• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    Grove boller med kakao og pecannødder

    Af Louise | 2 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    boller med kakao og pecan nødder

    Jeg står med det ene ben ude af døren. Den obligatoriske kaffe-to-go i hånden og udsigt til en dag med et par møder og et enkelt turbo-kursus. 6 timer så skulle jeg gerne lande på martriklen igen. Forhåbentlig. Så jeg krydser fingre for at Aarhus veje er med mig og de andre billister bliver hjemme  - det er blevet bedre med tiden, men jeg vænner mig aldrig til at skulle bruge en god times tid i kø hver dag.

    Så selvom det vist ikke er helt lovligt, så har jeg kø-snacks med. I ved, til den der times mellem 16-17, hvor man er på randen til at dø af sult og man fantaserer om aftensmaden, som var det et gourmet-måltid. Leder febrilsk efter et eller andet spiseligt i bilen. Finder en fnulleret piratos i bunden af tasken, børster det værste af den grå pastil og håber på den svulmer op til 10xstørrelse i maven.

    Det gør den aldrig.

    Men så er det jo så heldigt at jeg, måske ofte glemmer alt andet, men altid husker mad. Der er netop en god ting ved diabetes. Du dør aldrig af sult, der er altid en velvoksen madpakke i bagagen. Den er omtrendt bagagen.

    Og lige i øjeblikket er det kakaoboller med pecan-nødder,  som gør at jeg ikke bider i rattet. I pendlerkøen. På vej hjem. Kl. 16.21. De behøver ingen pålæg eller sågar smørrelse, som gør ”kø-spiseri” til en udfordring. Hvem har ikke været der, med spegedrengen hængende ud af den ene side. Fedtet. Både  på fingre og på kinden. Eller den helt sjove. Nutella. Når man har været lige gavmild nok med laget af det. Det er überalles!

    Så snack-boller med indbygget smag (ala nutella, kakao+nødder, ikke), det er vejen frem. Og hjem. De er langtidshævet, så de får den der lækre, saftige struktur og kradser knap så meget i halsen. Jeg brugte sådan en ny variant af havregryn med kakao (Jaa, jeg blev lokket da den stod og flottede sig på hylden..). Den var så en smule mere i teori end i praksis. Og ret dyr. Så gå til spilde, det skulle den ikke og den fik sin ret i bollerne her. Den ultimative bedste måde at bruge de fancy havregryn. Der sparker de rø..! Er du lidt mere fornuftig, så bruger du almindelig havregryn og en skefuld kakao. Det var rundt regnet det som var i pakken.

    I tasken med brødene og jeg har hevet det andet ben med ud af døren. Hav en lækker torsdag.

    Grove boller med kakao og pecannødder

    Grove boller med kakao og pecannødder
    Print Email Pin
    Tilb. tid17 minutter minutter
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 15 g gær
    • 3 dl vand
    • 2 dl yoghurt
    • 2 tsk sukker
    • 1 tsk salt
    • 100 g pecannødder
    • 3 dl havregryn
    • 5 spsk kakao
    • 8-9 dl hvedemel.
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Smuldr gær i en skål.
    • Tilsæt vand og yoghurt og rør gæren ud.
    • Kom salt, sukker, gryn og kakao i og rør det godt sammen.
    • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, mens dejen røres godt. Hold evt. lidt af hvedemelet tilbage. Rør dejen med en håndmixer med dejkroge eller på en køkkenmaskine i 8-10 minutter. Den skal være smidig og glat.
    • Kom dejen i en skål og dæk den til med en plasticpose. Kom den i køleskabet i min 10 timer.
    • Tag dejen ud og lad den hvile på køkkenborde 1 time – til den får stuetemperatur.
    • Del dejen i trekanter og kom dem på en bageplade.
    • Efterhæv 30 minutter.
    • Bag ved 225 grader i ca. 15-17 minutter indtil de bollerne er gyldne og sprøde.
    • Tag dem ud og afkøl på en bagerist.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Thea

      november 06, 2014 at 11:33 pm

      Dette er måske et mærkeligt spørgsmål, men hvordan deler du dejen i trekanter? Ruller du dejen ud?

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        november 07, 2014 at 11:18 am

        Jeg har lagt dejen på bordet og formet den til en aflang firkant. Delt den i 2 på den lange led. Og så delt dem hver i 4 firkanter. De fik så et snit på tværs, så der kom trekanter :) Alt det uden at røre for meget ved dejen, så den gerne skal beholde luften. Håber det gav lidt mening :)

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen