• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Skærekager og bradepandekager

    Efterårslagkage med kanelbunde, æblefyld og karamel

    Af Louise | 11 Comments

    nordisk-4

    Jeg var i en mindre krise i sidste uge, for midt i mange timer på studie og blogflytning skulle der diskes op med fødselsdagslagkage til weekenden. Og sådan en sag skal altså gerne pakkes sammen en god dags tid før den skal spises. Og bundene skal også lige nå at blive kolde, får man overhovedet når til det pakke-stadie.
    Men heldigvis bruger jeg ufattelige mange timer på det store, rare internet, så jeg havde et par gode inspirationskilder til kagerne i baghånden. Efter jeg for måneder siden faldt over en "triple layer cake" med æbleskiver og karamelflødeskum indeni, har den stået højt på listen - bare ventet på de danske æbler skulle blive røde. Det er de nu!

    Lagkagebunde er knald eller fald. Hos mig er de altid fald, da det åbenbart kun er min Mutter som kan bage dem. Så i stedet for luftige lagkagebunde, hoppede jeg på en lidt mere tung sag, som ville passe bedre til saftige æbler og flødeskum. Amo drømmekage + Amo lyse muffins! Ja, den er god nok - et ordentlig spring over gærdet!  Mit samarbejde med Amo var  virkelig kærkommet, da jeg stod fredagaften med 117 kage-elementer, som skulle laves og samles.

    Jeg tilsatte 1 tsk kanel til begge blandinger, da kanel er all-time favorit herhjemme. Og er ualmindelig gode venner med æble og karamel. I med blandingerne i 2 springforme og bag. Haps, så var der 3 styk kagebunde - klar til at suge æblesaft og holde på karamellen.

    Jeg lavede en ordentlig spand krokant med valnødder - well, det er jo lidt et nordisk tema. Smed lidt ind imellem lagene og resten til pynt. Æbleskiverne blev skiftet ud med revet æble, for en lidt mere "moset" konsistens og så selvfølgelig godt med karamelflødeskum. Ind i køleskabet og trække natten over. Det er altså nemt. Og som det ses, var det blot friske æbleskiver, som jeg brugte til pynt. Egentlig var planen at lave de her fine æble roser, som er noget så hippe for tiden, men ak ja, mit pynte-gen var som altid overhalet  af min utålmodghed. Så det blev bare æbleskiver stukket ned i kagen. Og så en håndfuld krokant. Færdig - kage, kaffe og nåhr ja, 17 fødselsdagsflag stukket ned i også. De var bare ikke specielt fotogene ;)

    Skal vi bare sige at kagen blev dynget ind i ros! Den er nemlig både frisk, saftig og syndig - lige præcis som en lagkage skal være efter min smag.

    Og psst...så smager den næsten endnu bedre dagen efter! Hvis du altså er så heldig at der er mere tilbage!

    nordisk-5

    🍴 Opskrift

    lagkage-efterår-æble

    Efterårslagkage med kanelbunde, æblefyld og karamel

    Print opskrift Pin opskrift
    Antal: 10 pers

    Ingredienser

    Bunde

    • 1 pakke Amo drømmekage + 1 tsk kanel
    • 1 pakke Amo lyse muffins + 1 tsk kanel

    Karamelflødeskum

    • 4 dl piskefløde
    • 125 g sukker

    Valnøddekrokant

    • 100 g valnødder
    • 150 g sukker
    • 1 nip salt

    Æblefyld

    • 3-4 syrlige æbler, store

    Pynt

    • 1 rødt æble
    • Saft af ½ citron
    • 1 spsk sukker
    • 2 dl piskefløde
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Bunde

    • Bag bundene efter anvisning på pakken - men i 2 springforme.
    • Lad dem køle af.
    • Skær drømmekagen igennem til 2 lag.
    • Skær toppen af den lyse muffinkage, så der fås en bund.

    Karamelflødeskum

    • Kom sukkeret i en gryde. Smelt det ved høj varme - uden at røre i det.
    • Rør når det begynder at smelte.
    • Tilsæt fløden når al sukkeret er smeltet. Karamellen vil nu stivne.
    • Kog blandingen op ved jævn varme og rør til alt karamellen er smeltet igen.
    • Hæld karamelfløden i en beholder og lad den køle lidt.
    • Kom den i køleskabet i min. 6 timer eller i fryseren i min. 1,5 time. Den skal blive helt kold ellers kan fløden ikke piskes til skum.

    Valnøddekrokant.

    • Kom valnødder, sukker og salt i en gryde.
    • Kog det op ved høj varme - uden omrøring.
    • Rør når sukkeret smelter lidt.
    • Når al sukkeret er smeltet hældes blandingen ud på et stykke bagepapir og afkøles helt.
    • Hak krokanten med en savtakket kniv.

    Æblefyld

    • Riv æblerne groft.

    Samle lagkagen

    • Pisk karamelfløden til let skum.
    • Læg en bund i en høj springform (eller på et lagkagefad).
    • Fordel halvdelen af de revne æbler på bunden.
    • Drys med lidt krokant.
    • Kom dernæst halvdelen af karamelflødeskummet på.
    • Læg den næste bund på og gentag - slut med den sidste bund på toppen (selvfølgelig).
    • Dæk springformen til og kom kagen i køleskabet natten over.

    Pynt.

    • Tag kagen ud.
    • Pisk flødeskummet og fordel det på lagkagen i et jævnt lag - hele kagen skal dækkes.
    • Skær æble i tynde skiver.
    • Bland citronsaft og sukker og hæld det ud over æbleskiverne - det forhindrer de bliver brune.
    • Pynt kagen med æbleskiverne.
    • Drys med krokant (eller kom det på rundt på siden af kagen)
    • Server straks.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Hvid brownie med påskeæg - opskrift påske
      Hvid brownie med påskeæg
    • Brownie Cookies - opskrift på store chokolade cookies
      Brownie Cookies
    • æblehorn
      Æblehorn med kanelsukker
    • nutella brownies
      Nutella brownies med 3 ingredienser

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Jannie

      oktober 09, 2019 at 10:41 am

      Mums - lyder lækkert.
      Og æblerne på træet i haven er perfekte lige nu.
      Hvis nu familien ikke er fan af valnødder, kan du så anbefale andre nødder? Tak :)

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        oktober 09, 2019 at 2:30 pm

        Hej Jannie,

        Jeps, det er de nemlig :-)

        Hvis man ikke er fan af valnødder, så er hasselnødder altid lækkert sammen med æble. Ellers synes jeg også, at pecannødder er et godt alternativ til valnødder 🙂

        Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

        Hav en skøn dag!

    2. Emilie

      december 08, 2017 at 7:00 pm

      Jeg har lyst til at skælde ud og råbe, for den her opskrift på karamelflødeskum virker SLET ikke.

      Svar
      • Loui

        december 11, 2017 at 10:51 am

        Hej Emilie,

        Tak for din kommentar.

        Måske du kunne fortælle hvad der helt præcist gik galt og hvorfor du synes, at opskriften på karamelflødeskum ikke virker?

        Så skal jeg gøre hvad jeg kan for at hjælpe dig :-)

        Hav en dejlig dag.

      • Emilie

        marts 25, 2018 at 10:43 pm

        Hej Louise
        Jeg fik et lille vredesudbrud :s
        Jeg valgte heldigvis at dele den i to, hvor jeg efter 1,5 time i på frys ville piske den op. Det gik bare slet ikke godt, da den ikke ville piskes op men skille. Dagen efter piskede jeg den anden halvdel op, og det gik helt fint :)
        Jeg giver gerne opskriften en chance til næste gang.
        Hilsen Emilie

      • Louiogbearnaisen

        marts 27, 2018 at 4:20 pm

        Hej Emilie,

        Tak for din besked.

        Lad mig se om jeg ikke kan hjælpe dig :-)

        Grunden til at den ikke kunne piskes op er formentlig, at den har ikke været kold nok. For at kunne piske den op skal den nemlig være mere end gennem kold. Det er lidt forskelligt hvor lang tid det tager afhængig af køleskab.

        Prøv det ad og lad mig høre om resultatet :-)

        Hav en fortsat dejlig dag.

    3. Camilla

      november 13, 2017 at 9:07 pm

      Den lyder lækker, og perfekt til en efterårs-fødselsdag.
      Jeg har to mangoer liggende, som efter sigende skulle komplimentere æble, kanel og karamel rigtig godt. Tror du, at det ville passe ind med små stykker mange sammen med æble i dette set-up?

      De bedste hilsner
      Camilla Halldorsson

      Svar
    4. Fru Kofoeds Køkken

      september 17, 2014 at 10:17 pm

      Mmm mundvandet løber her! Sikke dog en genial kombination :)

      Svar
    5. Anne-Marie

      september 17, 2014 at 4:20 pm

      Flot, lækker og fristende. En sikker genvej er fin når man har travlt. Jeg har dog i tidligere finkæmning på nettet fundet nogle supernemme og luftige lagkagebunde. Og den har jeg selvfølgelig gemt på min side, så jeg kan finde den igen. Du kan også kigge med. Har du røremaskine er den nok nemmere end Amo, i hvert fald har jeg det ikke på lager, mens det andet er basisvarer i mit køkken.

      Kh.
      Anne-Marie

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        september 17, 2014 at 6:12 pm

        Tak - den er også syndig god :) Jeg vil ikke anbefale luftige lagkagebunde til den her kage, da de vil drukne i æblesaften - men en god hjemmelavet kanelkage vil gøre det godt som bunde :)

    6. Marianne Holst

      september 17, 2014 at 7:47 am

      Uhm, en rigtig god måde at bruge nogle af de dejlige danske æbler.
      Den skal prøves. Tror dog jeg bager bundene fra scratch.

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen