Hjemmelavet rabarbersaft er et musthave i mit køleskab om sommeren og er super nem at lave. Prøv den i drinks og cocktails. Find min opskrift på rabarbersaft herunder.
Jeg har lige tyllet det sidste af min 1 liter rabarbersaft ned, som blev produceret sidste weekend. Ualmindelig rar luksus med sådan en flaske sommer og sol i køleskabet. Siden det dog endnu er formiddag, så holdt jeg mig til opblanding med lutter dansk vand. Men ellers så smager rabarbersaften fabelagtig spædet op med både champagne i høje glas, sådan sidst på eftermiddagen eller med vodka/gin og danskvand, når det bliver lidt senere på aftenen.
Er du lidt mere fancy, så lav forrygende drink med saften, pynt op med paraplyer, hele molevitten og inviter til havefest i pinsen. Hey, sådan en bowle vil også være super fin :)
Hjemmelavet rabarbersaft er bare det bedste og super nemt.
Well, det kræver selvfølgelig lidt mere end at gå ned i Netto og købe en færdigkogt flaske, men nogle gange skal man også lige steppe lidt op og gøre en indsats for lækker luksus ;) Den her saft med rababer er i hvert fald det værd. Men pas på, den er vanedannende!
Pssst....sidste sommer lavede jeg også saft i litervis, her kan finde de bedste opskrifter på solbærsaft og blandet rød saft.
Rabarbersaft 101
- Kan jeg bruge vaniljesukker frem for vaniljestang? Det kan du sagtens - dog får saften en lidt mildere smag med vaniljesukker.
- Kan jeg lave rabarbersaften mere koncenteret? Den er ret koncenteret den her opskrift, men du kan sagtens bruge lidt mindre vand, hvis den skal være ekstra stærk.
- Kan jeg tilsætte citron? Jep, det er super lækkert med lidt citronsaft i rabarbersaften.
- Hvordan skal saft opbevares? Saften må ikke opbevares for varmt - bedst, så skal du under 10-12 grader.
- Hvor længe holder den? Det kommer meget an på hygienje, hvor længe den står åbnet og hvordan den opbevares.
Hjemmelavede ispinde
DET SKAL DU BRUGE
- 8 ispindeforme
Ingredienser
- 750 g rabarber, eller anden frugt
- 1 liter vand
- 2 dl sukker
- 4-6 spsk citronsaft
Sådan gør du
- Kom rabarber og vand i en gryde.
- Kog det hele op ved svag varme, indtil rabarberne bliver møre.
- Si rabarberne fra og pres med bagsiden af en grydeske den sidste saft ud. Kom saften tilbage i gryden.
- Kom sukker i gryden og lad saften koge op, så sukkeret bliver opløst.
- Kom evt. rabarbersaften gennem et viskestykke, så du får en helt ren saft.
- Lad saften køle af.
- Smag saften til med citron. Hæld den på 8 isforme med pind og kom dem i fryseren i min. 8 timer.
- Spis løs!
Noter
- Synes du, ren rabarber er for intenst kan du udskifte halvdelen med jordbær eller hindbær.
- Tilsæt evt. mere sukker, hvis du gerne vil have dine ispinde meget søde. De her er til den syrlige side.
Elin Bjerre
Tak for din tiltalende hjemmeside med smukke billeder til dine fine opskrifter.
Er netop hældt færdiglavet solbærsaft på flasker. Valgte at spæde saften med limesaft fra 1 limefrugt samt korn af en halv vanillestang, og det blev rigtig velsmagende.
Nu, vil jeg igang med at lave din rabarbersaft. Hvilken rabarbersort vil du anbefale? Jeg har en masse ganske almindelige store grønlige rabarber i haven, men tænker om vinrabarber eller hindbærrabarber måske ville være et bedre valg til en måske mere spændende rabarbersaft?
Sommerhilsener,
Elin
Claudia
Hej! Er det ren saft eller skal den fortyndes? :)
Loui&bearnaisen
Hej Claudia
Jeg vil anbefale at fortynde den. Men bruger du den i drinks med alkohol og meget is, så vil den nogle gange være bedst ufortyndet :)
Tina M
Hejsa :o)
Nu er rabarberne i min have klar, så vil prøve at lave saft af dem igår. Det går jo ikke med kage hele tiden :o)
Hvad er holdbarheden på saften i køleskab vil du tro?
Loui&bearnaisen
Hej Tina
Haha, nej ;) Men rabarbersaft er altså også en vinder!
Jeg drikker den inden for nogle dage selv, så præcis hvornår kan jeg ikke sige :) Men jeg tænker 1-2 uger åbnet - måske kun 1 uges tid, da der ikke er konserveringsmiddel i den her saft.
Og uåbnet burde den fint kunne holde sig nogle måneder, hvis flasker og redskaber har været helt rene og saften står mørkt og køligt.
Trine Andersen
Hej :)
Kan jeg mon bruge de rabarber som min mor har gemt til mig i fryseren (fra i sommers)?
// Trine
Loui&bearnaisen
Hej Trine
Det kan du sagtens :) Måske de skal have lidt mere sukker, da de godt kan være lidt vandet efter at have været i fryseren.
Smag dig frem :)
Annette
Elsker rabarbersaft men har endnu tilgode at lave det selv.
En kollega har lovet mig rabarber,jeg hopper straks på cyklen og henter nu. Mon ikke de kogte rabarber stykker kunne bruges i lagkage eller andet,har du nogen forslag?
Loui&bearnaisen
Ej, beklager forsinket svar - håber du har haft gang i kogningen :) Der bliver ikke rigtig "stykker" efter kogning, men mere en tør rabarbermasse. Den kunne nok godt blandes op med noget, men synes al saft og kraft er hevet ud og den bliver for "træet". Så den er vist et spørgsmål om smag :)
johanne
gammeldags kringle m marcipan og remoncefyld. Eller marmelade lavet af rabarberrester og jordbær . der bliver så lækkert, da der ikke er så meget saft i :-)
Pernille Weidich
Den ser rigtig lækker ud. Den må prøves af herhjemme! :)
Loui&bearnaisen
Tak, det er også bare SÅ godt :)
La Cucina Nada
ELSKER simpelthen rabarbersaft!
- Du er altså virkelig begyndt at tage nogle lækre foto´s, og stylingen er bare indbydende. Stor ros herfra!
Hilsen La Cucina Nada
Loui&bearnaisen
Det er simpelthen også bare favorit saft nummer 1 herhjemme!
Tusinde tak, hvor er det dejligt at høre :)