December nærmer sig med hastige skridt og det er ved, at være den tid på året hvor rødkålet får sin storhedstid. Et eller andet grønt skal der jo være til alle julens retter, ikke ;)
Meen i år stemmer jeg for, at rødkålet ikke får al opmærksomheden - der skal variation i tilbehøret og jeg har et mægtig godt bud. Vi bliver i kålverdenen. Selvfølgelig. Det er jo den årstid. Rosenkål! Min svaghed den her vinter - for den er virkelig god. Og overset.
Lidt en strid bandit, det kan vi god blive enige om. Men helt fintsnittet, i selskab med bacon, parmesan, lækre nødder og sød appelsin, så viser den sit værd. Haps, det er altså en salat som går særdeles godt til langt de fleste juleretter.
Så ville jeg jo normalt lige smide en historie om, at jeg skal have den i aften til xxx... Det skal jeg ikke, for den er allerede spist.
I stedet skal jeg have god, oldschool rejecocktail! Ikke noget med fancy salat eller opgraderet dressing. Nææh, iceberg, vinteragurker(!) og helt klassisk, som vi kender den, fuldfed dressing. Jeg glæder mig noget så ustyrlig meget :)
[yellowbox]BONUS: Kom opskriften på din madplan - hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op [/yellowbox]
Men inden da, så skal de første julekort afleveres på posthuset - yeah, hvor er det fedt med så fin en modtagelse, tusinde tusinde tak til Jer :)
Og så råber en smule blogarbejde, lang hunde-tur i blæsevejr og kaffeaftale også på mig. Slet ikke et dårlig bud på en lørdag.
Håber I alle får en lækker en af slagsen :)
Ingredienser
- 250 g rosenkål
- 75 g pecannødder
- 150 g sprødstegt bacon
- 50 g groftrevet parmesan
Dressing
- Saft af ½ appelsin
- Saft af ½ citron
- 3 spsk æbleeddike
- 5-6 spsk olivenolie
- Salt/peber
Sådan gør du
- Pisk dressingen sammen - den skal blive en smule tyk. Smag til.
- Snit rosenkålene på et mandolinjern eller snit dem tyndt med en kniv. Start med toppen og slut af en stykke før bunden af kålet.
- Rist pecannødderne på en tør pande. Hak dem mellemfint.
- Bland rosenkål, pecannødder, bacon og parmesan.
- Kom dressingen i salaten og bland godt.
- Server straks.
Noter
Fru Toft
Velbekomme
Sussi Lem
Lyder som en mega lækker og anderledes salat.. Kunne godt finde på at lave den til tøsehygge om en måneds tid.. Men hvad går godt dertil?
Loui&bearnaisen
Hej Sussi
Jeg serverede den til kylling, men den vil også gøre sig ret fint til fed fisk, da den er bitter, sød og salt :)
Tove
Hej Louise
Vil bare sige at jeg har læst med længe og jeg er meget vild med din skrivemåde. Du et rigtig dygtig og skriver som en forfatter. Håber du en dag udgiver noget for du har talent.
Kh. Tove
Loui&bearnaisen
Hej Tove
Tusinde tak, hvor er du sød :)
Sabina
Elsker din blog og opskrifter. Den salat skal jeg lave til mit arbejds julefrokost :)
Loui&bearnaisen
Hej Sabrina
Tak :) Der vil den helt sikkert også vække glæde - hav en formidabel julefrokost!
Mads
Lækker salat, den kan mænd også spise !
Loui&bearnaisen
Haha, ja, med bacon og ost så ryger grøntsagerne også ned ;)
Kristine
Ja sådan en opskrift og så smukke billede kan da få enhver til at spise de små kålbasser ☺️ personligt elsker jeg dem, og nu elsker jeg dem kun endnu mere ☺️ Glædelig 1 december, søde Louise.