Her i weekenden var der sjov i gaden. Køkkenet. Flammekasteren blev fundet frem fra skuffen, fyldt op med gas og tændt op i. Parat til at give den gas (haha..) på chokoladekager. Jeg tænker de fleste kender en Baked Alaska - herhjemme bedre kendt som indbagt is. Det er en klassiker og jeg er kæmpe fan. Altså det er jo ret sejt, at komme is i ovnen og det slet ikke smelter... Jep, det kan stadig begejstre.
Jeg har hevet desserten ind i det her årtusinde og givet den et lille opgradering. En chokoladekage fyldt med chokolademousse og pakket ind i marengs! Ikke bare er den pæn, men den smager også ganske så de søde tænder synger :)
Jeg brugte en chokoladekage fra Amo, da jeg i år har samarbejdet med dem om at udvikle nye og spændende måder at bruge bage- og kageblandinger på. Chokoladenkagen fik et skud espresso, for er der noget som er essentielt i en dessert, så er det kaffe. Og det giver da også lidt modspil til at det søde.
Den snedige kunne skifte chokolademoussen ud med et scoop is - ej, jeg er faktisk lidt træt af jeg først kom på den ide efter kagerne var fotograferet. Det ville jo være genialt lækkert. Men nu får I tippet - kvit og frit ;)
Flammekasteren? Den skal vi lige snakke lidt mere om. Kagerne kan - ligesom med en Baked Alaska - smides i ovnen under grillen. Men jeg anbefaler at investere de 100,- i en flammekaster. Nogle kalder det en gasbrænder eller creme brulée brænder. Same same.
Den er bare sjovere, sådan en fætter. Okay, har du en pyroman til mand, så forbered dig på en laaaang dag. Her taler jeg af erfaring. Ting i køleskabet, som du ikke troede kunne brændes. Det kan de og det bliver de!
Jeg klager dog ikke, for jeg startede med at sætte i til en kage. Ikke bare en smule ild. Skal vi bare sige kagen blev flamberet godt og grundigt. Så opgaven blev uddelegeret til pyromanen og han havde en fest.
Og festen forsatte bagefter, hvor der var dessert til det arbejdende folk :)
Kagerne skal nemlig spises relativ hurtigt efter de er blevet brændt, da marengsen ellers bliver som skumfidus og mister den sprøde hinde. Kagerne kan dog sagtens hygge sig i køleskabet eller fryseren en dags tid og bare tages ud når det er desserttid. Det med fryseren er klart favoritten hos mig, da den iskolde kage er skøn med varm marengs.
Så er det måske nytårsdesserten? Jeg kunne godt overveje det.
Ingredienser
Chokoladekage
- 1 pakke Amo chokoladekage
- 2 tsk espressopulver
Chokolademousse
- 100 g chokolade, 56% eller 70%
- 1 tsk vaniljesukker
- 2,5 dl piskefløde
Marengs
- 4 æggehvider
- 2,5 dl sukker
- 1 tsk eddike
Sådan gør du
Chokoladekage
- Bag kagen efter anvisning på pakken - tilsæt dog espressopulver til den tørre blanding.
- Afkøl kagen helt.
- Skær kagen i firkantede stykker - ca. 12 stk.
- Stik midten af kagerne ud med en udstikker eller brug en kniv til at skrabe midten ud.
Chokolademousse
- Smelt chokoladen.
- Pisk fløden til flødeskum-
- Pisk chokolade og vaniljesukker i flødeskummet.
- Kom moussen på køl min. 1 time.
- Fyld moussen i en sprøjtepose og sprøjt den i midten af chokoladekagerne.
- Kom kagerne på køl eller i fryseren indtil servering.
Marengs
- Pisk æggehviderne stive.
- Tilsæt langsomt - lidt af gangen - sukker, mens der piskes godt. Marengsen skal være stiv og skinnende.
- Tilsæt eddike og pisk det i.
- Fordel marengs på chokoladekagerne, hele vejen rundt.
- Brænd med en gasbrænder marengsen gylden. Det tager ca. 1-2 minutter for hver kage.
- Eller kom kagerne i ovnen, ved grill, i ca. 1-2 minutter. Hold øje - det går stærkt!
Noter
Camilla
Nøj, det lyder FANTASTISK - de skal afprøves næste gang tøserne kommer forbi.
(tak for en skøn side)
Loui&bearnaisen
Hej Camilla
Du bliver et hit blandt tøserne ;)
Anne-Marie
Hvor lækkert. Hvis kagen fryses, vil moussen vel smage som is? Frossen chokolademousse har før storhittet her i hjemmet
Loui&bearnaisen
Jep, den smager fuldstændig som is - lod dog lige kagerne stå 5-10 minutter så de ikke var bundfrosne :)
Fru Kofoeds Køkken
Hihi, din historie med den afbrændte kage minder mig om sidste nytårsaften, hvor jeg serverede Baked Alaska - rigtig festligt indslag, når man et halv(eller hel)snalret og giver sig i kast med klistret marengs og flammekaster! :) Da jeg havde marengs i hele håret og var ved at sætte ild på hele køkkenet, overtog min mand også - efter at han havde fået sig et godt grin! ;)
Loui&bearnaisen
Hahaha, alt for skøn en historie :D - Flammekaster og en pind i øret burde da ellers være en genial kombi ;)
A+K/VenterPaaVin
Øøøj, det ser fantastisk ud.
- Anne