• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Snacks og appetizer

    Cheddar Cheese Crakers

    Af Louise | Leave a Comment | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    IMG_1084Fredag herhjemme er lig med snack og rødvin. For mit vedkommende altid den salte udgave, hvorimod kæresten er på den søde. Man finder os vaneligt i Bilka sidst  fredageftermiddag, fyldende kurven med godter. Altid det samme. Bland-selv-slik, de samme 9 varianter til kæresten. Saltede nødder til mig. Og så hjem på sofaen. Fredag er hellig. Det er som om ugen rammer en med fuld kraft der sidst på eftermiddagen, den gode træthed melder sig og alt bliver roligt og rart. En weekend forude, en uge lagt bag sig. Jeg elsker fredage - sidst på dagen. Jeg elsker vanen, roen og umiddelbarhed. Alting går bare lidt i stå for en stund.

    Men vanen blev brudt sidste fredag, hvor jeg havde fri efter min eksamen. Tid i køkkenet og til at hæve standarden for fredagssnacken. Opskriften har jeg længe luret på hos Joy the baker. En enkelt gang har jeg da også smidt kiksene i ovnen. Og glemt dem! Så det var ikke kiks, som kom ud dengang. Det gjorde der derimod denne, hvor jeg fik stillet uret...og hørt det. De fineste "poppede" kiks - sprøde og lækre.

    For at smøre ekstra tykt på, så er de åndssvage nemme at lave! Altså sådan at man får lyst til at grine højt over det. Ikke noget med dej, som smuldrer eller fedtede fingre . Nææ, alt i en food-processer eller mini-hakker og vupti, der er kikse-dej. Den helt perfekte kikse-dej.

    Jeg når desværre ikke kiks denne fredag, for på mit skema står virksomhedsbesøg hos Agro Foodpark i Aarhus. Super spændende, det glæder jeg mig til. Og sidse rigtige dag inden påskeferie. Halleluja :)

    Hav en gudeskøn fredag med alt hvad der dertilhører!

    Cheddar Cheese Crakers

    Cheddar Cheese Crakers
    Print Email Pin
    Forb. tid5 minutter minutter
    Tilb. tid10 minutter minutter
    Samlet tid15 minutter minutter
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 50 g smør, stuetemp.
    • 200 g cheddarost
    • ¼ tsk salt
    • ⅛ tsk peber
    • 2-4 spsk koldt vand
    • 125 g hvedemel
    • ⅛ tsk hvidløgspulver
    • ⅛ tsk chilipulver
    • ⅛ tsk cayennepeber
    • ⅛ tsk smoked paprika
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom smør, ost, salt og peberi en foodprocessor eller minihakker.
    • Kør det ved lav hastighed til det bliver til en blød kugle.
    • Tilsæt hvedemel og krydderier og kør til dejen bliver smuldret.
    • Tilsæt koldt vand lidt af gangen og kør til dejen bliver til en kugle igen.
    • Dejen skal ikke være våd, men blot sammenhængende.
    • Pak dejen ind i film og kom den min. 1 time på køl.
    • Rul dejen tyndt ud og udstik kiks i valgfri størrelse.
    • Kom dem på en bageplade med bagepapir. Prik dem med en gaffel og drys evt. med lidt ekstra krydderi.
    • Bag kiksene ved 190 grader i ca. 10-14 minutter. De skal være gyldne og sprøde.
    • Afkøl dem på en bagerist.
    • Opbevar kiksene i en lufttæt beholder.

    Noter

    Chilikrydderier kan udskiftes med andet krydderi såsom rosmarin eller blot salt.
    Dejen kan fryses og bruges senere.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    IMG_1084

    IMG_10862

    Mere sulten?

    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost
    • ostestænger - pizzaruller
      Ostestænger
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • Taco muffins . opskrift på taco skaller med fyld
      Taco muffins

    Reader Interactions

    Skriv en kommentar Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen