Husker I bønneprojektet? Det er stadig i fuld flor og jeg spise dåse på dåse. Er der en råvare som kan varieres i det uendelig, så er det dulme bønner. Okay, jeg har en svaghed, det står rimeligt klart - og salater, ja, det er også en kær ret herhjemme. Men altså de ultra lækre bønner kan sagtens kastes i tusinde andre ting.
Well, i hvert fald 20 andre retter. Surprise, surprise jeg røg i salatfælden og spiste igen i sidste uge en ny udgave; denne gang med kikærter og kidneybønner på menuen. Efter at have cravet mexicansk mad... tortillas, guarcamole, nachoes, krydderier, lime, drinks, hygge, store hatte, så måtte jeg jo hoppe på salaten med bedste mexicansk stil.
Læser du lidt nærmere i opskriften springer bladselleriet helt sikkert i øjnene. I know...Jeg har ligesom 99% af Danmarks befolkning et underligt forhold til bladselleri. Lad os se det i øjnene, den smager bare ikke godt - alene! Men i chiliconcarne, gryderetter eller her, så kan den blege fætter altså et eller andet. Så giv den en chance! Og ligeledes salaten - den er forrygende.
[yellowbox]BONUS: Kom mexicansk bønnesalat på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Jeg har spist rub og stub af salaten, har brugt ugen på projektledelse (se mere på Instragram, Twitter og FB) og tager imorgen et smut til KBH. En håndfuld dage med spændende aftaler, lækre planer og selvfølgelig kilovis af god mad. Ork, jeg ser frem til et par dage i staden, hvor jeg bare skal spankulere rundt med smil på læben :)
Ingredienser
Salat
- 1 dåse kidney bønner
- 1 dåse kikærter
- 2 avocadoer
- 2 stængler bladselleri
- 2 forårsløg
- 6-8 cocktailtomater
- 1 bundt persille
Dressing
- 6 spsk olivenolie
- 4 spsk limesaft
- 1 tsk revet limeskal
- 1 tsk sukker
- ¼ chili
- ¼ stødt spidskommen
- salt/peber
Sådan gør du
Salat
- Dræn og skyl kidneybønner og kikærter godt, afdryp dem.
- Skær avocado, bladselleri og tomater grove tern.
- Snit forårløg og persille fint.
- Bland alle ingredienserne sammen.
Dressing
- Pisk ingredienserne til dressingen sammen.
- Smag til.
- Hæld dressingen udover salaten og bland det hele godt sammen.
- Server.
Lotte
Hej
Hvor mange personer er den mexicanske salat til??
Louiogbearnaisen
Hej Lotte,
Åh det er lidt svært at svare på...det kommer helt an på, hvor meget hver person spiser, og om det er som tilbehør eller som hovedret.
Jeg vil mene, at hvis det er som tilbehør er der til ca. 4-6 personer :-)
God weekend!
dorete
Hej Louise
Skøn side du har!
Din salat med broccoli, edamamebønner og æbler bliver jeg aldrig træt af. Også denne bønnesalat er jeg vild med. Dog er jeg ikke fan af kidneybønner pga den melede konsistens. Kan jeg mon erstatte dem med buttererbeans?🙂
Bh.
Louiogbearnaisen
Hej Dorete,
Tak for din kommentar og hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge mine opskrifter på salater :-)
Ang. bønner så tænker jeg, at du sagtens kan skifte dem ud med nogle, som du bedre kan lide...prøv det ad og lad mig høre om resultatet.
Hav en dejlig dag.
Villads
Tak for opskrift. Den er smuk og sund. Der er et eller andet der er off ved den. Jeg står og smager på den og jeg kan ikke beslutte mig for om det er limesaften, olivenolien eller persillen. Det er august og bladsellerien er dybgrøn og persillen er meget kraftig på denne årstid. Limefrugt er fra Brasilien og er meget lysegrøn og umoden. Anyway. Nu står den lige og trækker mens jeg steger noget kylling til. Måske bliver den bedre af at stå lidt.
Loui&bearnaisen
Hej Villads,
Tak for din kommentar - blev den god?
Pia
Hej Villads, det kan faktisk godt være dine smagsløg, der reagerer på nogle af ingredienserne - smagte du på salaten inden du kom dressing på, og reagerer du på samme måde på dressingen, der er limeskal i, og det er meget gennemtrængende for nogen. Personligt bruger jeg kun citroner☺️, prøv kun med saften, eller undlad det og brug hvidvinseddike, hvis det er til madlavning. Lille extra tip, smag dressingen til med honning istedet for sukker, håber du finder løsningen.
Johnny
Tak for opskriften, det er en super lækker og flot salat 👍😃
- Johnny
Louiogbearnaisen
Hej Johnny,
Det er jeg glad for at høre :-)
Hav en fortsat god dag!
Ane
Hej,
Først og fremmest; sikke en fin side med lækre opskrifter!!
Jeg kunne godt tænke mig at lave noget til denne mexicanske bønnesalat, men kunne bruge inspiration til, hvad der kunne matche....
vh Ane
Loui&bearnaisen
Hej Ane
Tusinde tak :)
Det meste passer godt til den her salat. Stegt kylling, hvid fisk eller krydret oksekød vil være lækkert :)
Anders
Havde lyst til bønnesalat, Google bragte mig til din som jeg endte med at lave - den var virkelig god! Tak for fin opskrift! Og sikke et flot arbejde med din madblog - vil bestemt prøve flere af dine opskrifter.
Loui&bearnaisen
Hej Anders
Tusinde tak :) Og fedt, du kunne bruge opskriften!
God tirsdag.
A+K/Venterpaavin
Yum yum yum - bønner er altid nice :D
Og især i mexisammenhæng - passer perfekt til avocado. Og majs :D
- Anne
Malene H
Hahahah, helt enig omkring bladsellerien... Virkelig mærkelig grøntsag alene :D