• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Blomkål i karry og spicy kødboller

    Af Louise | 4 Comments

    stegt blomkål med karry og spicy kødboller (2)

    Det her skulle egentligt have været en omgang karrystegte blomkål, som tilbehør. Men i et kort øjebliks kådhed, smed jeg en portion karrypulver på panden, som kunne have gjort en god, gammel inder stolt. Det kradsede godt i luftvejene og jeg kunne forsvinde i karry-skyen, som indhyldede køkkenet og de nymalede vægge(!).  
    De tørstegte blomkål blev revurderet og en hurtigt sauce af køleskabets rester blev løsningen. Godt nok er karry mit ynglingskrydderi, meeeen det er også noget så krads det stads.

    Heldigvis kan cremefraiche og en god portion feta redde en fra karry-forgiftning. Og det endte da også med jeg blev pænt begejstret for kombien, som blev spist både frokost og aften den efterfølgende dag - og nu lander på bloggen.

    [yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]

    Kødbollerne, ja, de er faktisk bare en anden udgave af dem jeg smed på bloggen sidste uge. Kyllingefars spædet op med masser af lækre krydderier og stegt som mini-frikadeller. Det er nemt, lækkert og den perfekte snack til madpakken. Især med en mangochutney/yoghurt-dip til! Det er luksus!

    Måske jeg skulle lave en omgang til næste uge, nu studiestarten er fløjtet igang. Den er forresten gået forrygende og dagstimerne er allerede godt fyldt op af spændende projekter og opgaver. At bacheloren så ånder mig lunt i nakken, det snakker vi ikke om. Endnu. Den kan ånde alt det den vil de her uge, for jeg har travlt med alt andet godt :)

    🍴 Opskrift

    Blomkål i karry og spicy kødboller

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid25 minutter minutter
    Samlet tid25 minutter minutter

    Ingredienser

    Blomkål i karry

    • 1 spsk olie
    • 1 spsk karry
    • 1 lille blomkål delt i buketter
    • 1 fintsnittet forårsløg
    • 1,5 dl cremefraiche 18%, eller kokosmælk
    • ½ dl vand
    • 50 g feta, smuldret
    • Saft af ½-1 lime
    • Salt/peber
    • Frisk persille eller koriander til toppen

    Spicy kødboller

    • 500 g hakket kylling
    • 1 finthakket forårsløg
    • 1 fed hvidløg, finthakket
    • 1 æg
    • ½ dl mælk
    • ½ dl rasp
    • ½ tsk chilipulver
    • 1 nip cayennepeber
    • 1 tsk koriander
    • Salt/peber
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Blomkål i karry

    • Kom olie på en varm pande og svits karryen.
    • Tilsæt blomkålsbuketterne og svits dem med et par minutter.
    • Skru ned til jævn varme og tilsæt de øvrige ingredienser.
    • Lad det hele simre ca. 15 minutter til blomkålen er mør, men stadig har bid.
    • Tilsæt evt. mere vand hvis saucen bliver for tyk.
    • Smag saucen til.

    Kødboller

    • Rør alle ingredienserne samme frikadellerne. Farsen skal være blød men stadig fast.
    • Fugt hænderne lidt med vand og rul små kødboller.
    • Sæt dem på en plade med bagepapir og kom dem i køleskabet min. 30 minutter.
    • Varm en pande med olie op.
    • Kom kødbollerne på panden og steg dem gyldne på alle sider.
    • Skru ned til jævn varme og steg dem færdig.
    • Server blomkålscurryen med kødboller og et godt drys krydderurter.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

     

     

     

     

     

    stegt blomkål med karry og spicy kødboller

    Mere sulten?

    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej
    • fyldte kartofler
      Fyldte kartofler med cheddar og bacon

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Ditte Blog

      september 01, 2014 at 6:36 pm

      Mums det vil jeg prøve at lave i morgen. Synes det lyder vildt lækkert med kokos mælk :-)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        september 01, 2014 at 7:32 pm

        Ja, havde jeg haft kokosmælk på lager, så var sådan en dåse røget i - det giver bare en skøn smag til krydderierne :)

    2. Line

      august 27, 2014 at 6:28 pm

      Mums en lækker ret.
      Er selv stor fan af både blomkål og karry, så jeg må vidst hellere hoppe i køkkenet og lave en omgang!

      -skønne billeder, der virkelig frister! :-)

      Hav en dejlig aften
      /Line

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 27, 2014 at 9:45 pm

        Hej Line

        Tak :) Det er så godt, så det må du bestemt lave :)

        Ilm da :)

        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen