Hjemmelavede English Muffins smager skønt til morgenmad. Rist og spis med marmelade eller æg og skinke. Find den originale opskrift her.
Nøøj, de her engelske muffins er gode! Her i den nye år er jeg gået all-in på, at opretholde min tradition med fredagskage og i den forbindelse få krydset af den min mad-liste. Måske skal vi bare kalde den kage-liste, for et hurtig overblik nedover er ren glæde for de søde tænder.
Vi starter dog blidt op med English Muffins, for i al regn og blæst så er lunt bagværk min favorit.
Faktisk har jeg aldrig sat tænderne i sådan en bolle før nu, hvilket jeg kan konstatere er en fatal fejl og mangel i mit liv. I går først med marmelade. Og senere ristet og smurt med smør og syltetøj. I dag med æg, skinke og ost. Jep, de er godkendt med al slags topping.
Okay, det er bare hvide hvede-boller, så hvad er det ekstra gode? Bollerne bliver "stegt", før de bliver bagt, hvilket gør dem lidt seje og med den lækreste skorpe! Så enkelt og helt genialt er det :)
Jeg brugte tørgær, da alle originale opskrifter bruger det. Har du ikke bagt med tørgær før, så skal blandes med de tørre ingredienser og dejen kræver lidt mere æltning.
Vil du bare gerne bruge almindeligt gær, så har jeg tidligere lavet en guide til tørgær vs. almindeligt gær.
Og panden? Jeg er desværre ikke indehaver af en støbejernspande eller en fancy muffins-pande, men en støbejernsgryde duer ligeså fint. Heldigvis er min ret stor, så jeg kunne stege dem over kun to omgange og så smide dem i ovnen.
Yes, hjemmelavede English Muffins kræver lidt forarbejde og du kunne nok nå til bageren et par gange i den tid. Men hos ham kan du ikke købe dem, så det er bare at hive gryden frem og bruge en stormfuld lørdag i køkkenet.
Og bonus op på en virkelig god søndag brunch. Du kan gå helt klassisk og servere dem som Egg Benedict eller Egg Florentine.
Eller bare med æg, skinke, bacon og ost :-)
Ingredienser
- 50 g smør
- 4,5 dl sødmælk
- 1 æg
- ½ brev tørgær , 3 tsk
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 10 dl hvedemel
Sådan gør du
- Lun smør og mælk til det er fingervarmt.
- Hæld det i en skål og rør ægget i.
- Tilsæt de øvrige ingredienser.
- Ælt dejen godt igennem - ca. 8 minutter ved æltning i hånden.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve 1 time.
- Stik ca. 8-10 "muffins" ud med en udstikker eller et glas (8 cm diameter). Eller del dejen og rul den til boller, som trykkes flade.
- Lad muffinsene hlve 15 minutter.
- Varm en støbejernspande eller gryde op.
- Smør den 2 spsk olie.
- Kom muffinsene i og bag dem 3-4 minutter på hver side ved jævn varme.
- Kom panden i ovnen eller flyt dem over på en bageplade med bagepapir.
- Bag dem ca. 15 minutter ved 160 grader.
- Afkøl på en bagerist.
- Spis dem lune eller del og rist dem godt.
Maiken
Nøj de lyder gode! Tror da at disse skal på morgenbordet næste weekend :)
I dag stod den på hjemmebagte scones med tranebær og kardemomme herhjemme, hvilket nu også er en lækker søndagsmorgenmad :)
Loui&bearnaisen
Hej Maiken
Orrk, din søndagsmorgenmad kunne jeg snildt hoppe ombord i - lyder som en skøn kombi og helt rigtig til en blæsende søndag :)
Hav en forsat rar søndag :)
Maiken
Så blev de bagt i weekenden og de var super lækre! Synes de var rimeligt store (blev næsten lidt bange, da de bare voksede og voksede på panden ;) ), men godt det smagte de :) Vi lavede en omgang eggs benedict som søndagsbrunch- total luksus!
Emma Martiny
Sikke nogle enormt smukke billeder, du har taget :-)
Loui&bearnaisen
Tusinde tak, Emma :)
Anne-Marie
Det skal da helt sikkert prøves. Tak for inspirationen.
Kh.
Anne-Marie