Det her skulle egentligt have været en omgang karrystegte blomkål, som tilbehør. Men i et kort øjebliks kådhed, smed jeg en portion karrypulver på panden, som kunne have gjort en god, gammel inder stolt. Det kradsede godt i luftvejene og jeg kunne forsvinde i karry-skyen, som indhyldede køkkenet og de nymalede vægge(!).
De tørstegte blomkål blev revurderet og en hurtigt sauce af køleskabets rester blev løsningen. Godt nok er karry mit ynglingskrydderi, meeeen det er også noget så krads det stads.
Heldigvis kan cremefraiche og en god portion feta redde en fra karry-forgiftning. Og det endte da også med jeg blev pænt begejstret for kombien, som blev spist både frokost og aften den efterfølgende dag - og nu lander på bloggen.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Kødbollerne, ja, de er faktisk bare en anden udgave af dem jeg smed på bloggen sidste uge. Kyllingefars spædet op med masser af lækre krydderier og stegt som mini-frikadeller. Det er nemt, lækkert og den perfekte snack til madpakken. Især med en mangochutney/yoghurt-dip til! Det er luksus!
Måske jeg skulle lave en omgang til næste uge, nu studiestarten er fløjtet igang. Den er forresten gået forrygende og dagstimerne er allerede godt fyldt op af spændende projekter og opgaver. At bacheloren så ånder mig lunt i nakken, det snakker vi ikke om. Endnu. Den kan ånde alt det den vil de her uge, for jeg har travlt med alt andet godt :)
🍴 Opskrift
Ingredienser
Blomkål i karry
- 1 spsk olie
- 1 spsk karry
- 1 lille blomkål delt i buketter
- 1 fintsnittet forårsløg
- 1,5 dl cremefraiche 18%, eller kokosmælk
- ½ dl vand
- 50 g feta, smuldret
- Saft af ½-1 lime
- Salt/peber
- Frisk persille eller koriander til toppen
Spicy kødboller
- 500 g hakket kylling
- 1 finthakket forårsløg
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 æg
- ½ dl mælk
- ½ dl rasp
- ½ tsk chilipulver
- 1 nip cayennepeber
- 1 tsk koriander
- Salt/peber
Sådan gør du
Blomkål i karry
- Kom olie på en varm pande og svits karryen.
- Tilsæt blomkålsbuketterne og svits dem med et par minutter.
- Skru ned til jævn varme og tilsæt de øvrige ingredienser.
- Lad det hele simre ca. 15 minutter til blomkålen er mør, men stadig har bid.
- Tilsæt evt. mere vand hvis saucen bliver for tyk.
- Smag saucen til.
Kødboller
- Rør alle ingredienserne samme frikadellerne. Farsen skal være blød men stadig fast.
- Fugt hænderne lidt med vand og rul små kødboller.
- Sæt dem på en plade med bagepapir og kom dem i køleskabet min. 30 minutter.
- Varm en pande med olie op.
- Kom kødbollerne på panden og steg dem gyldne på alle sider.
- Skru ned til jævn varme og steg dem færdig.
- Server blomkålscurryen med kødboller og et godt drys krydderurter.
Ditte Blog
Mums det vil jeg prøve at lave i morgen. Synes det lyder vildt lækkert med kokos mælk :-)
Loui&bearnaisen
Ja, havde jeg haft kokosmælk på lager, så var sådan en dåse røget i - det giver bare en skøn smag til krydderierne :)
Line
Mums en lækker ret.
Er selv stor fan af både blomkål og karry, så jeg må vidst hellere hoppe i køkkenet og lave en omgang!
-skønne billeder, der virkelig frister! :-)
Hav en dejlig aften
/Line
Loui&bearnaisen
Hej Line
Tak :) Det er så godt, så det må du bestemt lave :)
Ilm da :)
Louise