

        Lad mig høre hvordan det går, hvis du forsøger at lave dem igen :-)

        Hav en dejlig dag.

    5. Ditte H

      juni 16, 2017 at 8:34 pm

      Rigtig dum opskrift! Dejen blev alt, alt for tyk. Jeg talte endda efter flere gange, og den hævede ikke engang op i ovnen 👎🏼

      Svar
    6. Lisa

      december 27, 2016 at 12:35 am

      Spiller kvaliteten af chokoladen ind på hvordan chokoladeganashen bliver? Hvorlænge ville du kunne holde sig friske.
      De kunne nemlig være lækre til flok randusianere nytårsaften :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 04, 2017 at 1:54 pm

        Hej Lisa

        Ja, jo bedre chokolade, jo bedre og mere smager ganachen igennem.
        Macarons er allerbedst samme dag, som de er bagt - så de er svære, at lave flere dage i forvejen.

    7. Ulla

      juli 16, 2016 at 2:31 pm

      Vi glæder os til at prøve. :-) Et lille tip: cirklerne fra pakken med æggehvider er helt perfekte at tegne efter, jeg tror de har en god størrelse. :-)

      Svar
    8. Mia

      december 12, 2015 at 2:41 pm

      Hejsa - jeg står lige og er ved at bage dem, men min ganacsh vil bare ikke sætte sig. Kan jeg gøre noget ved det?

      Svar
    9. Sofie

      august 08, 2015 at 10:08 am

      Hej! Jeg vil da kart prøve de her kager, her i dag regner jer med! Jeg tænker, hvis man gør som u siger med ganacen hvor stor er sandsynligheden så for at den skiller? Og skal man når man har bragt fløden i kog skal man så tilføje chokoladen til fløden som stadigvæk er gryden eller skal det over i en anden skål? :)

      Svar
    10. Marlene Deleuran

      september 02, 2014 at 12:57 pm

      Okay, har nemlig bagt dine idag og de ska først servers søndag. Så tænker at de holder sig bedst sprøde hvis jeg først kommer creme i dem søndag?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        september 02, 2014 at 1:16 pm

        Ja, helt sikkert først søndag. Cremen gør dem hurtig bløde.

    11. Marlene Deleuran

      september 02, 2014 at 11:47 am

      Hvor længe kan marcaron skallerne holde sig i en lufttæt bøtte, selvfølgelig uden cremen indeni ?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        september 02, 2014 at 11:58 am

        Det ved jeg faktisk ikke - har altid haft fyld i. Men en lille uges tid tænker jeg - det er jo lidt ligesom småkager.

    12. Sara

      juli 19, 2014 at 9:33 pm

      Hej,
      Jeg har her til aften prøvet at lave dine macarons. De er sindsyg lækre, men mine bunde og toppe sprækker, - lidt ligesom man nogen gange ser på en chokoladekage. Ved du hvad jeg har måske gjort forkert siden det sker, så jeg kan forbedre mig til en anden gang :) ???

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        juli 25, 2014 at 11:05 am

        Hej Sara

        Øv, hvor træls. Umiddelbart vil jeg sige at de ikke har "hvilet" lang tid nok og derfor ikke er blevet tørre nok før de er blevet bagt. Men der kan være så mange faktorer, som spiller ind, så hvad de lige er kan jeg ikke sige. Du må prøve igen :)

    13. Jo

      februar 27, 2014 at 5:08 pm

      Det ser lækkert ud! Jeg går ud fra at det er 1,5 DL fløde?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        februar 27, 2014 at 6:19 pm

        Jep, det er det :)

      • Jo

        marts 01, 2014 at 11:09 am

        Mange tak, så skal der bare købes ind! Hvordan undgår man at ganachen skiller?

      • Loui&bearnaisen

        marts 06, 2014 at 12:20 pm

        I ganache handler det om emulisonen - skal du være sikker på den ikke skiller, så smelt/varm chokolade og fløde hver for sig og bland det sammen over 2-3 gange. Derudover pas på med ikke at piske for meget, når ganachen skal piskes op.

    14. Pernille A.J.

      januar 03, 2014 at 4:40 pm

      Uh, jeg har længe drømt om at lave macarons. Tror det bliver til kærestens fødselsdag om nogle uger de skal stå sin prøve, måske bare ikke lige med chokolade - det er hans familie ikke ligeså vilde med som jeg er. Så hører gerne hvis du prøver at lave andre spændende macaroons :)

      Svar
      • Loui

        januar 04, 2014 at 5:59 pm

        Du skal helt sikkert lave dem til fødselsdag - jeg er helt skuffet over jeg først turde lave dem nu, de er bare rare til kaffen ;)
        Ej, ej, ej - chokolade SKAL man være vild med ;) Meeen hmm, drop kakaoen i makrondejen og lav en smørcreme med hindbær, citron eller instant kaffe. Der er masser af muligheder og jeg skal helt sikkert have lavet en kaffeudgave med saltkaramel i nærmeste fremtid :D

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen