Jeg forestiller mig, at du enten rynker på næsen lige nu eller smiler over hele femøren. Den her ret deler vandene, jep, endnu en af dem. Dog er her ret nok ekstra heftig; kikærter, løg, krydderier i en lind strøm og mangel på kød.
Herhjemme var der i al fald ikke udpræget begejstring, da min bedre halvdel tråde ind over dørtærsklen efter arbejde. Rynkede en, to gange på næsen over den mistænkelige duft. Sneg sig ind i foto-shootet, som jeg var i fuld gang med på pågældende tidspunkt, løftede øjenbrynet. Og vendte ret hurtig om på på hælene. Ud af øjenkrogen kunne jeg se et vindue blive åbnet..
Jeg tror ikke, at vi skal til Indien lige foreløbig ;)
Eller jeg tager mægtig gerne et par ture forbi Indien. Indtil videre kun via maden, men det dur også. Jeg er pjattet med Curry. Som jeg ikke helt kan lave uden fluks at ryge tilbage til 90'erne og Dr. Bombay. Jah, den sang (du ved den her) bliver lige genspillet et par gange eller 14 i mit hoved - hver evig eneste gang! Det er altså helt galt med de hits fra dengang, de hænger ved - dansetrin og tekster...
Well, Curry (beklager for sangen, du nu har i hovedet..) - egentlig er det nok mere en "alt-i-en-pande-vegetar-ret" det her, vi skal være lidt varsomme med mad-termer, mener de kloge i madbranchen.
Men altså Curry lyder lækkert, så den titel snupper jeg.
Sammen med en ekstra skålfuld her til frokost - den er nemlig ekstra god dagen efter, hvor krydderierne rigtig har fået lov at spankulere ud i hver en afkrog af curryen.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Så burde bunden også være lagt for eftermiddagens arbejde, der byder på interne projekter til bloggen, samt et par freelanceopgaver, den ene om fødevaretrends.
Selvfølgelig med fokus på tidens mest hippe af slagsen; vegetar, grøntsager, plante-spisning!
Jah, lad os bare sige, at min vegetar-curry er en arbejdsskade ;)
Ingredienser
- ½ blomkål, delt i buketter
- 4 medium kartofler, i grove tern
- 2 løg, i både
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk olie
- 2 tsk stødt koriander
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2-3 tsk garam masala
- 1 nip cayennepeber
- 1 tsk chiliflager
- Salt/peber
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 nip sukker
- 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
- 1 dl kokosmælk
- 10-12 friske sugar snaps, halverede
- Frisk persille
Sådan gør du
- Kom kartofler og blomkål i en gryde med saltet vand. Kog det op og og lad dem koge 3 minutter. Dræn kartoflerne og blomkål i en sigte.
- Kom olie på en varm pande. Kom hvidløg og løg på panden og svits det et par minutter - uden de tager farve.
- Kom spidskommen, koriander, garam masala og cayennepeber på panden og svits det med 1 minut.
- Tilsæt hakkede tomater, chiliflager, sukker, salt og peber, samt de kogte kartofler, kikærter og blomkål. Vend det hele godt sammen på panden og lad det simre 10 minutter.
- Hæld kokosmælk ved og kog det hele igennem et par minutter.
- Tilsæt sugar snaps og persille lige inden servering - smag til med salt, peber og chiliflager.
- Server som vegetarret med drænet yoghurt og ris/naanbrød eller til et stykke kød/fisk.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Morten
Hvis man vil have rejer til, skal de så i i starten eller hen imod slutningen?
Louiogbearnaisen
Hej Morten,
De skal i til slut - hvor meget de skal have kommer lidt an på størrelse af rejerne, og om de er frosne eller ferske.
Håber resultater bliver godt :-)
Mikael Hølge
Hey
Kan retten fryses?
På forhånd tak.
Louiogbearnaisen
Jooo, det kan du nok godt, men jeg vil klart anbefale dig at spise den med det samme - så er den altså bedst 🙂
Hav en god dag!
Sussi
Tak for en dejlig ret, den laver jeg afgjort igen.
Jeg elsker blomkål, men glæden deles ikke af mand og børn. 😊
Med denne ret var der ingen brok. Vi spiste den med ris til. Lavede dobbelt portion, der var så til to dage selvom vi alle fire tog to gange.
Jeg byttede den ene ds kikærter ud med butterbeans, det fungerede ok.
Louiogbearnaisen
Hej Sussi,
Tak for din kommentar og input - så dejligt at høre at opskriften er et hit i hele familien :-)
Hav en skøn dag.
Kristine
Den er ikke blot vegetarisk, men ligefrem vegansk :) tak for en lækker opskrift! Vi er meget begejstrede.
Vh. Kristine
Louiogbearnaisen
Hej Kristine,
Tak for din kommentar og de fine ord.
Hvor er det dejligt at høre at opskriften kan bruges 😊
Hav en fantastisk dag.
Michael
Jeg skal i gang om 20min med den her og glæder mig til at lave det og spise det :D
Loui
Hej Michael,
Tak for din kommentar.
Lad mig endelig høre hvordan det går, og om du kan lide den vegetariske curry ret 🌱🌶️.
Hav en dejlig dag.
Michael
Hej Loui :)
Det var super, let og have med at gøre og smagte skønt :) også dagen after.
Bladre allerede igen, igennem dine opskrifter, mange dejlige sager kan jeg se.
H5 Michael
Loui
Hej Michael,
Tak fordi du vendte tilbage og for de fine ord :-)
Glad for at høre at du kunne lide den vegetariske curry. Håber der er andre opskrifter der kan friste :-)
Hav en fantastisk dag.
Rikke Allerslev Jensen
Skal der ikke karry i?
Sofie
Hvornår skal kikærterne i?
simoje isabell
Ja, også mit spørgsmål 😊
Loui&bearnaisen
Hej Simoje
Den er smuttet, det beklager jeg meget. Jeg har opdateret opskriften, kikærterne skal i sammen med kartofler og blomkål :)
Loui&bearnaisen
Hej Sofie
Det beklager jeg meget, den er smuttet! Jeg har opdateret opskriften, kikærterne skal i sammen med kartofler og blomkål :)
Jette Rosendal
Hej Louise. Skøn opskrift, den kommer meget snart på menuen her i huset :-) jeg tror dog, at jeg vil prøve at huske at få sat kikærter i blød dagen i forvejen og så koge dem inden de kommes i retten. Men det er vist mest smag og behag, hvad man vælger at bruge.
Flot blog i øvrigt :-)
De bedste hilsner
Jette