Eller bare kanelsneglekage. Den virker ikke bare hver gang. Men er hver evig eneste gang. Har du fulgt med på de sociale medier. Altså bloggens, så lavede jeg også den lækre laban for et par uger siden. Men ak, den nåede at forsvinde før jeg fik knipset den til bloggen. Well, Well, så er man jo nødt til at bage den endnu engang. Kun fordi I ikke skal snydes... ingen andre bagtanker der ;)
Jeg lavede en anden snoning denne gang, for at få fyldet lidt mere ud i dejen. Den første kan I se på Instagram og Twitter. Faktisk synes jeg den første var bedst efter min smag - hvorimod kæresten var "hands over head" på den her, hvor fyldet flød til alle sider.
Opskriften giver en virkelig stor snegl eller 2 mellemstore. Jeg brugte ¼ ad dejen til et andet projekt den her gang og første gang lavede jeg 2 snegle af dejen. Så skal du bare have en, så halver opskriften.. Meen altså, sådan en snegl kan sagtens sove et par dage i fryseren. Lige indtil du har fået spist den første ;)
Ingredienser
Dej
- 5 dl sødmælk
- 150 g smør
- 50 g gær
- 3 spsk sukker
- 1 tsk kardemomme
- ½ tsk salt
- ca. 12 dl mel
Fyld
- 200 g smør
- 100 g marcipan
- 100 g sukker
- 3 spsk kanel
Top
- 1 æg
Sådan gør du
Dej
- Lun mælk og smør i en lille kasserolle til det er lillefingervarmt (37 grader)
- Smuldr gær i en stor skål og hæld mælkeblandingen over.
- Tilsæt sukker, kardemomme og salt.
- Kom melet i lidt af gangen, mens dejen æltes godt.
- Hold gerne noget af melet tilbage, dejen skal være smidig og blank. Den må ikke blive for tør.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve 1 time.
Fyld
- Pisk smør, sukker, marcipan og kanel sammen til en jævn masse.
Snegl
- Rul dejen ud til en rektangel på ca. 0,5 cm tykkelse.
- Smør fyldet ud i et jævn lag og rul dejen til en pølse.
- Skær pølsen igennem på langs, så der fåes 2 lange strimler.
- Twist/flet forsigtig de 2 strimler med hinanden, så du får 1 snoet, tyk strimmel. Pas på fyldet ikke falder ud, mens det gøres.
- Rul strimlen om sig selv til en stor snegl.
- Smør en rund form med høje kanter (eller beklæd med bagepapir). Brug evt. en stor springform.
- Læg forsigtig sneglen heri.
- Lad sneglen efterhæve 20 minutter.
- Pensl med sammenpisket æg
- Bag sneglen ved 200 grader i ca. 25 minutter.
Selma
Wow det både lyder lækkert og ser absolut uimodståeligt ud! :D
Jeg er desværre ikke lige marcipan-typen, så ville man evt kunne erstatte det med noget andet? :)
Fru Kofoeds Køkken
Kanelsnegl er nok min yndlingskage! Sikke en fristelse her på en højhellig søndag :-)
Sine Smed
Nøj den ser farlig ud den snegl ;-) Den kunne jeg godt spise et stort stykke af lige nu hehe.
Nadja - Cinnamon, please
Åh, mums! Det ser virkelig godt ud!
- Den må jeg bage i påsken, og så skal der også lidt creme i (dobbelt op på snask).
Og virkelig flotte billeder!
// Nadja