• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Brød og boller

    English Muffins

    Af Louise | 8 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Hjemmelavede English Muffins smager skønt til morgenmad. Rist og spis med marmelade eller æg og skinke. Find den originale opskrift her.

    Sus til opskrift Print opskrift

     

    English muffins

    Nøøj, de her engelske muffins er gode! Her i den nye år er jeg gået all-in på, at opretholde min tradition med fredagskage og i den forbindelse få krydset af den min mad-liste. Måske skal vi bare kalde den kage-liste, for et hurtig overblik nedover er ren glæde for de søde tænder.

    Vi starter dog blidt op med English Muffins, for i al regn og blæst så er lunt bagværk min favorit.

    Faktisk har jeg aldrig sat tænderne i sådan en bolle før nu, hvilket jeg kan konstatere er en fatal fejl og mangel i mit liv. I går først med marmelade. Og senere ristet og smurt med smør og syltetøj. I dag med æg, skinke og ost. Jep, de er godkendt med al slags topping.

    English muffins

    Okay, det er bare hvide hvede-boller, så hvad er det ekstra gode? Bollerne bliver "stegt", før de bliver bagt, hvilket gør dem lidt seje og med den lækreste skorpe! Så enkelt og helt genialt er det :)

    Jeg brugte tørgær, da alle originale opskrifter bruger det. Har du ikke bagt med tørgær før, så skal blandes med de tørre ingredienser og dejen kræver lidt mere æltning.

    Vil du bare gerne bruge almindeligt gær, så har jeg tidligere lavet en guide til tørgær vs. almindeligt gær.

    Og panden? Jeg er desværre ikke indehaver af en støbejernspande eller en fancy muffins-pande, men en støbejernsgryde duer ligeså fint. Heldigvis er min ret stor, så jeg kunne stege dem over kun to omgange og så smide dem i ovnen.

    Yes, hjemmelavede English Muffins kræver lidt forarbejde og du kunne nok nå til bageren et par gange i den tid. Men hos ham kan du ikke købe dem, så det er bare at hive gryden frem og bruge en stormfuld lørdag i køkkenet.

    Og bonus op på en virkelig god søndag brunch. Du kan gå helt klassisk og servere dem som Egg Benedict eller Egg Florentine.

    Eller bare med æg, skinke, bacon og ost :-)

     

    English muffins

    English muffins

    English Muffins

    English Muffins
    Print Email Pin
    Tilb. tid25 minutter minutter
    Følg med på Instagram+175.000 følger Louiogbearnaisen på Instagram
    Undgå, at din skærm går i sort, når du bruger opskriften.

    Ingredienser

    • 50 g smør
    • 4,5 dl sødmælk
    • 1 æg
    • ½ brev tørgær , 3 tsk
    • 1 spsk sukker
    • 1 tsk salt
    • 10 dl hvedemel
    Opskriften fortsætter efter annoncen
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Lun smør og mælk til det er fingervarmt.
    • Hæld det i en skål og rør ægget i.
    • Tilsæt de øvrige ingredienser.
    • Ælt dejen godt igennem - ca. 8 minutter ved æltning i hånden.
    • Dæk skålen til og lad dejen hæve 1 time.
    • Stik ca. 8-10 "muffins" ud med en udstikker eller et glas (8 cm diameter). Eller del dejen og rul den til boller, som trykkes flade.
    • Lad muffinsene hlve 15 minutter.
    • Varm en støbejernspande eller gryde op.
    • Smør den 2 spsk olie.
    • Kom muffinsene i og bag dem 3-4 minutter på hver side ved jævn varme.
    • Kom panden i ovnen eller flyt dem over på en bageplade med bagepapir.
    • Bag dem ca. 15 minutter ved 160 grader.
    • Afkøl på en bagerist.
    • Spis dem lune eller del og rist dem godt.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    English muffins

    Mere sulten?

    • mumie pølsehorn - halloween opskrift
      Mumie pølsehorn
    • Pestosnegle - opskrift pizzasnegle med pesto
      Pestosnegle
    • Pirogger - opskrift på empanadas
      Pirogger/empanadas
    • pizzaboller
      Pizzabrød med pepperoni og ost

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Thomas Rønn

      marts 27, 2025 at 6:16 pm

      Hej

      De muffins er simpelthen "to die for".
      Jeg har brugt din opskrift lige siden IRMA relancerede deres muffins for snart mange år siden, og bager dem trofast mindst et par gange om måneden. Opskriften sidder nu på rygraden og de er fantastiske - hver eneste gang!

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 28, 2025 at 12:03 pm

        Hej Thomas

        Tusinde tak, hvor er det dejligt at høre du kan bruge opskriften :)

        Mange hilsner
        Louise

    2. Maiken

      januar 11, 2015 at 1:21 pm

      Nøj de lyder gode! Tror da at disse skal på morgenbordet næste weekend :)
      I dag stod den på hjemmebagte scones med tranebær og kardemomme herhjemme, hvilket nu også er en lækker søndagsmorgenmad :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 11, 2015 at 2:13 pm

        Hej Maiken

        Orrk, din søndagsmorgenmad kunne jeg snildt hoppe ombord i - lyder som en skøn kombi og helt rigtig til en blæsende søndag :)

        Hav en forsat rar søndag :)

      • Maiken

        januar 21, 2015 at 6:19 pm

        Så blev de bagt i weekenden og de var super lækre! Synes de var rimeligt store (blev næsten lidt bange, da de bare voksede og voksede på panden ;) ), men godt det smagte de :) Vi lavede en omgang eggs benedict som søndagsbrunch- total luksus!

    3. Emma Martiny

      januar 11, 2015 at 9:14 am

      Sikke nogle enormt smukke billeder, du har taget :-)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 11, 2015 at 12:26 pm

        Tusinde tak, Emma :)

    4. Anne-Marie

      januar 10, 2015 at 1:33 pm

      Det skal da helt sikkert prøves. Tak for inspirationen.

      Kh.
      Anne-Marie

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2025 Louiogbearnaisen