Ugen er godt i gang og vi skriver allerede tirsdag. Da jeg stort set skal bo på studiet den næste uges tid grundet en masse fremlæggelser og modulafslutning, så er der blevet forbedret til den store guldmedalje. Første fætter i felten er selvfølgelig en omgang brød til madpakken. Energi skal der til.
Jeg fik et glas lækkert sennep med peberrodsmag i sokkegave i december. Siden har jeg luret lidt på, hvad banditten skulle ende sine dage i. Jeg har en stor forkærlighed for sennep og bruger det skamløst i køkkenet. Helt den grove-variant. Den er nemlig ret pæn.. Så det var ikke helt nemt, at vælge hvad den fine sennep skulle gøres af, lige indtil....
Well, I et svagt øjeblik røg de små mini-mozzarellakugler i min indkøbsvogn. Hvis I endnu ikke er stødt på dem, så er det bare Galbani frisk mozzarella i små kugler. Jeg havde planlagt en omgang indbagt mozzarella i weekenden. Altså den med fed, fantastisk panering. I stedet blev den en sennepsbrød-panering og en tur i ovnen.
Tsk tsk, min tålmodighed med at få lukket bollerne ordenligt, var cirka lige så stor, som når jeg laver gammeldags fastelavnsboller. Præcis - ikke til stede! Det var til gengæld de huller jeg ikke havde fået lukket - her fossede der ost ud. I stride strømme. Så hey, brug lige de 5 minutter på at lukke ALLE brødene ordenligt. Ikke kun 3 af dem...
Så er der vist bare, at sige "velbekom" og på gensyn senere på ugen. Til endnu mere bagværk.
Hav en rar tirsdag :)
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 dl lunken vand
- 2 dl yoghurt naturel, 1,5%
- 2 spsk peberod-sennep, eller alm. sennep
- 1 spsk akciehonning
- 2 spsk rapsolie
- ½ spsk salt
- 1 spsk tørret timian
- 3 dl rugmel
- 7 dl hvedemel
- 12 små kugler frisk mozzarella
- timian/salt
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt yoghurt, sennep, honning, olie, salt, timian, rugmel og rør det hele godt sammen.
- Kom hvedemelet i lidt efter lidt mens dejen æltes godt til den er smidig. Den skal gerne være lidt klistret.
- Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve 1,5-2 timer - til dobbeltstørrelse.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 stykker. Dejen skal stadig være klisret, for at kunne lukkes om ostekuglerne.
- Tryk stykkerne flade og kom en mozzarellakugle i hver. Pak dejen op om osten og luk den godt til.
- Sæt bollerne med samlingen ned af, på en bageplade med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve 20 minutter,
- Pensl med sammenpisket æg og drys med timian/salt.
- Bag bollerne ved 225 grader i ca. 15-18 minutter.
- Lad bollerne afkøle på en bagerist.
- Spis dem lune.
Nadja
Det ser sindssygt lækkert ud! :D
Loui&bearnaisen
Tusinde tak, Nadja :) De er også hurtigt blevet spist - hver og en ;)
Kristine
WOW WOW WOW - træk mig nu baglæns gennem fuglekassen, de ser skønne ud de basser der... Indrøm det nu bare - du elsker at kunne tage sådan en svend med på madpakken ;)
Katrine
Kan de fryses?
Loui&bearnaisen
Jeg har ikke afprøvet det, men det vil jeg klart mene de kan :)
Fru Kofoeds Køkken
Mmm, det ser nu ellers meget fedt ud på den lækre, rustikke, overdådige måde, at der vælter ost ud af bollerne. Bliver helt sulten! Ligner en genial kombi :)
Loui&bearnaisen
Ja, der var snask überalles, men god snask :D
A + K = ♥
Ost og sennep er bare så godt sammen! Øj, jeg har fået meget kritik for mine oste-senneps madder på boller :D Haha. Det er bare et hit. Forestiller mig disse boller ville være himmelske til suppe.
- Anne
Loui&bearnaisen
Præcis :D Det er grum fejl du får kritik for sådan en kombi - folk ved jo slet ikke hvad de går glip af :)
Ork ja, selvfølgelig skal de da bruges til suppe og januarvejret passer da vist perfekt til sådan en grydefuld!
Tina
Hvor kan jeg finde dig på instagram? :)
Loui&bearnaisen
Bare @louiogbearnaisen :)