Mangler du et mere lovligt forslag til madpakken end mine Rocky Road Bars, så er den serveret her. Det er noget nær verdenens mest simple brødløsning, men nogle gange er det nemme også det bedste. Jeg er al fald ret glad for "vridere", både til hverdag og fest. Ofte har jeg lavet de her bacon-vridere som en snack eller som tilbehør til supper, salater osv.
Og når bacon ikke er helt fint nok, så er det revet ost, pesto eller flødeost som har været "vride-ven". Ja, forruden de er noget så dekorative, så er det bare altid lækkert med et alt-i-en-brød.
Så her får I rugbrødsudgaven. Pragtfulde til madpakken, både som snack, som tilbehør til salaten eller måske morgenmaden med et par skiver ost. Du bestemmer ;)
Og hey, de kan fryses + de tør super hurtigt op. Win-win! Ja, det skal da vist være næste uges madpakke-hit, skal det ikke? Herhjemme gik de rent hjem i sidste uge, både hos kæresten og jeg. Nemme at have med på farten, helt uden af fedte. Meeeen lidt pikant flødeost deri, det kan man godt blive forfalden til ;)
'
I dag bliver mit køkken inddraget for allersidste gang. Gudskelov! Lørdagen står på noget så sexet som tapet-opklæbning, maling, maling og tørretider. Så udsigten til mere bagning lyder på nogle dage, men okay - når bare det forbandede køkken snart står færdig, så tager jeg alt med. Også takeaway og knap så spændende lørdag i udsigte.
Hov, skynd dig at være med i konkurrence om en pakke af mine postkort! Der er endnu ikke mange, som har deltaget, så chancerne ser ret gode ud ;)
Hav en prægtig lørdag :)
Ingredienser
- 1 pose Amo rugbrødsblanding eller hjemmelavet rugrbrødsdej
- 2 tsk rosmarin, valgfrit
- 12 stykker god serranoskinke
Sådan gør du
- Følg anvisningen på posen eller i opskriften. Tilsæt rosmarin til dejen.
- Når brødet er hævet deles det i 12 store stykke.
- Skær serranoskinke-skiverne igennem på langs, men ikke helt - skiverne skal "foldes" ud til dobbelt størrelse.
- Rul dejstykkerne til pølser, der er lidt kortere end skinkeskiven.
- Læg en dejpølse og en skinkeskive sammen og "vrid" dem sammen.
- Læg vriderene på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem ved 225 grader i ca. 10-14 minutter.
- Tag ud og afkøl på en bagerist.
Ditte
Min dej var meget klistret, så jeg ikke kunne vride dem, ruller du dem i mel?
På forhånd tak,
Loui&bearnaisen
Hej Ditte
Jeg rullede dem ikke i noget, men der kan være stor forskel på dej, så prøv evt. med lidt mel :)
Sisse
Hej :) Jeg ved indlægget har nogle år på bagen, men jeg er nødt til at spørge,hvordan du laver dem med pesto og smøreost? :)
Loui&bearnaisen
Hej Sisse
Der plejer jeg, at rulle dejen ud til en plade og så smøre med pesto eller smøreost. Skære dejpladen ud i ca. 2 cm strimler og så vride dem. Det er lidt noget fedtet arbejde, men pivlækkert :)
Jannie Hvarregaard
Hej:-) Deler lige på FB, håber det er ok:-)
Loui&bearnaisen
Selvfølgelig :)