Jeg har brugt de sidste 3 timer på at male fuger! Ja, du læste rigtigt; flisefuger - som skal males med en mini-pensel for ikke at ramme de mørkegrå fliser, som på ingen måde er overbærende overfor hvid maling. Det er en underdrivelse, når jeg siger at der da vist er sluppet en grimt ord eller to ud mellem mine sideben - jeg har bandet som en anden havnearbejder, for ja det hjælper nemlig på det hele ;)
Og så kan jeg nu, med meget pæne ord sige, at køkkenet er 95% færdigt! Der er lige et lampe-projekt, som skal færdiggøres og en bordliste jeg skal have brokket mig over til den kære køkkenmand - men så er vi der også. Endelig!
Jeg tog lidt forskud på glæderne forleden, for efter den sidste sjat maling var tør på nyophængt tapet, så indviede jeg køkkenet med stegeos af bedste slags. Frikadeller. Uh, det er en sag, som kan kvæle enhver emhætte og kravle ind i maling og tapet. Nåhr jaja, der var også bacon involveret. Og sautering, kogning og fedteri. Når køkkenet skal indvies, så skal det gøres med stil, ikke ;)
Og hvor var det rart med et hjemmekogt måltid i et færdigt køkken, man kunne bruge fuldt ud. De 3 månederstid med halv køkkenkraft har godt nok været en udfordring for min kokkeringslyst, som har været lige knap ikke-eksisterende. Heldigvis er den vist ved at komme snigende tilbage, som en tyv om natten.
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Maden. De danske kål skyller praktisk talt ind over landet i den her tid. Og da de lækre grønne savoykål lå og struttede noget så pænt, så måtte et af dem med mig hjem. Det er lidt et sjovt kål og hvad jeg har hørt i krogene, så er det ved at blive det nye hippe nordiske kål. Så skal du være med på noderne, så er det ham her du skal have fat i.
Jeg synes kålet er lidt stridt i salater, hvis det ikke får en god omgang dressing - men det er perfekt tilberedt, da de holder sig pænt og får en skøn smag. Jeg har før lavet dolmere i savoykål - formidabel ret, prøv den. Men da det stadig er bare en smule sommer, så hopper vi på en salat. Og frikadellerne/kødbollerne (kald dem hvad du vil) ved siden af. Let og lækker nordisk sensommermad, som er den blide optakt til efteråret :)
Psst...jeg brugte resterne af kålsalaten til fyld i en tærte med rugmelsbund. Bare et tip, hvis du også får rester og ikke vil udsætte hele kantinen for lugten af kål på madpakken...
Sauteret savoykål med bacon + kyllingedeller med krydderurter
Print opskrift Pin opskriftIngredienser
Sauteret savoykål med bacon
- ½ stort savoykål, eller 1 lille hoved
- 150 g bacontern
- 2 tsk frisk timian
- 50 g valnødder
- 2 spsk æbleeddike
- Salt/peber
Kyllingedeller med krydderurter
- 500 g hakket kylling
- 1 finthakket forårsløg
- 1 æg
- ½ dl mælk
- ½ dl rasp
- 1 spsk sennep
- 1 håndfuld friskhakkede krydderurter, her persille og timian
- Salt/peber
- Evt. ½ dl rasp + 2 spsk parmesan til panering
Sådan gør du
Sauteret savoykål
- Snit kålen fint.
- Blancher den i letsaltet vand i ca. 2 minutter.
- Dræn kålen i et dørslag - skyl med iskoldt vand, så den bevarer sin sprødhed.
- Steg baconen sprød og læg den på fedtsugende papir.
- Kom 1 spsk olie på en pande, tilsæt kål og timian og svits det hele godt nogle minutter - kålen skal bare lige tage farve.
- Tilsæt bacon, valnødder, æbleeddike, salt og peber og svits 1 minut. Smag til.
- Server straks.
Kyllingedeller
- Rør alle ingredienserne samme frikadellerne. Farsen skal være blød men stadig fast.
- Fugt hænderne lidt med vand og rul små frikadeller/kødboller.
- Sæt dem på en plade med bagepapir og kom dem i køleskabet min. 30 minutter.
- Bland rasp, parmesan, salt og peber sammen.
- Rul kødbollerne/frikadellerne i rapsen.
- Varm en pande med olie op (eller brug baconpanden med fedt!)
- Kom frikadellerne på panden og steg dem gyldne på alle sider.
- Skru ned til jævn varme og steg dem færdig.
- Server med savoykålet.
Christina
Det ser virkelig lækkert ud - det må jeg helt sikkert prøve at lave herhjemme :)
Jeg synes også tærten lyder lækker - måske du kunne lægge en opskrift op? Jeg søger stadig efter en god grov tærtebund som ikke bare smuldre når man kigger på den :)
Loui&bearnaisen
Det er en skøn ret :)
Jeg har netop lagt tærten op idag, så kig forbi den :)
Anne-Marie
Med bacon er det nok noget familien vil sætte pris på;-)
Kh.
Anne-Marie
Loui&bearnaisen
Bacon får alle grøntsager til at glide lidt nemmere ned ;)
A+K/VenterPaaVin
Pudsigt, netop kyllingefrikadeller og kålsalat var min madpakkemenu i sidste uge (laver altid til en par dage). Det er bare en af de bedste hverdagsretter jeg ved. Dog var min uden bacon, det lyder ellers lækkert.
- Anne
Loui&bearnaisen
Det er altså også bare et hit og lige sæson :) Orrh, baconen er vigtig ;)