Når vi når til søndag, så er der et fast ritual herhjemme; Tøm køleskabet. I løbet sådan en god uges tid kan jeg få skrabet en hel del bøtter, sølvpapirspakker og slatter sammen bagerst i køleren. Så inden det får hygget sig helt så meget, at der vokser grønne hår på, ryger det i søndagsmiddagen.Nogle gange bliver det bare rugbrødsmadder med rester andre gange pyt-i-pande. Sidstnævnte min favorit!
Jeg har haft et par arbejdsdage, så efter at have fotograferet beder til den hel store guld medalje i fredags, samt fotograferet kylling lørdag, gemte køleskabet på en hel del små rester - allerede skåret og klargjort!
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Min søndag stod kun på fridag, så jeg tog kæresten under armen og brugte et par timer i biografens mørke med filmen "Hundredfods-rejsen" - En film man bliver mere end sulten af, skulle jeg hilse og sige!
Så de nemme rester var helt perfekte at komme hjem til bagefter. Op på panden og et styk moderne "bras" - også kendt som brasede kartofler ;)
Ej, det er altså godt - både i moderne, men skam også i den helt old school version.
Ingredienser
- 2 rødbeder
- 2 gul beder
- 2 stribede beder
- 2 kartofler / eller 2 gulerødder, jeg brugte hvide
- Evt. 100 g kold, kogt kylling
- 3 spsk olie
- 1 tsk grov sennep
- 3-4 stilke frisk timian /eller 1 tsk tørret
- 3-4 æg
- Salt/peber
Sådan gør du
- Skær alle bederne og kartoflerne i mundrette stykker.
- Varm en pande op med olie og kom grøntsagerne på.
- Svits dem ved høj varme et par minutter.
- Skru ned til jævn varme, kom timianstilke på og lad det hygge sig i ca. 15-25 minutter (afhængig af størrelse) indtil de bliver møre, men stadig har bid.
- Krydr med sennep, salt og peber.
- Slå æggene ud i panden og bag dem til de er tilberedte - lad blommen være flydende.
- Drys med lidt groft salt og server straks.
katja valentina
jeg elsker dine billeder! Hvilken kamera og linse bruger du? :)
Jeg har nemlig en EOS 500D, men synes ikke mine billeder bliver så skarpe ;(
Loui&bearnaisen
Hej Katja
Tusinde tak :)
Jeg bruger et Canon 60D pt., men har før brugt et Canon 500D - og så bruger jeg et 50 mm 1.8 objektiv til de fleste af mine billeder.
Ifh. skarpheden har jeg lavet nogle indstillinger i mit kamera, har fokus på blænde og lukketid, samt bruger et stativ.
Om nogle uger starter jeg et madfotograferingskursus - måske det kunne være noget for dig :)
Mange hilsner Louise