Jeg har vist efterhånden fået rost fænomenet "skærekage" til skyerne, men fik du ikke hele lovprisningen med, så kan du lidt af den på lemonadeindlægget. For ikke at gentage mig selv, så hopper vi skamrosen over i dag og går straks videre til opskriften. På både Instagram og Facebook var der flere, som kaldte den "den du ved nok". Herhjemme hedder den bare Familiekagen - da det er det som opskriften hedder ;) Den er blev bagt til ukendelighed og opskriften er nærmest ligeså. Altså ukendelig. Flosset og slidt, men altid trofast. Klar til at fremtrylle en bradepande af herlighed.
Som det var med de gode gamle skærekager, så giver opskrifterne en massiv bradepande. Nok til både gården og gaden, som man siger. Heldigvis holder den sig frisk ualmindelig længe, hvilket er de intet mindre end 650 g sukker fortjeneste ;) Er du lidt betænkelig ved at hælde en hel pose sukker i - for ikke at tale om noget nær et halv kilo smør (vi bruger smør fremfor margarine), og en pakke mere til toppen - så lav en halv portion. Jaaa, de var ikke nærige førhen, der kunne man tåle det ;)
Flere noter til opskriften? Foruden at erstatte margarine med smør, så kan appelsinen sagtens blive liggende i frugtskålen, hvis man, ligesom jeg, har lidt vanskeligt med den smag. Bare husk at tilsætte 1 dl mere væske til dejen, så du ikke ender med en velvoksen tør bandit.
Well, well, well, det var vist Familiekagen. Ingen fancy omskrivninger i opskriften, ingen moderne tilføjelser - bare ren og skær, god gammeldags bradepandekage - endda med original (indscannet) opskrift på bloggen ;) Helt uden de autentiske fedtpletter og duften af spildt kaffe og kakao...
Line Wagner
Hej
Billede af din kage er det en halv portion?
Tak for din fantastiske blog 😊
Loui
Hej Line,
Tak for din søde kommentar :-)
På billedet ses en hel portion - min form er bare anderledes fra den i opskriften.
Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.
Hav en super dag.
Lene
Har tænkt at bage denne kage til min søns klasse, hvor mange rækker en kage til?
Tak for en fin blog med lækre opskrifter og dejlige billeder
Lene 😊
Loui&bearnaisen
Hej Lene
Det er svært at sige, men jeg vil skyde på omkring 20-24 mellemstore stykker :)
Bente K.
Waaau.
Dette er min absolutte yndlingskage, men her i min familie, går den under navnet "bøfkagen" kært barn har åbenbart mange navne :-)
Men nyder godt af din skønne blog med lækre opskrifter, flotte billeder og masser af tips og inspiration :-)
Hilsen
Bente K.
Loui&bearnaisen
Haha, ej, hvor skønt et navn til den ;) Men ja, den er bare skønt - uanset navn :)
Tusinde tak, Bente - det er jeg simpelthen så glad for at høre :)