• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Barer og snitter

    Chokoladekage med espresso, chokolademousse og marengs

    Af Louise | 7 Comments

    nordiskj

    Her i weekenden var der sjov i gaden. Køkkenet. Flammekasteren blev fundet frem fra skuffen, fyldt op med gas og tændt op i. Parat til at give den gas (haha..) på chokoladekager. Jeg tænker de fleste kender en Baked Alaska - herhjemme bedre kendt som indbagt is. Det er en klassiker og jeg er kæmpe fan. Altså det er jo ret sejt, at komme is i ovnen og det slet ikke smelter... Jep, det kan stadig begejstre.

    Jeg har hevet desserten ind i det her årtusinde og givet den et lille opgradering. En chokoladekage fyldt med chokolademousse og pakket ind i marengs! Ikke bare er den pæn, men den smager også ganske så de søde tænder synger :)

    Jeg brugte en chokoladekage fra Amo, da jeg i år har samarbejdet med dem om at udvikle nye og spændende måder at bruge bage- og kageblandinger på. Chokoladenkagen fik et skud espresso, for er der noget som er essentielt i en dessert, så er det kaffe. Og det giver da også lidt modspil til at det søde.
    Den snedige kunne skifte chokolademoussen ud med et scoop is - ej, jeg er faktisk lidt træt af jeg først kom på den ide efter kagerne var fotograferet. Det ville jo være genialt lækkert. Men nu får I tippet - kvit og frit ;)

    Chokoladekage med espresso, chokolademousse og marengs (4)

    Flammekasteren? Den skal vi lige snakke lidt mere om. Kagerne kan - ligesom med en Baked Alaska - smides i ovnen under grillen. Men jeg anbefaler at investere de 100,- i en flammekaster. Nogle kalder det en gasbrænder eller creme brulée brænder. Same same.

    Den er bare sjovere, sådan en fætter. Okay, har du en pyroman til mand, så forbered dig på en laaaang dag. Her taler jeg af erfaring. Ting i køleskabet, som du ikke troede kunne brændes. Det kan de og det bliver de!
    Jeg klager dog ikke, for jeg startede med at sætte i til en kage. Ikke bare en smule ild. Skal vi bare sige kagen blev flamberet godt og grundigt. Så opgaven blev uddelegeret til pyromanen og han havde en fest.
    Og festen forsatte bagefter, hvor der var dessert til det arbejdende folk :)

    Chokoladekage med espresso, chokolademousse og marengs (3)

    Kagerne skal nemlig spises relativ hurtigt efter de er blevet brændt, da marengsen ellers bliver som skumfidus og mister den sprøde hinde. Kagerne kan dog sagtens hygge sig i køleskabet eller fryseren en dags tid og bare tages ud når det er desserttid. Det med fryseren er klart favoritten hos mig, da den iskolde kage er skøn med varm marengs.

    Så er det måske nytårsdesserten? Jeg kunne godt overveje det.

    Chokoladekage med espresso, chokolademousse og marengs (1)

    🍴 Opskrift

    CHOKOLADEKAGE MED ESPRESSO, CHOKOLADEMOUSSE OG MARENGS

    Chokoladekage med espresso, chokolademousse og marengs

    Print opskrift Pin opskrift
    Antal: 12 stk

    Ingredienser

    Chokoladekage

    • 1 pakke Amo chokoladekage
    • 2 tsk espressopulver

    Chokolademousse

    • 100 g chokolade, 56% eller 70%
    • 1 tsk vaniljesukker
    • 2,5 dl piskefløde

    Marengs

    • 4 æggehvider
    • 2,5 dl sukker
    • 1 tsk eddike
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    Chokoladekage

    • Bag kagen efter anvisning på pakken - tilsæt dog espressopulver til den tørre blanding.
    • Afkøl kagen helt.
    • Skær kagen i firkantede stykker - ca. 12 stk.
    • Stik midten af kagerne ud med en udstikker eller brug en kniv til at skrabe midten ud.

    Chokolademousse

    • Smelt chokoladen.
    • Pisk fløden til flødeskum-
    • Pisk chokolade og vaniljesukker i flødeskummet.
    • Kom moussen på køl min. 1 time.
    • Fyld moussen i en sprøjtepose og sprøjt den i midten af chokoladekagerne.
    • Kom kagerne på køl eller i fryseren indtil servering.

    Marengs

    • Pisk æggehviderne stive.
    • Tilsæt langsomt - lidt af gangen - sukker, mens der piskes godt. Marengsen skal være stiv og skinnende.
    • Tilsæt eddike og pisk det i.
    • Fordel marengs på chokoladekagerne, hele vejen rundt.
    • Brænd med en gasbrænder marengsen gylden. Det tager ca. 1-2 minutter for hver kage.
    • Eller kom kagerne i ovnen, ved grill, i ca. 1-2 minutter. Hold øje - det går stærkt!

    Noter

    Udskift evt. chokolademousse med is.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

     

    Mere sulten?

    • Lyonsnitter - opskrift på hindbærsnitte med makronmasse
      Lyonsnitter - hindbærsnitter med makronmasse
    • Nutellakage - opskrift på kage med nutella og chokolade
      Nutellakage
    • Nøddebar med chokolade - opskrift på glutenfri snackbar med chokolade
      Nøddebar med chokolade
    • Kage med havregryn og chokolade
      Havregrynsbarer med chokolade

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Camilla

      maj 02, 2017 at 8:56 am

      Nøj, det lyder FANTASTISK - de skal afprøves næste gang tøserne kommer forbi.

      (tak for en skøn side)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        maj 02, 2017 at 9:48 am

        Hej Camilla

        Du bliver et hit blandt tøserne ;)

    2. Anne-Marie

      november 27, 2014 at 11:22 am

      Hvor lækkert. Hvis kagen fryses, vil moussen vel smage som is? Frossen chokolademousse har før storhittet her i hjemmet

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        november 27, 2014 at 11:32 am

        Jep, den smager fuldstændig som is - lod dog lige kagerne stå 5-10 minutter så de ikke var bundfrosne :)

    3. Fru Kofoeds Køkken

      november 26, 2014 at 11:29 am

      Hihi, din historie med den afbrændte kage minder mig om sidste nytårsaften, hvor jeg serverede Baked Alaska - rigtig festligt indslag, når man et halv(eller hel)snalret og giver sig i kast med klistret marengs og flammekaster! :) Da jeg havde marengs i hele håret og var ved at sætte ild på hele køkkenet, overtog min mand også - efter at han havde fået sig et godt grin! ;)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        november 27, 2014 at 11:39 am

        Hahaha, alt for skøn en historie :D - Flammekaster og en pind i øret burde da ellers være en genial kombi ;)

    4. A+K/VenterPaaVin

      november 25, 2014 at 10:31 pm

      Øøøj, det ser fantastisk ud.

      - Anne

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2023 Louiogbearnaisen