Der var engang hvor rejer var noget så populære ar proppe i avocadoer. Hvem har ikke fået sådan en forret et par gange eller fire. Jeg har! Og tænkt, at der må da kunne kommes andet end de slatne rejer i. Jojo, fisk er sundt, men ikke altid af bedste kvalitet. Desværre. Og hey, her i den kommende sommervarme, så er rejer bare ikke altid det mest lækre...
Jamen, hvor er det heldigt at man lige har en dåse bønner i skabet så! I stedet for at stå og fedte med at få avocadoen ud....har vi ikke allesammen været der, hvor du er grøn op af begge arme på grund af en strid frugt? Så er det bare at smide salaten i og haps, så er der serveret. Og pænt ser det da ud. Om det så er til en forret med lidt brød, som portionssalat til hovedret eller som del af en frokostbuffet.
Selvom jeg ikke er meget for det, så kan man i særlige tilfælde skifte bønnerne ud. Både ris, kerner, linser, kyllingetern eller bare grøntsager fungerer også upåklageligt.
Så mangler du en sidste øjebliks ret til konfirmationen i weekenden eller står den på spontan middagshygge med gode venner - så værs'go - nemmere bliver det ikke :) Og husk nu, alle grøntsager, krydderurter og krydderier kan bruges, de her var blot i mit køkken.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Mit køkken forlader jeg dog de næste dage til fordel for forlænget weekend i det tyske. Imorgen kalder Hamburg på mit besøg og min appetit. Resten af weekenden er det familietid, konfirmation og tyske gloser. Jaaa, dem skal jeg liiige have opfrisket fra gymnasietiden!
Mon ikke der også bliver tid, til at proviantere lidt. Det jo min Moster, bedre kendt som min tyske pusher, som jeg skal være hos - så en tur til de gode, billige steder er vist et must!
Kan du også høre det billige mandelmel og hasselnøddemel kalde?
Ingredienser
- 4 modne avocadoer
Fyld
- 1 dåse sorte bønner, drænet og skyllet
- ½ rødløg i fine tern
- ½ gul peberfrugt i fine tern
- ½ rød peberfrugt i fine tern
- 1 dusk dild, finthakket
- 4 spsk olivenolie
- 4 spsk citronsaft
- salt/peber
- ¼ tsk cayennepeber
- 1 tsk spidskommen
Sådan gør du
- Bland alle grøntsagerne til fyldet sammen.
- Pisk dressing sammen og smag til.
- Bland dressing og grøntsager sammen.
- Her kan salaten sættes i kølekskabet indtil servering.
- Del avocadoerne i halve og tag stenen ud.
- Skær forsigtig tern i kødet, uden at skære gennem skallen.
- Fyld salaten i avocadoerne og pynt med lidt dild.
- Server straks.
Noter
Skriv en kommentar