Weekenden bød jo på kaos i køkkenet herhjemme, storproduktion og ualmindelig rar mad. Jeg tror hver en skål, ske og viskestykke blev brugt. Hvilket ikke er så lidt herhjemme. Opvaskemaskine var i hvert fald på overarbejde og kørte for fulde drøn. Hele tiden og igen.
Noget af det allerbedste som weekendens udskejelser bød på, var den her omgang aftensmad. Hold nu op, den var en lækker omgang! Ligeså meget som jeg holder af at lave mad, ligeså vild er jeg med at få den serveret. Især når den er lavet med en bunke kærlighed fra kæresten ;)
Han var godt nok svært utilfreds med, at jeg ikke var indehaver af en pastamaskine eller sågar en ordenlig kagerulle! Ja, faktisk burde jeg slet ikke kunne kalde mig madblogger uden disse livsnødvendige ting, blev vist konklusionen. Så mon ikke der snart flytter en pastamaskine ind, jeg har ihvertfald ikke hørt andet end snak om sådan en bandit de sidste dage. De der mandefaser er altså et mysterium... Men hvis jeg kan få frisk, hjemmelavet pasta hver weekend, så finder jeg gerne et køkkenskab til formålet :)
Tomatsaucen lyder ret hip med vodka, men selvom der skal en velvoksen skvis i, ja, så smager den altså ikke som en tur på Buddy Holly i provisensen. Og der bliver hellere ikke nogen dansen på bordet. Desværre. Alkoholen bliver kogt væk, så den må du pænt skylle ned med hvidvin "on the side". Nu hellere ikke et dårligt kompromis.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Anyway, jeg takker kærestens tidlige weekendmorgen-vaner, tv og Gordon Ramsay for opskriften på fortrinlig middag. Har du lyst til selvsamme, så smider jeg opskriften herunder med kærestens moderationer. Du kan også gå i køkkenet med Gordon Ramsay på youtube - det var et hit herhjemme, skulle jeg hilse og sige.
Ingredienser
Pasta
- 500 g Frisk pasta
Sauce
- 1 spsk olivenolie
- 1 rødløg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 2-3 spsk Worcestershire sauce
- 1-2 tsk tabasco
- ½ tsk sellerisalt
- 1-3 tsk sukker
- 1 dåse hakkede tomater
- 0,5 dl vodka
- Salt/peber
Topping
- 2 spsk olivenolie
- 1 dl rasp
- 2-3 spsk frisk persille, hakket
- Salt/peber
Sådan gør du
Sauce
- Svits løg olivenolie på en pande.
- Tilsæt hvidløg og svits det med.
- Kom Worcestershire sauce, Tabasco, sellerisalt og sukke på.
- Tilsæt vodka og kog panden af. Skrab bunden godt.
- Tilsæt hakkede tomater og lad saucen simre ca. 10 minutter.
- Hvis den reducerer for meget, så tilsæt lidt pastavand.
- Smag saucen til.
Pasta
- Kog pasta imens saucen simrer.
Topping
- Varm olivenolie på en pande.
- Tilsæt raspen og rist den sprød.
- Krydr med salt, peber og kom persille i.
Servering
- Bland saucen i pastaen og drys med topping.
- Server straks.
Skriv en kommentar