• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad » Suppe

    Cremet blomkålssuppe med sprød topping

    Af Louise | 5 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Blomkålssuppe er nem at lave og mætter rigtig godt. Her får du min bedste opskrift på cremet og lækker blomkålssuppe + en bunke varianter til suppen.

    Sus til opskrift Print opskrift

     

    Blomkålssuppe

    Det er måske lige tidligt nok, da de danske, sprøde blomkål endnu ikke er begyndt at valfarte op af jorden. Men så er vi  klar til, de første kommer.

    Klar med opskriften til suppe med blomkål.

    Tidligere på året havde jeg også gang i blomkålssuppe og den satte virkelig min kærlighed til blomkål i fuldt flor. Så indtil solen har skinnet lidt mere, varmen holder ved og der (kun) om natten bliver smidt en smule regn, så blender jeg suppe med smagfulde hvide knopper.

    blomkålssuppe

    Det duer nu også, for blomkålet er noget så taknemmeligt. Lidt fond, lidt krydderi og en håndfuld dild.

    Nogle gange er det enkle, det bedste. En råvare og ikke så meget andet.

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Måske lige en håndfuld friskbælgede ærter. Well, dem venter jeg også utålmodigt på.

    Sådan er det hvert evig eneste år når vi når til Maj. Jeg tripper utålmodigt efter danske råvarer. Længes. Alt i butikkerne virker trist og træt, udvalget er sparsomt – det er som stilhed før stormen. Kender du det?

    Men så eksploderer det med alverdens farver og godter. Man finder sig selv i frustration over ikke, at kunne nå at spise det hele, mens tid er.

    Overflod – op til begge ører. Man gnasker løs til, man er grøn i hovedet, prøver at få hver en vitamin af sommer med. Det er himmelsk.

    blomkålssuppe (5)

    Lad os lige suse over opskriften:

    Blomkålssuppe 101

    • Blomkål: Sommerblomkål giver den allerbedste smag til suppen, da de er fulde af smag.
    • Fløde: Madlavningsfløde kan erstattes af piskefløde for en ekstra god suppe eller flødeost eller cremefraiche for en frisk smag til suppen. Grøn pikant flødeost smager super godt i blomkålssuppen.
    • Fyld: Rejer eller torsk smager fantastisk som fyld i suppen.
    • Topping: Som topping er bacon, ristede mandler eller brød helt genialt.

     

    Varinater af blomkålssuppe

    Italiensk blomkålssuppe: Kom gremolata på toppen og dryp med olivenolie, så har du en lækker og nem blomkålssuppe, som smager af Italien.

    Gammeldags blomkålssuppe: Tilsæt 1-2 kartofler til suppen for endnu mere fylde og for at spare lidt på mælkeprodukterne. Det giver også en mere sund og fedtfattig suppe.

    Sommersuppe: Tilsæt masser af friskhakket dild og sprøde, knasende blomkålsbuketter og måske friskbælgede ærter.

    Børnevenlig: Stik tørt, ristet brød ud med sjove udstikkere. Det er et kæmpe hit - både for børn og også til gæster.

     

    blomkålssuppe (1)

     

    Flere nemme opskrifter med blomkål:

    • Blomkål i ovn med grøn pesto
    • Bagt kylling og blomkål i mangochutney
    • Vegetarisk curry med blomkål, kartofler og kikærter
    • Blomkål/løgsuppe med ostebrød

     

     

    Blomkålssuppe

    Blomkålssuppe

    Blomkålssuppe
    Print Email Pin
    Forb. tid5 minutter minutter
    Tilb. tid30 minutter minutter
    Antal: 4 pers
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    Suppe

    • 2 spsk olie
    • 1 blomkålshoved
    • 1 løg
    • 1 fed hvidløg
    • 1 liter hønsefond, eller 1 litervand +2 bouillonterninger
    • 1-2 dl mælk
    • 2,5 dl madlavningsfløde, eller piskefløde/cremefraiche/flødeost
    • Saft af ½ citron
    • Salt/peber

    Topping

    • 2 blomkålsbuketter delt i mindre stykker
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Skær løg og hvidløg i mindre stykker.
    • Svits løg og hvidløg i olie - det skal ikke tage farve, blot blive klart.
    • Del blomkål i mindre buketter.
    • Tilsæt blomkål til løget og svits det med et par minutter.
    • Hæld fond (eller vand+boullion) i gryden og kog blomkålet mørt- Det tager ca. 20 minutter.
    • Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender.
    • Tilsæt mælk og fløde undervejs.
    • Sæt gryden tilbage på varmen og smag suppen til med citron, salt og peber.
    • Varm suppen igennem.
    • Lige inden servering tilsættes frisk dild.

    Topping

    • Rist de små blomkålsbuketter i lidt olie på en pande. De skal blot have lidt farve.
    • Top suppen med dem, olivenolie, sort peber og evt. frisk dild

    Noter

    Toppingen kan varieres med rejer, bacon og ristet brød/rugbrød
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    blomkålssuppe (3)

     

    Mere sulten?

    • kartoffelsuppe - nem opskrift på suppe
      Kartoffelsuppe
    • Tomatsuppe - opskrift på hjemmelavet tomatsuppe
      Tomatsuppe
    • Krydret thaisuppe med kokosmælk og kikærter
    • koldskål med rabarber og rugrbrødsdrys - opskrift på hjemmelavet koldskål
      Koldskål med rabarber og rugbrødsdrys

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Lis Y

      juli 06, 2019 at 3:33 pm

      Mega lækkert resultat 😋 Jeg havde et lille blomkål og brugte derfor mindre væde og ost. Topping var varmrøget laks og dild - det spillede max 😍

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        juli 08, 2019 at 9:23 am

        Wow, det lyder godt nok lækkert 😋

        Dejligt at du kunne bruge opskriften :-)

        Hav en forrrygende dag!

    2. Mette

      april 17, 2017 at 11:24 am

      Den bedste blomkålssuppe til dato - TAK!!!!

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        april 27, 2017 at 1:00 pm

        Hej Mette

        Tak :D

    3. Sine Smed

      april 16, 2014 at 11:52 am

      Den ser vildt lækker ud den suppe! Vil lige have opskriften i tankerne næste gang jeg er ude at købe ind.

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen