• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Boller med indbagte mozzarellakugler

    Af Louise | 11 Comments

    Grove brød med mozzarellakugler, timian og sennepUgen er godt i gang og vi skriver allerede tirsdag. Da jeg stort set skal bo på studiet den næste uges tid grundet en masse fremlæggelser og modulafslutning, så er der blevet forbedret til den store guldmedalje. Første fætter i felten er selvfølgelig en omgang brød til madpakken. Energi skal der til.

    Jeg fik et glas lækkert sennep med peberrodsmag i sokkegave i december. Siden har jeg luret lidt på, hvad banditten skulle ende sine dage i. Jeg har en stor forkærlighed for sennep og bruger det skamløst i køkkenet. Helt den grove-variant. Den er nemlig ret pæn..  Så det var ikke helt nemt, at vælge hvad den fine sennep skulle gøres af, lige indtil....

    Well, I et svagt øjeblik røg de små mini-mozzarellakugler i min indkøbsvogn. Hvis I endnu ikke er stødt på dem, så er det bare Galbani frisk mozzarella i små kugler. Jeg havde planlagt en omgang indbagt mozzarella i weekenden. Altså den med fed, fantastisk panering. I stedet blev den en sennepsbrød-panering og en tur i ovnen.

    Grove brød med mozzarellakugler, timian og sennepTsk tsk, min tålmodighed med at få lukket bollerne ordenligt, var cirka lige så stor, som når jeg laver gammeldags fastelavnsboller. Præcis - ikke til stede! Det var til gengæld de huller jeg ikke havde fået lukket - her fossede der ost ud. I stride strømme. Så hey, brug lige de 5 minutter på at lukke ALLE brødene ordenligt. Ikke kun 3 af dem...

    Så er der vist bare, at sige "velbekom" og på gensyn senere på ugen. Til endnu mere bagværk.

    Hav en rar tirsdag :)

    Grove brød med mozzarellakugler, timian og sennep

    🍴 Opskrift

    Boller med indbagte mozzarella

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid18 minutter minutter
    Antal: 12 stk

    Ingredienser

    • 25 g gær
    • 2 dl lunken vand
    • 2 dl yoghurt naturel, 1,5%
    • 2 spsk peberod-sennep, eller alm. sennep
    • 1 spsk akciehonning
    • 2 spsk rapsolie
    • ½ spsk salt
    • 1 spsk tørret timian
    • 3 dl rugmel
    • 7 dl hvedemel
    • 12 små kugler frisk mozzarella
    • timian/salt
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Opløs gæren i vandet.
    • Tilsæt yoghurt, sennep, honning, olie, salt, timian, rugmel og rør det hele godt sammen.
    • Kom hvedemelet i lidt efter lidt mens dejen æltes godt til den er smidig. Den skal gerne være lidt klistret.
    • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve 1,5-2 timer - til dobbeltstørrelse.
    • Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 12 stykker. Dejen skal stadig være klisret, for at kunne lukkes om ostekuglerne.
    • Tryk stykkerne flade og kom en mozzarellakugle i hver. Pak dejen op om osten og luk den godt til.
    • Sæt bollerne med samlingen ned af, på en bageplade med bagepapir.
    • Lad bollerne efterhæve 20 minutter,
    • Pensl med sammenpisket æg og drys med timian/salt.
    • Bag bollerne ved 225 grader i ca. 15-18 minutter.
    • Lad bollerne afkøle på en bagerist.
    • Spis dem lune.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Grove brød med mozzarellakugler, timian og sennep

    Mere sulten?

    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost
    • Pizzatwistere
      Pizza Twister

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Nadja

      januar 27, 2014 at 4:04 pm

      Det ser sindssygt lækkert ud! :D

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 28, 2014 at 3:18 pm

        Tusinde tak, Nadja :) De er også hurtigt blevet spist - hver og en ;)

    2. Kristine

      januar 22, 2014 at 6:58 pm

      WOW WOW WOW - træk mig nu baglæns gennem fuglekassen, de ser skønne ud de basser der... Indrøm det nu bare - du elsker at kunne tage sådan en svend med på madpakken ;)

      Svar
    3. Katrine

      januar 22, 2014 at 12:19 am

      Kan de fryses?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 22, 2014 at 12:12 pm

        Jeg har ikke afprøvet det, men det vil jeg klart mene de kan :)

    4. Fru Kofoeds Køkken

      januar 21, 2014 at 2:44 pm

      Mmm, det ser nu ellers meget fedt ud på den lækre, rustikke, overdådige måde, at der vælter ost ud af bollerne. Bliver helt sulten! Ligner en genial kombi :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 21, 2014 at 5:02 pm

        Ja, der var snask überalles, men god snask :D

    5. A + K = ♥

      januar 21, 2014 at 11:06 am

      Ost og sennep er bare så godt sammen! Øj, jeg har fået meget kritik for mine oste-senneps madder på boller :D Haha. Det er bare et hit. Forestiller mig disse boller ville være himmelske til suppe.

      - Anne

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 21, 2014 at 5:04 pm

        Præcis :D Det er grum fejl du får kritik for sådan en kombi - folk ved jo slet ikke hvad de går glip af :)
        Ork ja, selvfølgelig skal de da bruges til suppe og januarvejret passer da vist perfekt til sådan en grydefuld!

    6. Tina

      januar 21, 2014 at 10:41 am

      Hvor kan jeg finde dig på instagram? :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 21, 2014 at 5:05 pm

        Bare @louiogbearnaisen :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen