Hurra! ....Jeg har endelig fået myrdet mine linse/kerne-blandinger. Jeg har måtte indse, at jeg aldrig bliver den helt store tilhænger af linser og da slet ikke de poser, hvor de er blandet med alt godt fra marken.
Men det skulle blive løgn om jeg skulle smide dem ud, så i stedet har jeg haft de små grå i omdrejninger. Faktisk med et ganske godt slut resultat, når jeg selv skal spise det ;)
Linserne er både nået i brød og sågar mysli. Men først brødet, min madpakke for hele ugen.
Det er ret simpelt og kamuflerer linserne til ukendelighed, samtidig med det mætter så det batter. Ret lækkert med havsalt-smør eller proppet med koldt kød fra aftensmaden. Det er sikkert og vist, at jeg klarer mig godt gennem ugens arbejdsdage :)
Arbejdsdage? Projektet "Restaurant på skinner - en kulinarisk oplevelse gennem Danmark", skal i denne uge præsenteres på messe på VIA her i Aarhus. Selvfølgelig i lidt mindre målestoksforhold, da det blot er en pilot-udgave. Om den virkelig udgave løber af stablen en dag, ja, det bliver der arbejdet på :)
Indtil da skal de sidste detaljer lige på plads til torsdag, foråret skal nydes og kaffe skal drikkes. På altanen med solskin i ansigtet ....og min cerut-rygende nabo ved siden af!
Hav en dejlig forårs-tirsdag :)
Ingredienser
- 25 g gær
- 4 dl lunken vand
- 4 spsk olivenolie
- 1 spsl groft salt
- 2 tsk tørret timian
- 4 dl blandede linser og kerner, kogt og afkølet
- 7-8 dl hvedemel
Sådan gør du
- Opløs gæren i det lunkne vand.
- Tilsæt de øverige ingredienser undtagen hvedemelet - rør det hele godt sammen.
- Kom hvedemelet i lidt af gangen mens dejen æltes.
- Ælt dejen rigtig godt, den skal stadig være lidt "våd", men smidig.
- Kom den tilbage i skålen og lad den hæve tildækket 2 timer til dobbelt størrelse.
- Hæld forsigtig dejen ud på en bageplade med bagepapir.
- Lad den efterhæve 30-40 minutter, mens ovnen varmer til 250 grader.
- Skru ovnen ned til 225 grader og kom brødet ind.
- Bag brødet 30-40 minutter indtil det er gennembagt.
- Tag det ud og afkøl på en bagerist.
Tanja
Ser spændende ud. Jeg er selv meget glad for at bage med bønner, så vil da klart prøve dit med linser. Tror du at det kan koldhæves i stedet?
Loui&bearnaisen
Hej Tanja
Ja, det tænker jeg sagtens du ville kunne :)
Mange hilsner
Louise
Louise
Jeg har netop prøvet denne opskrift og hold nu op et lækkert brød jeg fik ud af det. Jeg brugte brune linser (4 dl kogte) men jeg vil prøve at bruge 6 dl næste gang. Brødet smager og ser rustikt ud og hvis man ikke ved det, er det svært at gætte at der er linser i.